Reklama

Reklama

Čikjú kógeki meirei: Godzilla tai Gigan

  • Japonsko 地球攻撃命令 ゴジラ対ガイガン (více)
Trailer

Obsahy(1)

Ve dvanáctém dílu série o Godzille se opět setkáváme s mimozemskou rasou, která se snaží zničit život na Zemi. V nově vznikajícím zábavním parku si mimozemšťané v budově ve tvaru Godzilly zřídí základnu a ovládají odsud Gigana, kybernetické monstrum z vesmíru a King Ghidoraha. Skupinka mladých lidí však tyto plány odhalí a přivolá na pomoc Godzillu a Anguiruse - boj o osud Země může opět začít... (Ertai)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (23)

ledzepfan 

všechny recenze uživatele

No řeknu to na rovinu:Byla to tragédie, která-jen tak mimochodem-funguje jako konečný(a smutný) důkaz o tom, že Godzilla opravdu neexistuje. Kdyby totiž náhodou opravdu hybernovala někde hluboko pod mořským dnem, tak po uvedení tohodle filmu by se probrala, japonsko krutě ztrestala a Fukudu osobně análně znásilnila(3x) :D. Godzilla tu vypadá jako žabí muž, kterého pobodaly včely-potupně žvatlá se svým opilým kámošem v ostnatém obleku a bojuje s trojhlavým vypelichaným kuřetem, které má být prý KING Ghidorah. Aspoň, že ten Gigan je relativně zajímavý(ikdyž je taky dost zoufalý). Nejděsivější na celém projektu musela být rozpočtová cifra, protože film je nacpaný špatnými triky, kostýmy, dekoracemi a opakovanými záběry navíc často použitými z předchozích Gfilmů. Chápu, že to má být prostě sranda, která se nesmí brát vážně, ale z mého pohledu je to hrozná degradace nejen Hondova prvního Gveledíla ale i Gsérie jako takové. Naivitu, nadhled, svéráznost a šílenost Gfilmů mám rád ale tohle už je trochu jiná liga. Kdyby se to jmenovalo jinak(žába vs vetřelci apod..) neřeknu ani popel, ale na Godzillu a její svět mi takhle prosím nesahejte :D.... Edit: S řádným odstupem jsem si dal druhou projekci a zpětně musím uznat, že něteré prvky filmu relativně fungují, Fukuda se z toho snažil vytřískat co se dalo a má to kulervoucí endingsong, ale ty fighty jsou prostě slabé.. Demolice a střety s armádou jsou z 90% recyklace z předchozích filmů a epická mlátička dva na dva(která má papírově obrovský potenciál!!) je díky nedostatku materiálu sestříhána do monotónní a nudné šarvátky plné opakovaných záběrů a nenavazujících akcí... Má to své kouzlo a asi by se dalo říct, že to mám rád, ale jinak je to prostě jeden z nejslabších G-filmů. ()

Spinosaurus 

všechny recenze uživatele

Předchozí díl se producentům zdál moc temný a tak svoje místo v tomto filmu dostal opět Jun Fukuda. Celkově se jedná o špatný díl této série. Jelikož zjevně Fukuda neměl nápady,použil jako padouchy do filmu opět mimozemšťany. Narozdíl od předchozích dvou ras,které byli velmi charismatické a oblíbil jsem si je,jsou tihle velmi debilní a tupí(sami se na konci zničej). V tomto filmu učinkuje Godzilla a Angilas,kteří celkem vyhovují. Co se záporáků týče:Gaigan(Gigan) je celkem snesitelný,King Gidora je sice jako vždycky skvělí,ale je zde snad jen do počtu,protože není sebemenší důvod,aby zde(ještě ke všemu,když ho v Destroy all monsters zabili)byl.Copak jeho znovuzrození ještě jde,ale co mě nejvíc naštvalo,že na konci nezemře. V dalším díle totiž už King Gidora nevystupuje, a proto,kdyby ho režisér neobsazoval, byla by jeho smrt v Destroy all monsters konečná(však to taky tak vypadalo),ale takhle je to vlastně nedořešené. Tak tohle byli ještě docela klady,teď shrnu to nejhorší. Jun Fukuda neustále opakuje záběry z původních filmů. Někdy to nejsou jen záběry,ale dokonce celé scény(Angilas zakousnutý do Kinga Gidora,Gaira plazící se mezi stromy,omráčená Godzilla z útoku z neznáma,King Gidora ničící Mobiloil atd.)!!! Ještě ke všemu je to tak neuěřitelně okaté,že vám z toho bude zle. Bitva se odehrává v noci,náhle střih na scénu z útoku z neznáma,když Godzilla tahá Kinga Gidora za ocas a máme náhle den. Jak je vidět,den,noc,tvar krajiny,nebo plazící se Mosuru(Mothru) režisér neřeší. Tohle je ten největší problém celého filmu,který ho sráží do vysokého podprůměru,ale je to stále lepší než následující peklo. ()

Reklama

JohnnyD 

všechny recenze uživatele

Taký priemer. Mimozemské príbehy ma nudia, lebo sú všetky na jedno kopyto a títo ufóni sú navyše premenení na ľudí a zábery z ich domovskej planéty nie sú v podstate žiadne, takže dvojnásobná nuda. Chvalabohu druhá polovica je nonstop deštrukčná akcia, kde sa nešetrí na nákladoch. Teda šetrí - všetko vyzerá hrozne amatérsky - no tých scén je o to viac. Navyše Gigan je fajn monštrum a konečne tečie aj krv. ()

xxmartinxx 

všechny recenze uživatele

Godzilla by prostě s nikým neměl vést dialogy, to se k němu vyloženě nehodí. Jak se s ním film od filmu víc a víc pracuje jako s lidsky uvažující postavou, vždy zabíjí část toho, ci mi na něm líbilo nejvíc. Jinak ale povedenější díl. především díky novému přístupu k zobrazování destrukce - záběry jsou víc z podhledu, dokonce zevnitř ničených budov, což dělá z anonymního bortícího se lega něco, co se nás spíš dotkne. Navíc se podařilo propojit monstra s lidskou linií lépe než v jiných dílech. Myslím že oboje sérii dost chybělo. 3 a 1/2 ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Jun Fukuda skvěle převzal žezlo krále kaiju filmů a natočil snímek, který je jednoznačně nejlepším filmem, kde se Gojira objevuje ve společnosti dalších monster. Nesmírně akční snímek, který si místy hraje s naprosto krásnými miniaturami, které mě také dostaly. Souboje jsou dlouhé, povedené trikově, nejsou špatné a nevadí ani to, že většina monster jsou prostě jen převlečení lidé. Tady je celkově vidět, že snaha prostě nechyběla. ()

Galerie (29)

Zajímavosti (14)

  • Ansámbl monster, který ve filmu účinkuje, byl v původních verzích scénáře širší. První verze, nesoucí název „Godzilla vs. The Space Monsters: Earth Defense Directive“, počítala se soubojem tři na tři, přičemž na straně těch „hodných“ měl Godzillu a Anguiruse doplnit ještě Majin Tuol, mýtický ochránce Japonska v podobě oživlé obří sochy; zatímco Giganovi a Kingu Ghidorahovi měl ve snaze ovládnout Zemi pomáhat ještě Megalon. Další, upravená verze, známá pod pracovním názvem „The Return of King Ghidorah“, vyměnila Anguiruse a Majin Tuola za Rodana s Varanem, zatímco Megalona v týmu záporáckých monster nahradil oheň chrlící drakovitý tvor Mogu. Rozpočet filmu se však pro daný scénář ukázal jako příliš skromný, proto bylo nutné provést ještě další škrty a soupeřící týmy monster byly nakonec zredukovány na dvoučlenné. Zatímco Mogu a Majin Tuol se poté v žádném filmu společnosti Toho nikdy neobjevili, Megalon obdržel jednu z hlavních rolí v následujícím dílu série, Godzilla vs. Megalon (1973). (Israha)
  • V obleku Godzilly se v tomto filmu naposledy představil japonský herec Haruo Nakajima. (Terva)
  • Posledný film z 20. storočia, kde sa objavuje King Ghidorah. (MerlinPolcic)

Reklama

Reklama