Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Obrovský gorilí samec King Kong nezemřel po pádu z mrakodrapu, stále žije! Jeho život je ale opět v ohrožení. King Kong je již dlouhou dobu v kómatu a nutně potřebuje operaci. Lékaři ale nemají krev a bez té zákrok provést nelze. Jeden lovec však učiní nečekaný objev. V pralese najde samici stejného druhu. Okamžitě je převezena a King Kong může být operován. Jenže po probuzení z kómatu King Kong cítí přítomnost samice a pudy jsou silnější než všechny řetězy. Společně uprchnou do hor, ale lidé je nehodlají nechat na svobodě… (Vapet Production)

(více)

Recenze (107)

Armin82 

všechny recenze uživatele

Už první remake s rotačákama byl úlet a tohle už je spíš katastrofa. Jednak je na filmu hrozně vidět časový odstup obou filmů, protože v každém z nich vypadá Kong úplně jinak a taky je to plné nesmyslů. Diváci v USA si tehdá asi museli klepat na čelo, když se Linda Hamilton po veleúspěšném Terminátorovi objevila v takové sra*ce ----20% ()

Shakers 

všechny recenze uživatele

John Guillermin natočil výborného King Konga. Po desiatich rokoch natočil otrasné pokračovanie, ktoré vyzerá o desať rokov staršie. Nechápem ako sa mu to podarilo, ale som sklamaný. Jednotka je stále pozeratelná, ale toto je ako s inej dimenzie a to točil rovnaký režisér! Prejdime, ale k dobrým momentom a dôvodu, prečo som nedal odpad! Prvý dôvod je akcia, ktorá vyzerá stále dobre, tak ako zopár dobrých scén (operácia Konga). Tak isto aj Linda Hamilton je tu super a s toho nesympatického obsadenie jediná trčí s davu. Zvyšok hercov a postav stojí za prd, tak ako aj romantické scény Konga, ktoré sú úplne otrasné a asi najviac podrážajú nohy tomuto sequelu. Tak isto nechápem, kde sa podeli zvukové efekty, ktoré boli v jednotke výborné. A zaujímalo by ma ešte ako je možné, že v jednotke King Kong chodil ako človek a v dvojke chodí ako opica. Nelogické veci a zvyšné idiotské chovanie postáv ani neriešim. A scenár už vôbec nie. Vlastne sa divím, prečo tomu nedám ešte o hviezdičku a pár percent menej. 45% - 2* ()

Reklama

Israha 

všechny recenze uživatele

Ještě méně akční, dobrodružné a napínavé, než první díl, a oproti němu také výrazně levněji působící. A degradace Konga jakožto charakteru dosahuje maxima. To, že děj je o tom, kterak se páreček obřích opů do sebe zamiluje, by samo o sobě nevadilo (přeci jen schopnost Konga cítit je to, co jej od počátku definovalo a odlišovalo od mnoha jiných filmových obřích monster)...ale problémem je, že tvor, který má působit jako sice přemožitelná, ale mocná, nespoutaná a nebezpečná síla přírody, zde není nic víc než smutně koukajícím přerostlým maňáskem, který je většinu času na útěku nebo vězněn (a jeho družka to samé ve světleji hnědém). A pořádně se naštve pouze jednou, na konci, v jediné podařené akční scéně filmu. Ústřední dvojice lidských postav je archetypální až běda, stejně jako jejich protivník v podobě fanatického zeleného mozku. Plusem by snad mohla být přítomnost mírné nadsázky (ano, Kongův příběh vždy měl smrtelně vážný ráz, ale tady to docela pasuje k levnějšímu vyznění filmu), a překvapivě funkční vztahová chemie mezi veleopy i lidmi. To však rozhodně není to, na čem by film o Kongovi měl stát. Film je nakonec ještě koukatelný, ale není mi jasné, komu byl primárně určen. Pro děti je příliš nudný a vztahový, pro dospělé děti a fanoušky žánru příliš neakční, a pro normálního dospělého diváka zase poněkud hloupý (a to i tam, kde se to v rámci nadsázky nežádá). ()

ajaxx 

všechny recenze uživatele

Nějak nemohu pochopit absolutní odsouzení tohoto filmu zdejšími "renomovanými" kritiky. Pokračování sice opravdu nebylo třeba, ale po dějové stránce bych jej tedy absolutně neodsuzoval. Bohužel ty triky nejsou na dobu vzniku nejexcelentnější, ale na úrovni to nijak zvlášť neubírá. Je to celkem příjemný koktejl akce, dramatu, romantiky (a nejen té lidské) a dokonce i část zamyšlení se nad tím, zda svět kolem opravdu chápeme dobře. I bez nostalgie uděluji 4*. ()

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Na tohle pokračování se hojně plive, ale podle mého názoru není o nic horší než Guillerminův o deset let starší film, na který přímo navazuje. Dokonce bych snad řekl, že se povedlo o jeden opičí chlup více, protože je zábavnější. Myšlenka, že Kong pád jakžtakž přežil, mi nepřipadá vůbec špatná, dokonce ani objev jeho (budoucí) družky mi nevadí. Děj se místy pohybuje na hraně (nechtěné?) parodie, to když sledujeme opičí i lidské námluvy v lese nebo když titulní hrdina baští krokodýly, místy si ale legraci dělá zcela záměrně ("Nikdy jsem neviděl tak hnědé a velké oči."), a to je docela příjemné. Kupodivu má film i docela spád, operace se podařila natočit snad až napínavě a několik trikových scén je parádních, zejména tedy Kongovo zúčtování se dvěma lovci.___P.S. Jestli si něco zaslouží plivnutí, je to rozhodně vydání tuzemského DVD s ohavně zrnitým a podivně ořezaným a zmáčknutým obrazem. Fuj. ()

Galerie (41)

Zajímavosti (14)

  • Linda Hamilton přijala hlavní roli z toho důvodu, že předchozí snímek King Kong (1976) udělal z Jessicy Lange hvězdu a rozjel její kariéru. Naneštěstí Linda během natáčení neměla ponětí o tom, jak bude výsledek vypadat, jelikož víceméně točila oproti modrému pozadí – z výsledku byla zděšená nejen ona, ale i diváci a kritici. (fiLLthe3DD)
  • Vojaci, ktorí prenasledujú Konga, používajú bojové vozidlá pechoty M114. (Jello Biafra)
  • Ve filmu lze zpozorovat osobu s cedulí „You Kong, Me Fay“ – jedná se o odkaz na Fay Wray, která si zahrála Anne v prvním filmu o Kongovi z roku 1933. (fiLLthe3DD)

Reklama

Reklama