Reklama

Reklama

Godzilla, Ebira, Mosura: Nankai no daikettó

  • Japonsko ゴジラ・エビラ・モスラ 南海の大決闘 (více)
Trailer

Obsahy(1)

Ryota se společně se dvěma přáteli rozhodne ukrást jachtu a vydat se na moře hledat svého ztraceného bratra. Vyruší zde však bankovního lupiče, který se s nimi musí nedobrovolně vydat na plavbu. Během bouře však na jachtu zaútočí obrovské monstrum Ebirah (obří kreveta – někde se uvádí humr) a mladíci tak ztroskotají na neznámém ostrově. Při průzkumu ostrova objeví základnu teroristické organizace „Red Bamboo“, která zde vyrábí jaderné zbraně a žlutou látku, jenž je má ochránit před útoky Ebiraha. Tu jim zde vyrábí zotročení domorodci, kteří byli násilím přivezeni z ostrova Infant. Ryota a jeho společníci v džungli narazí na dívku Daiyo, které se podařilo uprchnout. Ta jim poví, že posvátná Mosura upadla do tvrdého spánku a prozatím se jí nedaří probudit. Proto se museli ostrované podvolit zlověstným praktikám vojáků. Při pokusu uniknout pronásledovatelům naleznou Ryota a jeho druhové jeskyni a v ní spící Godzillu. Musejí urychleně vymyslet nějaký plán, jak ji probudit opět k životu. Snad by jim byla schopna pomoci nejen proti „Red Bamboo“, ale i samotnému Ebirahovi. (SOLOM.)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (21)

ledzepfan 

všechny recenze uživatele

Možná to je proto, že jde o fukudovu první godzillu a zatím se jen rozkoukával, možná tím, že laťka nastavená předchozí honďáckou Godzillou nebyla kdovíjak vysoko, možná ještě Jun nezačal čichat lepidlo-nevím. Každopádně na šílence jeho formátu je tohle až překvapivě střízlivé a záživné dobrodrůžo. Jasně už jsou zde naznačeny prvky které budou v jeho pozdější tvorbě rozkvétat do nevýdaných tvarů (Odfláknutá podoba Godzilly, její přílišné polidštování a šaškování(nastřelené ale už v Monter Zero), odfláknuté souboje, levné dekorace, výrazně komičtější nádech atd..) ale tady a teď to je ještě podívaná více zábavná než frustrující. Postavy jsou víceméně sympatické, rozpočet Fukudovi dovolil točit v hezkých exteriérech(zatím to ještě nejsou herci stojící na zeleném koberci pře zdí s namalovaným horizontem :D ), Ebirah vypadá na pohled hezky a celé se to nese v příjemně bezstarostném duchu, kdy divák ví, že je to jen jako a že nikomu nic nehrozí. Takže? V rámci fukudovských Godzill to není tak kvalitní jako Mechagodzilla ale rozhodně je to minimálně o level výše než jeho zbylé tři nadělení.=Solidní. ()

Lima 

všechny recenze uživatele

8) GODZILLA vs. THE SEA MONSTER___ORIGINAL SHOWA SERIES 1954-1974___První Fukudův režijní godzillovský počin, který přináší typické fukudovské prvky. Těmi jsou hlavně špatná úroveň triků a bizarní dějové spletence, kdy tvůrce v domnění, že divák mu sežere všechno, hrne před plátno, co ho napadne. A tak tu máme partu „robinsonů“, kteří na opuštěném ostrově objeví základnu teroristické party pod názvem „Rudý bambus“, která ve své jaderném zařízení vyrábí žlutou kaši, jenž má zlikvidovat „Ebiraha“ – obřího kraba, který dotyčný ostrov drží v izolaci. Jakoby „čirou náhodou“ se na daném ostrově ještě nachází Godzilla pohřbená pod návalem kamení a Mothra, kterou místní domorodci probouzí ze spánku, aby jim pomohla proti Rudému bambusu. Atd., atd. Typické godzillovské souboje (tj. wrestlingově laděné přetahovačky mezi monstry) tu téměř absentují, chcípáček Ebirah poté, co mu Godzilla ukousne klepeto, to celé zabalí a Mothra – zachránce lidí – je tu dobrota sama. Tenhle kousek byl zařazen do legendárního programu Mystery Science Theater 3000, což docela chápu, ale existují i mnohem bizarnější a hlavně zábavnější godzillovské kousky. ()

Reklama

JohnnyD 

všechny recenze uživatele

50% Vidieť iný štýl. V prvom rade po prvý krát sledujeme príbeh z pohľadu v podstate vedľajších postáv (takže žiaden romantický trojuholník vedec-jeho milá-jej brat). Podobne sa tu vkráda úmyselný "humor", no vtipnejší je ten neúmyselný - predovšetkým prvý (volejbalový) súboj Ebirah vs. Godzilla. Inak je to priemerné kaiju (Godzille trvá polovicu filmu, kým sa dotrepe na plátnu) a Ebirah je zatiaľ najnevýraznejšie monštrum. Ale grilovaný by mohol byť fajn. ()

Mol 

všechny recenze uživatele

Hodně dobrý ゴジラ film. Opuštěný ostrov, tajná jaderná základna, vojenský velitel s páskou přes oko, násilím odvlečení ostrované na těžkou práci a ve vodách kolem se potuluje mořská příšera Ebira. Do toho celkem fajn herci a smyslná ostrovanka Dayo, která si každou scénu ukradla jen pro sebe. Jedním slovem pecka! ()

Spinosaurus 

všechny recenze uživatele

Nastala změna režiséra a kvalita šla rychle dolů. Chybí tady klasické Godzillý parametry (nasazení armády, rozšlapávání tančíků). Tempo je velmi pomalé až nudné. Připadá mi jako by se všichni při natáčení nudili. Ebira se tam mihne jen párkrát, Mosura pořád spí, herci jsou nudní a Godzilla taky vypadá jak v posledním tažení. Vytratila se její hravost z předchozích dílů, je pomalá a dokonce uprostřed filmu usne. Jedná se o hodně podprůměrný díl. Jediné co ho zachraňuje je, že tam nejsou záběry z předešlých dílů jako tomu je u pozdějších Fukudových filmů. ()

Galerie (21)

Reklama

Reklama