Reklama

Reklama

Godzilla - Útok z neznáma

  • Československo Útok z neznáma (více)
Trailer

Obsahy(1)

Godzilla se opět musí utkat se zlem. A to s tříhlavým monstrem, kterého chce využít pro své plány na ovládnutí planety - mimozemská civilizace. V pořadí šestý film s Godzillou. Jedna z hlavních inspirací pro ''Mars útočí'' Tima Burtona. (Chupacabre)

Videa (1)

Trailer

Recenze (60)

BigDeal 

všechny recenze uživatele

Otrasní 60's mimozemšťania (prečo si vtedy všetci mysleli, že mimozemské civilizácie nemôžu mať vkus?) boli nakoniec znesiteľnejší ako som čakal, no napriek tomu ma mrzelo, že odobrali značný čas Godzille a jej kamarátom. Lebo síce ničenie superinteligentnej formy života zvukom je fajn, no ten záverečný boj monštier, to je jednoducho zlato! ()

xxmartinxx 

všechny recenze uživatele

Godzilla tu skoro není, místo něj zoufale stereotypní ufoni. Navíc tak dlouhý rozjezd, a to jen kvůli nejhorším dosavadním soubojům (a trikům obecně - vždyť jsou i vidět ty špagáty, na kterých Radon visí) v sérii. Vůbec se divím, že za skoro všemi díly stojí stejný režisér, ten rozdíl kvality kus od kusu je celkem znatelný. ()

Reklama

ledzepfan 

všechny recenze uživatele

Zase Honda, zase ufounský děj, zase dobře natočeno a zase nuda... Nemůžu si pomoct ale mě ty emzácké zápletky asi moc neberou-Nebo spíše mám pokaždé silný dojem, že Honda chce točit film o mimozemšťanech a nejjednodušší cestou jak ho realizovat je přidružit k tomu nějákou tu Godzillu aby mu to TOHO odkleplo a zaplatilo. Monstra jsou tady zase jen bezduché loutky a nějáká destrukce nestojí za řeč: Pár papírových chatrčí v nějáké vesnici a pár betonových v nějákém malém městečku-toť vše(!!).. Pak tu jsou dvě bitky G+R-vs-KG obě se stejným-a až nudně jednoznačným- průběhem a výsledkem. Navíc už tu vykukují náznaky blížícího se úpadku Gsérie.konkrétně(a nejzřetelněji)v godzillím"tanečku výtězství", který dává jasně tušit, že studio je připraveno nechat Godzillu infantilně šaškovat i do budoucna. Monstra mají extrémně málo prostoru a pokud od oka odhadnu, že vyplňují 15% délky filmu, je to možná číslo dost nadsazené. Abych jen nebrblal, filmařsky je to rozhodně lepší než pozdější Fukudovy patlaniny a čistě jako scifíčko- bez očekávání důrazu na monstra -to má své kouzlo. Ani esteticky to není tak"plastově vyblité"jako pozdější a dějově velmi podobný Destroy All Monsters...Takže-katastrofa to není ale jinak průměr, průměr, šeď, šeď. ()

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

Z Godzilly se sice stala tancující a boxující karikatura, ale kromě ní nám tento výborný béčkový barevný invazní náklep nabídne ještě další dvě monstra, krásně se pohybující a létající na špagátech, mimozemšťany a kosmické lety. Chyběl mi tam už jen James Bond, i když svým způsobem tam vlastně byl. Vidět to ve dvanácti-třinácti letech, byl bych z toho v sedmém nebi. Ono je to tak hloupé, nenáročné a naivní, až je to vlastně dobré. ()

strougy 

všechny recenze uživatele

Škoda, že Godzilla a spol. tady mají tak malý prostor a celý děj se točí kolem nezajímavého a nudného souboje mezi lidmi a Xany. A přitom taková rvačka mezi Godzillou, která poskakuje a máchá tlapama jako starý boxer v posledním tažení, a Kingem Ghidorahem, kterýho Rodan kouše do ocasu, má svoje roztomile naivní kouzlo... :-) ()

Galerie (45)

Zajímavosti (7)

  • Tento film je v chronologickom poradí šiestym filmom s tematikou Godzilly. (dyfur)
  • S výnimkou Mothry má tento film rovnaké obsadenie monštier ako predošlý. Taktiež ich hrajú rovnakí herci. (MerlinPolcic)

Reklama

Reklama