Reklama

Reklama

Godzilla tai Space-Godzilla

  • Japonsko ゴジラVSスペースゴジラ (více)

Obsahy(1)

Z kosmu přilétá na Zemi Space Godzilla, monstrum vzniklé z buněk Godzilly, které nasála černá díra. Lidé zatím připravují dva obranné projekty. Program jejího telepatického ovládání a robota Mogueru na její zničení. Když začnou obě Godzilly bojovat a ničit Japonsko musí se lidé rozhodnout, na kterou stranu se přidají. (Ertai)

Recenze (22)

p6qwre 

všechny recenze uživatele

Hm, kdyby toto nebyl japonský film s Godzillou a nehemžil by se japončíky, klidně by ho mohli vysílat v sobotu odpoledne na TV Prima. Podle mne se totiž jedná o naprosto klasický produkt masové filmové produkce, bez špetky originality, se 100x provařeným jednoduchým scénářem, bez jediného překvapení a nápadu. Telepaticky ovládaná Godzilla? Už jsme viděli dříve. Monstrum z vesmíru bojuje proti Godzille? To tu taky bylo. A mechanická Godzilla? Kolikrát už? Malá Godzillka má smutné oči a z huby pouští malé modré obláčky? No jéje...Takže scénář je vlastně recyklován z už použitých nápadů, navíc oproti starším Kaiju filmům z 50. a 60. let už mi přijde tak "hollywoodsky uhlazený", prostě nemá to tu správnou atmosféru. Podle normálních měřítek bych proto tento film hodnotil klidně i jako Odpad, ale v rámci Kaiju filmů dám 2,5*, přeci jenom některé souboje jsou povedené, explozí a zničených budov je taky dost... ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Snímek je nesmírně béčkový a má v sobě dost, co by mohlo ty, kteří chtějí nějakou inteligentní podívanou, odradit. Jsou zde triky, kterým už nejsem moc nakloněn, nevypadají moc hezky. Ale v konečném důsledku je to opět příjemná akční zábava, kde si tvůrci s designem Supesugojiry skutečně vyhráli a ukázali, že souboje pořád mohou být nesmírně nápadité a zábavné. ()

Reklama

Lima 

všechny recenze uživatele

22) GODZILLA vs SPACE GODZILLA (1994)___HEISEI SERIES 1984-1995___Za ta léta se role Godzilly poněkud změnila. Zatímco na začátku série byla jednoznačně nebezpečím pro svět, v tomto díle naopak přebírá roli jakéhosi ochránce světa. Část vědců vypracuje projekt, který má umožnit Godzillu kontrolovat pomocí telepatie. Armáda naopak sestrojí stroj s názvem MOGERA, který vypadá jako robotická hračka ze série Power Rangers, který má Godzillu zneškodnit. Do toho se ještě přimotá k posrání roztomilé godzillí mládě, a hlavně nová příšera, tzv. Space Godzilla, která vznikla zmutováním godzillích buněk, zapřičiněné zářením hvězd a působením hvězdného prachu. Karty jsou rozdány a vše směřuje k záverečnému půlhodinovému vyvrcholení na zbořeništi metropole Fukuoka. V samém závěru Godzilla opět odchází do moře, poté co za sebou zanechá půlku zničené země a hlavní postavy filmu se s ní láskyplně loučí, za doprovodu tklivých tónů, jakoby říkali "Děkujeme Godzillo, že si nám zase zbořila půlku Japonska“.......Japonci jsou prostě krásní blázni :o) Tenhle vizuálně zdařilý díl pro mě naplňuje význam slovního spojení "guilty-pleasure". ()

Ertai 

všechny recenze uživatele

Na hodnocení číslo tisíc sem si chtěl nechat něco spešl, tak to padlo na Spacegodzillu. Ohledně tohodle příspěvku do Heisei série nutno říci že se jedná o takový průměr - jednak se tu dlouho nic neděje, MOGERA se Mechagodzille z předchozího dílu nemůže rovnat a taky chybí Ifukubeho hudba, i když se Hattori celkem snaží. Jako mínus rovněž beru ty trestuhodně nerozvinuté dějové linie - Mothra, jakuzníci, Little Godzzila i to telepatické ovládání Godzilly. Na druhé straně tu jsou ovšem dvě velké plus a)Spacegodzilla, nepřátelské monstrum jak má být; přičemž když nepočítám Biolante jedná se o první pořádný přírůstek do Kaiju rodinky po dvaceti letech b)Závěrečná bitka trvající přes půl hodinky, obzvlášť scénka kdy Godzilla odráží ty letící krystaly pobavila :) Celkově za čtyři. ()

ledzepfan 

všechny recenze uživatele

Jó tohle je zase v pohodě. 90.léta až na vyjímky Godzillovským filmům docela svědčily. Odstartovala to parádní Biollante a táhne se to až k SpaceGodzille nebo Destroyahovi. Parádní vizuál, oldschoolové triky s lehkou podporou "nejmodernějších" technologií, šílené scénáře plné telepatie a bizarních zápletek-prostě luxus a pohlazení po duši každého fanouška těchto filmů. Jediný zádrhel tentokrát vidím v tempu a dynamice závěrečné řežby, kdy to občas prostě vázne. Ale není se čemu divit-viděl jsem krátký dokument o natáčení tohodle filmu a je to šílený blázinec-fakt respekt všem zůčastněným, protože tohle točit je hrozná makačka-zábavná ale náročná. ()

Zajímavosti (2)

  • Původně se měla proti SpaceGodzille po boku Godzilly postavit Mechagodzilla. Byla však nahrazena robotem M.O.G.U.E.R.A., jehož oživení se u fanoušků setkalo s velikým zájmem. (dawe04)
  • Gigantický robot M.O.G.U.E.R.A. se poprvé objevil ve sci-fi snímku Chikyu Boeigun (1957) společnosti TOHO. (dawe04)

Reklama

Reklama