Reklama

Reklama

Godzilla: Duel megasaurů

(neoficiální název)
  • Japonsko Godzilla VS King Ghidorah (více)

Obsahy(1)

Spisovatel Terasawa je přesvědčen, že objevil skutečný původ a historicky první objevení Gojiry, který se váže k roku 1944, kdy americká vojska zaútočila na malý ostrov Lagos v jižním Pacifiku. Tehdy údajně pomohl japonským vojákům obrovský dinosaurus. To však vehementně popírá tehdejší velitel jednotky a dnes bohatý obchodník Shindo. Aby toho nebylo málo, na Fuji přistane UFO, které se pokusí zkontaktovat s pozemšťany. Tři „návštěvníci“ z rasy Futurians přicházejí z daleké budoucnosti a přinesli sebou strašlivé zprávy. V roce 2204 bude Japonsko kompletně zničeno zuřivou Gojirou a oni přiletěli požádat o pomoc. Chtějí společně s několika dobrovolníky odcestovat časem do roku 1944 na ostrov Lagos a odstranit Gojiru z dosahu ostrova dřív, než tam později vybuchne jaderná bomba. Mise se nakonec zdaří, jen si nikdo nevšimne, že na místě nechají mimozemšťané místo Gojiry tři podivné zlaté okřídlené tvory a vrátí se zpět do přítomnosti. V tu chvíli začnou Futurians vydírat japonskou vládu, aby se jim celá země podrobila. Ta s tím však nesouhlasí a tak na ní mimozemšťané vypustí King Ghidoraha, který začne ihned pustošit velká města. Terasawa společně s několika přáteli a mimozemskou dívkou Emmy musejí urychleně přijít na způsob, jak navrátit zpět Gojiru. Ta jediná se mu totiž může postavit. (SOLOM.)

(více)

Recenze (20)

D.Snake 

všechny recenze uživatele

Scénáristicky naprostá zhovadilost, ale na stupni zábavy jeden z nejlepších dílů. No kdo by proboha nechtěl vidět Mecha-Ghidoru? Proč fanoušci odsuzují tento díl na základě jeho naivity a hlouposti, a Showa Godzilly z konce 60. a 70. let (prakticky všechny Fukudovy sračičky) si vychvalují, mi je záhadou. Víceméně jediný problém vidím v tom cestování časem - jako to je ostatně u většiny filmů, tvůrci nezvládli takhle zamotanou spleť paradoxů už rozmotat, a podle toho to taky vypadá. To ostatní se mi líbilo. Film přišel se zajímavým origin story pro Godzillu (už méně zajímavým pro Ghidoru, ty plyšové netopýry si mohli odpustit, strašně mě naštvalo, že už není vesmírný plenitel planet) a nabídnul velmi zajímavé postavy a s nimi i velmi dojemné scény (závěrečné setkání Shinda a Godzilly je jeden z mých nejoblíbenějších momentů celé série). No... Prostě mě to bavilo. I přes ten stupidní scénář. Slabších 7/10 ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Když se v roce 1984 rozhodlo studio Toho natočit novou sérii Gojiry a navrátit jí její původní myšlenku, radoval jsem se jako malé děcko. Po třech shlédnutých dílech však začínám mít vážné obavy, aby to nebyl jeden velký průser. Tento díl je snad jedním z nejhorších, jaký jsem měl zatím tu čest vidět. Ani by mi nevadilo to, že z Gojiry udělali prehistorického dinosaura, který vinnou ozáření získal řadu ještě více destruktivních „schopností“, dokonce ani přítomnost nové mimozemské rasy (na ty jsem si už zvyknul), ba ani to cestování časem, ale do kolen mne poslal onen chaotický scénář a guláš, kterého jsem byl svědkem. Tvůrci se navíc zřejmě zamilovali do Terminátora, protože jinak si nedovedu představit to co se dělo okolo zde přítomného androida. Když k tomu připočítám ten rozpoutaný kolotoč okolo Gojiry a King Ghidoraha, kdy v jednu chvíli ničil Japonsko ten a pak zas ten druhý (tvůrčí překombinovanost a hlavně zhovadilost začala nabírat opravdu neúnosných mezí), navíc upgrade okřídleného trojhlavého draka vypadal strašně, měl jsem po náladě. Jen jsem nevěřícně hleděl na tu zmatenost, která probíhala na obrazovce. Už se popravdě nemůžu dočkat, až Kazuki Omori vypadne z režisérského křesla jednou provždy! ()

Reklama

Lima 

všechny recenze uživatele

19) GODZILLA vs. KING GHIDORAH (1991) )___ HEISEI SERIES 1984-1995___Tak v godzillí sérii už došlo i na ´Válku v Tichomoří´ a terminátora, to jsou mi věci. Příšerná dějová spatlanina, jen ať divák žasne. Tvůrci tu do scenáristického kotle naházeli: a) zlé pozemšťany z budoucnosti, kteří se snaží zabránit japonské ekonomické dominanci_b) pravěkého ještěra z doby Druhé světové války, ze kterého se má později vlivem radioaktivity vyvinout Godzilla_c) rok 1944 a boj amerických jednotek s japonskými na jednom z tichomořských ostrovů_d) tři plyšové mončičáky s netopýřími křidélky, kteří po nedalekých jaderných pokusech zmutují do trojhlavého draka Kinga Ghidoraha_e) kyborga z budoucnosti, který z hořícího auta vyjde lehce poškrábán (jako v Terminátorovi II.) a běhá rychleji než závodní auto_f) létající talíř a já nevím, co ještě. Navíc tu dojde ke krkolomnému dějovému přemetu, když lidstvo nejprve vzývá Godzillu, aby přemohla Kinga Ghidoraha, aby ho v závěru v budoucnosti oživili a s jeho pomocí naopak Zemi zbavili Godzilly, která pustoší Japonsko. Jak se bavím nad půvabnou zhovadilostí celého godzillího konceptu, tak tohle už bylo nad moje síly. ()

JohnnyD 

všechny recenze uživatele

Úplne šialene stupídna, no zároveň aj latentne fašistická revizionistická epizóda. Príbeh s cestovaním v čase nemá hlavu ani pätu (načo sa preboha zastavujú v 90tych rokoch?), no práve tá kolosálna demencia je to najzábavnejšie na filme (pamätná hláška v dialógu o druhej svetovej vojne: "Takže vravíte, že dinosaurus bojoval proti americkej armáde?"). Doteraz asi najhlúpejší film zo ságy. Chvalabohu. ()

zelvopyr 

všechny recenze uživatele

Tahle bramborová kaše je asi stravitelná jen za určité nálady. Padouši jsou pořádně padoušští, ženy jsou přijatelné, příšery příšerné. Je tu snaha o příběh, blbý, ale přece. Mešap s II. sv. válkou koneckonců nebyl až tak špatný (vezmu-li v potaz původní historii Godzilly) - jen tedy to strašlivé podání boje na pláži... Tak co mi vlastně vadí? Asi jako obvykle, že Godzilla tu není kámoš, ale zmetek. A mnohem hůř, že je sem jako klaďas povolán můj nejneoblíbenější zlý King Gidora. To se museli zbláznit? // Edit: ne, nevyžaduji infantilní Godzillu. Úplně první byla skvělá. Rád bych ale takovou, která má páteř (a její chování dává smysl). ()

Galerie (27)

Zajímavosti (13)

  • Ještě před Kingem Ghidorahem se jako s tehdy nejnovějším soupeřem Godzilly počítalo s Baganem – monstrem, které se nakonec nikdy v žádném filmu neobjevilo a figurovalo pouze jako závěrečný boss videohry „Super Godzilla“ z roku 1993. Existovaly až tři různé koncepty tohoto filmu (Mothra vs. Godzilla, Godzilla 3 a Godzilla vs. Bagan), ani jeden však nakonec nebyl zrealizován. Důvodem byly obavy, zdali úplně nové monstrum přinese patřičný kasovní úspěch; proto se také nakonec vsadilo na „jistotu“ v podobě populárního zlatého draka Ghidoraha. (Israha)
  • Ghidorah z tohoto filmu doposud drží rekord nejvyššího monstra, které se kdy objevilo ve filmech o Godzillovi. Příručky udávají jako jeho oficiální výšku 150 metrů. Je také zatím jediným Ghidorahem, jehož rohy nejsou vůbec zahnuté. (Israha)
  • Jedná se o 18. film s Godzillou, třetí ze série „Heisei“ (1984-1995), pátý s Kingem Ghidorahem a první, ve kterém se objevuje monstrum Mecha-King Ghidorah. (Terva)

Reklama

Reklama