Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Z indonéské Surabaji vypluje loď naftařské společnosti Petrox, která míří k malému ostrůvku, slibujícímu nová bohatá ložiska ropy. Na palubu však pronikne černý pasažér, paleontolog Jack Prescott, který je přesvědčen, že na ostrůvku čeká na své objevení dosud neznámý živočišný druh. Cestou přibude na palubu také krásná trosečnice Dwan. Ta je po přistání u břehů ostrůvku unesena z lodi domorodci, kteří ji chtějí obětovat Kongovi, obrovské opici žijící za vysokou hradbou. Je zorganizována záchranná výprava, která se vydá do tajuplné části ostrova obývané podivnými tvory. Dívka je zachráněna, ale protože naděje naftařského bosse Wilsona se ukázaly jako liché, rozhodne se ziskuchtivý naftař King Konga ulovit a vydělat aspoň na něm, jako na ojedinělé atrakci. Přes varování Prescotta je gigantický op uspán a převezen do New Yorku. Při okázalé show se však rozběsní, utrhne se z řetězů, jimiž je spoután, zmocní se Dwan a prchá. Ničí při útěku vše, co mu přijde do cesty, aby nakonec skončil na střeše mrakodrapu v domnění, že dívku chrání. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (208)

kinej 

všechny recenze uživatele

Tohle je asi nejhorší ztvárnění King Konga. Ale není to zase úplná blbost. Film má příjemnou exotickou dobrodružnou atmosféru, přesně takovou, jakou měly filmy v 60 - 70. letech a dnes už jí nemají. To znamená, že film má vynikající výpravu. Speciální efekty už zestárly, chlap v gumovém chlupatém ohozu už dnes nikoho nedostane, stejně jako všudypřítomná robotická ruka a a tak musí brát člověk film hodně s nadhledem. Asi největší výhrada putuje na adresu Jessicy Lange. Nějak jsem nepochopil, jestli je její postava myšlená vážně, nebo zda-li si z toho děl srandu. Každopádně je to totální kravka. ()

Agatha 

všechny recenze uživatele

I přes mnohé nedostatky se mi tato verze líbila více než ta Jacksonova z roku 2005. Pravda, moc akčních a megalomanských scén tu není, ale ruku na srdce - v Jacksonově remaku je jich až moc a mnohé z nich nevypadají právě věrohodně či přirozeně (např. dinosauři prchající rychlostí blesku po všech čtyřech...) Na rok 1976 se mi to zdá poměrně slušně zpracované a dobře zahrané, tato verze má v sobě podle mě asi nejvěší kouzlo. Děj není tak uspěchaný a přehnaně akční, přesto se mi zdálo, že překvapení z objevení Kinga zde bylo zobrazeno víc přirozeněji a s větším zaujetím pozorovatelů. Jessica Lange byla velmi svůdná a půvabná, dobře hráli i Jeff Bridges a Charles Grodin. I samotný King Kong se mi líbil víc, než jeho nástupce. Inu, každému se líbí něco jiného, u mě však bude mít navrch vždy Kong Guillerminův. ()

Reklama

Jordan 

všechny recenze uživatele

úplne pôvodný, klasický čiernobiely som nevidel a na toho jacksonovho sa ešte len chystám, no tento remake, ktorý som videl prvýkrát veľmi dávno ako malý chlapec a teraz si pozrel znova, bude u mňa subjektívne braný ako ten "pravý king kong". má to veľmi dobrý úvod (po stránke atmosféry, stavania príbehu), má to skvelého sympaťáka bridgesa a krásnu mladú langeovú a dokonalého konga, ktorý je tak zostrojený, že tiež hrá výborne a je tým pádom tretím adekvátnym hercom. veľkolepé akčné finále je stručné, aby nestihlo nudiť, a po efektovej stránke naozaj prepracované, pár scenáristických barličiek je človek naozaj naklonený prehliadnuť, rovnako ako miestami pomalšie tempo (či umelé nadlžovanie niektorých pasáží). pôvodný obsah (= king kong je v podstate akousi náboženskou metaforou) je zachovaný a nevtieravo (a nepateticky - na to, že sme v hollywoode) ľahko "šmrncnuté" ekológiou - ale to všetko sú len bočné linky, pretože king kong je, vždy bol a vždy aj musí byť, veľmi divnou romancou, variáciou na krásku a zviera, a do tejto verzie polovice 70.rokov sa podarilo prepašovať fluidum sexuálnej osudovosti (a osudovej sexuálnosti). ()

fiLLthe3DD 

všechny recenze uživatele

Byť mne k tomuto snímku neváže tak silné citové pouto jako k "Jacksonově" remaku, či trikově revolučnímu (a kupodivu i dějově dynamickému) originálu z roku 1933, tak ze všech tří počinů má právě tento asi tu nejlepší "myšlenku" a zdůvodnění, proč se vlastně naši hrdinové na ostrov vydali - těžba ropy a nenasytné korporace jako základ pro film o obří opici jsou mi totiž milejší než děj z prostředí filmařského zákulisí. Rovněž musím ocenit i technické zpracování - byť se zub času na vizuálních efektech viditelně podepaal, není to tak okaté jako například v japonských "Godzillách" (což je logické, jednak měli amíci vyšší rozpočet a jednak se vyvarovali vyloženě přepáleným akčním sekvencím). Na druhou stranu mi vadilo dosti rozvláčné tempo, kvůli kterému je zde řada hluchých a až tristně nudných pasáží, které pak musejí zachraňovat ikonický "Kong," podmanivá hudba a naivně roztomilá Jessica Lange. Slabší čtyři hvězdičky, vím že by se to dalo zpracovat i hůř (mám na mysli tu sra**u "Kong: Skull Island"). ()

pakobylka 

všechny recenze uživatele

Profláknutý fantastický příběh, s jehož zápletkou je většina z nás důvěrně obeznámená ... a zdá se, že nebohý sesazený King je široko daleko jediným opravdovým hercem, který se v něm vyskytuje. Hercem, jehož velikost se zdaleka nepoměřuje jen fyzickými rozměry. Jeho vzhled sice není perfektní, ovšem za to on sám nenese žádnou zodpovědnost. Ve všech ostatních ohledech se zhostil své nelehké úlohy se ctí, což bohužel nelze říct o žádném z dalších účinkujících. Všichni bez rozdílu tvoří sice početný, leč nepříliš přesvědčivý komparz a jejich herecké kreace jsou poznamenané buďto a) nedostatkem talentu, nebo b) neschopností režie - můžete si vybrat ... řekla bych, že b) je správně. Lidštější pohled na poněkud přerostlého lidoopa je sice chvályhodný, ale k lepšímu hodnocení nestačí ... 2,5* ()

Galerie (65)

Zajímavosti (35)

Související novinky

Zemřel herec Charles Grodin

Zemřel herec Charles Grodin

19.05.2021

Ve věku 86 let zemřel včera v americkém Connecticutu herec Charles Grodin. Mnozí diváci si ho jistě vybaví hlavně jako otce rodiny Newtonových z komedií o sympatickém bernardýnovi Beethoven a… (více)

Reklama

Reklama