Reklama

Reklama

Poslední díl Godzillí série. V tomto velkolepém zakončení proti sobě stojí skoro všechna monstra, která se v této sérii objevila. Godzilla, Minya, Anguirus, King Caesar, Ebirah, Kamacuras, Kumonga, Manda, Mothra, Rodan, Hedorah, Monster X a Kaiser Ghidorah. Zničí Zemi? (Spinosaurus)

Recenze (47)

Terva 

všechny recenze uživatele

CITÁT - Bojová jednotka složená z mutantů.......... TOHO opět vzkřísilo Godzillu. Úvodní titulky nás provedou léty 1954 až 2004 lety vzniků těchto monster, protože věřte, Godzilla není sama. Toto je zatím poslední počin nazvaný Final Wars. CITÁT - Monda je zničena........ Je tu spousta monster. A také pár povedených záběrů. Například ten okolo 18 minuty, kde se předvedla točící kamera. Trikově je to stále na úrovni filmů osmdesátých let, což možná prostě ke Godzille patří. Okolo 23 minuty tu s trochou fantazie můžeme vidět i Emmerichovu Godzillu a příhodnou Ritchiho smrt. Že by výsměšná parodie? Ale jen chvilku. Kamakiras, King Seesar nebo Kumonga, to je jen pár monster, které v tomto příběhu řádí a ničí světová města. Ale aby to nebylo jednoduché, jsou tu ještě mimozemšťané a objekt s jménem Gorath. Víte co to je? Ne? No doporučuji se podívat, protože i takovýto neHollywoodský film je možné alespoň jednou vidět. CITÁT - To je opravdu zábavné........ ()

Lima 

všechny recenze uživatele

29) GODZILLA: FINAL WARS___NEW GENERATION SERIES 2002-2004___Finální rozloučení, které působí přeplácaným dojmem, ale nuda to není. Nechybí tu odkazy na Star Wars (vesmírná loď nepřátelsky smýšlejících mimozemšťanů vypadá jako Hvězda smrti), Matrix (zastavení kulek Neovským pohybem ruky) i předchozí díly (hlavně v tom početném zástupu Godzillových oponentů, které se tu vystřídají), poněkud navíc tu figurují též kung-fu souboje "mutantů", boj se samurajským mečem, honička na motorkách atd. Výprava je opulentní, jak se na rozloučení s přerostlou ještěrkou sluší a skalní příznivce potěší, že ani v něm tvůrci nesáhli po CGI a Godzilla stále působí tím roztomilým, neohrabaným dojmem herce navlečeného v gumovém kostýmu. Godzilla sice neměla tak velký prostor, jak bych čekal, protože její oživení z ledového příkrovu přichází až v 2.polovině snímku, ale jinak bych řekl, že ve svém rozlučkovém Good-Bye odchází se vztyčenou hlavou. ()

Reklama

petero 

všechny recenze uživatele

A je to tu. Gumená Godzilla z východu rozmašírovala digitálnu americkú a v tomto prípade doslova. Je až s počudovaním ako si tento nový prírastok zachoval to kúzlo ktoré majú aj jeho predchodcovia a aby to nebolo len o demolácii monštier celého sveta do príbehu sú zakomponovaný mutanti a zrovna k Zemi dorazili aj mimozemšťania ktorí sa rozhodli že pomocou týchto monštier si podrobia svet. A tak deti z krajín vychádzajúceho slnka, momentálne ďaleko na vrchole v porovnaní s ostatnou civilizáciou, spolu s novou rasou mutantov a Generálom, vďaka výdobytkom najnovších technológii, musia oživiť Godzillu ktorá to natrie všetkým monštrám. Kitamura s prehľadom zahanbil americkú Godzillu a súčasné D-War na plnej čiare a zbesilo vykradol Independence Day (mimozemšťania, útok lietajúcich tanierov a dobitie materskej lodi), Matrix (Neove znovuzrodenie a zastavenie vystrelených guliek, tentoraz laserových lúčov =)) a Matrix Reloaded (akčná scéna na diaľnici). Už počas úvodných titulkov mi skoro oči vyblikalo. ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Ono by se skoro zdálo, že tohle jako tribut naprosto stačí, ale je potřeba si uvědomit, že Toho si skutečně dalo záležet na to, aby tenhle zatím poslední snímek skutečně stál za to. Ano, většina kaiju zde má sice relativně málo prostoru, ale to je vynahrazeno tím, že jejich souboje stojí za to, jsou napínavé a jsou zábavné. Ať už bojuje Gojira nebo někdo jiný, ty souboje jsou prostě nápadité. ()

movieband 

všechny recenze uživatele

Dokonalá zhýralost, které vévodí papundeklové efekty, chlapi v kostýmech monster a potřeba poslat si mozek na oběžnou dráhu. Na mě bylo místy akce až moc a působilo to dost utahaně. A bez čeho bych se fakt obešel bylo kugfu, které bylo už opravdu třešničkou na pomyslném dortu ujetosti. Monstra, kungfu, kýč, láska k béčkovosti a bezuzdné zábavě, ufo, a borec kapitán, co vypadá jako ruský hnědokabátník s černým knírem, místy tak i zní, a který vývojem své postavy pobaví asi stejně jako finální záběr na Godzillu, který je kýč jak bič. Nic tak šíleného jsem snad ještě neviděl. ()

Galerie (27)

Zajímavosti (26)

  • Mimozemšťané z planety X se poprvé objevili ve filmu Godzilla - Útok z neznáma (1965), bitevní loď Gotengo je známá z filmu Atragon (1963) a fiktivní asteroid Gorath nese stejný název jako zbloudilé vesmírné těleso, ohrožující Zemi ve stejnojmenném filmu z roku 1962. Také tímto složil Rjúhei Kitamura poctu filmům společnosti Toho z éry „Showa“. (Israha)
  • V jedné ze scén si malý chlapec u sledování televize hraje s figurkami monster. Po několika okamžicích jednu figurku vezme a mrští s ní do krbu. Jedná se o figurku Gamery, „vlajkového“ monstra nyní již zaniklé nahrávací společnosti Daiei, které v šedesátých letech vzniklo jako přímý konkurent Godzilly. (Israha)
  • Poté, co Godzilla ve velmi krátkém čase porazí a zabije Zillu (monstrum, designované podle Godzilly z Emmerichova filmu z roku 1998), velitel mimozemských invazních sil procedí mezi zuby něco o „nepoužitelném rybožroutovi“. Emmerichův Godzilla se totiž ve svém filmu skutečně rybami živil. Zajímavé také je, že i přes tento poněkud zesměšňující přístup k jeho dílu se Patrick Tatopoulos, autor designu Zilly, nechal po zhlédnutí filmu slyšet, že se mu scéna líbila a že si váží toho, že jeho monstrum má v příběhu své místo. (Israha)

Související novinky

Vlak plný masa

Vlak plný masa

04.04.2007

Bývalý fotbalista, mlátička z gangsterek Guye Ritchieho, popřípadě Juggernaut z třetích X-Menů Vinnie Jones nikdy neměl nouzi o role, které sice neoplývaly dialogy, ale přesto byly nadmíru šťavnaté.… (více)

Reklama

Reklama