Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Obrovský gorilí samec King Kong nezemřel po pádu z mrakodrapu, stále žije! Jeho život je ale opět v ohrožení. King Kong je již dlouhou dobu v kómatu a nutně potřebuje operaci. Lékaři ale nemají krev a bez té zákrok provést nelze. Jeden lovec však učiní nečekaný objev. V pralese najde samici stejného druhu. Okamžitě je převezena a King Kong může být operován. Jenže po probuzení z kómatu King Kong cítí přítomnost samice a pudy jsou silnější než všechny řetězy. Společně uprchnou do hor, ale lidé je nehodlají nechat na svobodě… (Vapet Production)

(více)

Recenze (107)

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Slabší pokračování, které už nemá takové grády jako jeho předchůdce, ale pořád se na to dívat dá. jen ubylo romantiky a přibylo akčnosti. Výbuchy, střelba a boj to je předností tohoto dobrodružného snímku. Vizuální efekty opic se o trošku zlepšili, ale kvalitu filmu hodně sráží průměrný scénář, který už tolik nezaujal jako jednička. Za zmínku stojí scénka ze spacáku (taky bych tam s Lindou Hamilton hned hupsnul- v té době). ()

Big Bear 

všechny recenze uživatele

Tohle bylo i na kapslíkové osmdesátky pekelné. Scénář je pitomý, herecké výkony jsou pitomé, triky jsou pitomé a vlastně je to celé pitomé. V závěru si to velký opičák rozdá se samotnou US. Army, ale divák se nebude jen bát. Na konci přijdou i slzičky štěstí. Spoilerovat nebudu i když to asi stejně větčina čtenářů komentů nebude mít potřebu vidět. Dávám za jednu hvězdu jen z úcty k samotné postavě King Konga. Jsem rád, že pozdější nástupci byly úplně na jiném levelu, hlavně ten Jacksonův z roku 2005. * ()

Reklama

Jello Biafra 

všechny recenze uživatele

Kong sa po 10 rokoch vracia s transplantovaným srdcom aby našiel svoju vysnívanú samičku a splodil s ňou potomka. Že tá zápletka znie infantilne a hlúpo? Áno bohužiaľ taký je aj celý film. Zatiaľ čo v roku 1976 dokázal John Guillermin natočiť ľahko nadpriemerný remake, tu už sa mu pokračovanie doslova rozpadlo pod rukami. Okrem slabých výkonov (ne)hercov sa tu dočkáme pestrej zmesi všemožných stupidít od scén ako si Kong pochutnáva na hromade krokodýlov či záverečné rádoby akčné zúčtovanie kde sa na scénu dostanú amatérske triky a trapná zadná projekcia. V tomto momente sa z filmu stáva čistá paródia. Jediné čo uznávam, že Linda Hamilton sa naozaj snaží, ale to film nemôže v žiadnom prípade zachrániť. K filmu môžem dodať snáď len to, že v dobe uvedenia sa z neho stal gigantický kasový prepadák a definitívne pochoval filmovú kariéru režiséra. ()

Israha 

všechny recenze uživatele

Ještě méně akční, dobrodružné a napínavé, než první díl, a oproti němu také výrazně levněji působící. A degradace Konga jakožto charakteru dosahuje maxima. To, že děj je o tom, kterak se páreček obřích opů do sebe zamiluje, by samo o sobě nevadilo (přeci jen schopnost Konga cítit je to, co jej od počátku definovalo a odlišovalo od mnoha jiných filmových obřích monster)...ale problémem je, že tvor, který má působit jako sice přemožitelná, ale mocná, nespoutaná a nebezpečná síla přírody, zde není nic víc než smutně koukajícím přerostlým maňáskem, který je většinu času na útěku nebo vězněn (a jeho družka to samé ve světleji hnědém). A pořádně se naštve pouze jednou, na konci, v jediné podařené akční scéně filmu. Ústřední dvojice lidských postav je archetypální až běda, stejně jako jejich protivník v podobě fanatického zeleného mozku. Plusem by snad mohla být přítomnost mírné nadsázky (ano, Kongův příběh vždy měl smrtelně vážný ráz, ale tady to docela pasuje k levnějšímu vyznění filmu), a překvapivě funkční vztahová chemie mezi veleopy i lidmi. To však rozhodně není to, na čem by film o Kongovi měl stát. Film je nakonec ještě koukatelný, ale není mi jasné, komu byl primárně určen. Pro děti je příliš nudný a vztahový, pro dospělé děti a fanoušky žánru příliš neakční, a pro normálního dospělého diváka zase poněkud hloupý (a to i tam, kde se to v rámci nadsázky nežádá). ()

Castrator 

všechny recenze uživatele

Během prvních minut jsem si říkal, co se zase lidem z ČSFD nelíbí, když to má nápad celkem dobrý (i když velmi velmi neoriginální) a vůbec se film nerozjíždí špatně, ale čím víc se film blížil k závěru, tím víc jsem dával zdejšímu hodnocení za pravdu. King Kong žije je blbost, scénář dementní, provedení hodně špatné, jde prostě o špatný film. A tomu blbečkovi, co mi v komentáři prozradil, jak film skončí SPOILERKK to tentokrát odskáče definitivněSPOILER, mockrát "děkuji". ()

Galerie (41)

Zajímavosti (14)

  • Natáčelo se od 8. února 1986 do 27. května téhož roku a filmování probíhalo převážně v americkém státě Tennessee – města Pigeon Forge, Lake City a Jellico, vodopád Fall Creek Fal. Dále se točilo v Severní Karolíně ve městě Wilmington – využito bylo místního filmového studia a univerzity. (fiLLthe3DD)

Reklama

Reklama