Reklama

Reklama

King Kong vs. Godzilla

  • Japonsko Kingukongu tai Gojira (více)
Trailer

Obsahy(1)

Ponorka narazí do plovoucího kusu ledu do kterého byla Godzilla (Gigantis) v předchozím dílu zasypána. Jakmile to zjistí armáda, vyšle proti Godzille rakety a letadla, ale Godzillu to nezastaví a půjde dál na Tokio. Mezitím je nalezen na tropickém ostrově lidoop, kterému místní domorodci říkají King Kong. Poté, co zničí obrovskou chobotnici, je polapen a odvezen z ostrova, protože vědci věří, že on je jedinou nadějí na záchranu Tokia. Godzilla mezitím začne pustošit celé Japonsko a při prvním setkání Konga zažene do města. King Kong tam najde ženu, do které se zamiluje a začne město ničit (s ní v ruce). King Konga nakonec polapí a odvezou ke Godzille. Začne největší souboj nejslavnějších obřích monster. (Spinosaurus)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (93)

TheRaven 

všechny recenze uživatele

Druhý film, který jsem od režiséra Ishira Hondy viděl. První byl Godzilla - Útok z neznáma. Čekal jsem něco podobného, ale byl jsem velice, opravdu velice příjemně překvapen. Takhle jsem se u filmu opravdu už velice dlouho nezasmál. Už jenom ty schválně neuvěřitelně naivní triky mě tak pobavili, že bych hodnotil dobře, ale celkové výkony dvou monster byly famózní, především závěrečný souboj byl snad tou nejlegračnější bitkou, kterou jsem ve filmu kdy viděl. Opravdu vřele doporučuji všem filmovým fanouškům, protože tohle si nemůžete nechat ujít. Mám opravdu nutkání hodnotit plným počtem, ale to je snad jen krátká euforie po zhlédnutí. Přece jenom se zde našlo pár trošičku nudnějších a slabších míst a zdravý rozum mi to nedovoluje. Proto to vidím na zasloužené 4 hvězdičky, ale možná někdy v budoucnu, po dalším zhlédnutí, ještě jedna přibude. ()

kleopatra 

všechny recenze uživatele

Už jen pohled na Godzillu mě v dětských časech připravil o nehtíky a soužil otázkou "jak je tohle možný?". Dneska vím minimálně to, že tanky, vláčky a autíčka se dostanou v každém hračkářství a taky že chobotnici bych přeprala, kdyby teda byla v igeliťáku jako tady, i když taková frajerka, abych si jí dala na hlavu jako King Kong, to zas nejsem. Tehdy mi Godzilla nepřipadala jak zdivočelá slepice a i Kong měl, myslím, prsa na prsou a ne na břiše, ale to neni nic proti tomu, když se ti dva setkali a házeli po sobě šutry a váleli sudy. Jestli je tedy pravda, že smích posiluje bříšní svaly, tak dnes mám zaděláno na "pekáč buchet". ()

Reklama

Tsunami_X 

všechny recenze uživatele

Moje první Gozdilla a hned tak kvalitní. Samozřejmě je to myšleno trochu v úvozovkách protože Gojiry se normálními měřítky moc posuzovat nedají. Inu když to v Japonsku dělají schválně naivně a přesto dosahují puncu kultovnosti, něco na tom bude. Tentokrát se nám monstrum objeví v ledu, který povážlivě roztál a problém je na obzoru. G se vrací instinktivně domů a tímto domovem je právě japonsko. Vzniká nemalá panika a nastává čas na otázku "použít atomovou bombu?". Situace se však brzdy dramaticky obrátí, jedna výprava totiž dorazila na ostrov zvaný Kong.....Režisér Honda je na Godzilly profík a ví jak diváka pobavit. V devadesáti procentech případů jde o miniatury, ve zbytku se někde mlátí chlapi v kostýmech. King Kong je spoustán a uspán díky nějakému dryáku domorodců, což jsou mimochodem na hnědo nabarvení japonci, ale předtím ještě stihne rozmšmelcovat gigantickou chobotnici. Toto zvíře je vyjímka, protože na většině záběrech se skutečne jedná o pravou chobotnici, která byla hozena mezi domečky aby to trochu pobořilo. Když se ovšem dostaneme do nějaké té konfrontace, je to vyřešeno dosti šalamounsky čímž myslím, že se většinou pracuje s posunutím Konga do velké vzdálenosti nebo se ukáže jen jedno chapadlo, které někoho drtí. Tímto to trochu ztrácí na půvabu. K velké opici se dá jen poznamenat, že její herecký projev je fenomenální a mimika tak neskutečně komická, že jsem se každou chvíli válel pod stolem. Poté co opičák usne, je spoután (jak to nám bohužel nikdo neukáže) a vlečen na několika (!!!) kládách do japonska. Když nám chce režisér ukázat celou loď, jen slepec si nevšimne, že jde o model, na kterém stojí rozkošní igráčci. Godzilla už mezitím dorazila do své domoviny a ničí vše co jí přijde pod ruku (makety). Armáda proto promptně vyšle dětské tančíky, které chlap v gumové masce zcela luxusně rozšlape. Mezitím se dozvídáme, jaké mají monstra mozky (king kong je ehm gorila a proto o dost vede) a vědec nám na dětské knížce o dinosaurech (!!!) ukáže kdože jsou ti ještěři ke kterým G patří. První souboj je jednostranný a rychlý. Kong se pokaká a bere do zaječích (rozuměj do Tokia) kde se tak trochu opakuje samostatný film o velké opici včetně femme fatale (loutky). Zdemolována miniatura metra (opravdu dost legrační) a monstrum uspáno. Následně zavěšeno na balónky a vrtulníky odvezeno k opakovanému souboji. Kdo vyhraje už neprozradím, ale snad vám hodně řekne replika "elektrika dodává King Kongovi energii" po které jsem opět v křeči odpadl. Monster movie je můj oblíbený žánr a co načali v USA 50. let, dotahují v zemi vycházejícího slunce k naprosté dokonalosti. Jak už jsem řekl na G se musíte cítit, buď tomu krásně naivnímu kouzlu podlehnete, nebo vám to bude připadat jako nudná a hloupá filmařina s naprosto dementními triky. Já jsem ten první případ. ()

Wade 

všechny recenze uživatele

Tohle byla zábava a to dost velká. Během filmu si obě monstra jasně získali mojí pozornost a jejich vzájemné střetnutí bylo vyvrcholení celé téhle zábavné taškařice. Kongovo kotrmelec spolu s pohyby Godzilly a také vše ostatním jako např: vojenská základna kterou jako bych si stavěl sám na koberci mě donutili tomuhle prostě dát 4 hvězdy, protože já se královsky bavil. -- 75% --- 7/10 IMDb ()

Lima 

všechny recenze uživatele

4) KING KONG vs. GODZILLA (1962)___ORIGINAL SHOWA SERIES 1954-1974___Tímhle dílem nastal zlom. Godzilla přestala být zlým elementem (dočasně), přibyla nezanedbatelná dávka infantility a (nechtěné) komičnosti, kterou Honda rozvíjel v dalších dílech a téměř až ad absurdum dovedl Fukuda. Situační humor zde pramení z komického vzhledu King Konga a jeho soubojů s Godzillou, které útočí na divákovu bránici. Památných scén je tady spousta (útok chobotnice, první zjevení se Konga) a závěrečný souboj King Kong vs. Godzilla, se svojí teatrálností a dětinskostí, se stal modelovým pro filmy následující. Pokud byste v souboji opice s ještěrem čekali nějakou monumentálnost, úměrnou jejich proporcím, tak jste vedle. Vypadá to asi tak, jako by se dva wrestleři oblékli do kostýmů a začali se rubat. Různé chvaty, podrážení nohou, strkání i na náznaky juda dojde. King Kong skočí po Godzille, ale nestrefí se, bouchne hlavou o šutrák a omdlí (!). Godzilla zapomene, že může chrlit plameny a tak se snaží omráčeného Konga zničit tak, že ho zasypává kamením, jako když pejsci zadníma nožkami zahrabávají své exkrementy. Když ke konci souboje do King Konga uhodí blesk a on začne z prstů chrlit elektřinu, v tu chvíli to vypadá, jako když imperátor ze Star Wars trestá Luka Skywalkera....ehm....Někdy člověk narazí na něco, co překoná jeho představy. Triky jsou srandovní, dialogy jsou duchaplné ve smyslu "Když Godzillu nezničíme my, zničí ona nás.", herecké výkony jsou přímo dadaistické a celé je to "edwůdovsky" zábavné. Nevěřím, že tohle myslel Ishiro Honda vážně. ()

Galerie (90)

Zajímavosti (25)

  • Kostým King Konga byl po čtyřech letech použit pro natočení druhé epizody seriálu Ultra Q (od r. 1965), kde bylo jeho drobnými úpravami (např. přidání ocasu) vytvořeno opičí monstrum jménem Goro. (Israha)
  • V americké verzi byly předabovány i postavy, které v původní japonské verzi mluví anglicky, a pořad "Wonderful World Series" byl změněn na "United Nations News Show". (Dreadd)
  • V devadesátých letech v Toho plánovali natočit remake, ovšem vzhledem k předpokládané obtížnosti a nákladnosti zisku práv na postavu King Konga od této myšlenky upustili. Podobně dopadly také plány na natočení filmu „Godzilla vs. Mechani-Kong“, kde měl vystupovat robotický dvojník King Konga, který se původně objevil ve filmu King Kong Escapes (1967). Tyto projekty tedy nakonec prošly výraznými změnami a místo nich byl natočen Godzilla vs. Mechagodzilla II (1993). (Israha)

Související novinky

King Kong se vrací?

King Kong se vrací?

28.07.2014

Studio Universal chystá nový filmový vesmír, ve kterém by se měli potkat Drákula, Vlkodlak nebo Mumie. Klasická monstra ale nebudou ta jediná, která bychom měli v budoucnu potkávat na velkém plátně.… (více)

Reklama

Reklama