Reklama

Reklama

Godzilla - Útok z neznáma

  • Československo Útok z neznáma (více)
Trailer

Obsahy(1)

Godzilla se opět musí utkat se zlem. A to s tříhlavým monstrem, kterého chce využít pro své plány na ovládnutí planety - mimozemská civilizace. V pořadí šestý film s Godzillou. Jedna z hlavních inspirací pro ''Mars útočí'' Tima Burtona. (Chupacabre)

Videa (1)

Trailer

Recenze (60)

strougy 

všechny recenze uživatele

Škoda, že Godzilla a spol. tady mají tak malý prostor a celý děj se točí kolem nezajímavého a nudného souboje mezi lidmi a Xany. A přitom taková rvačka mezi Godzillou, která poskakuje a máchá tlapama jako starý boxer v posledním tažení, a Kingem Ghidorahem, kterýho Rodan kouše do ocasu, má svoje roztomile naivní kouzlo... :-) ()

zelvopyr 

všechny recenze uživatele

Lahůdka, škoda že v ní nebyla i Mothra, pak by to bylo dokonalé. Samotná zápletka mi přišla značně vynalézavější než obvyklé Godzilly (kde je normálně taková, že se prostě někde vynoří a začne blbnout). Akorát mě prudilo zrecyklování několika scén bitvy z prvního filmu s Radonem, které jsem už v něm komentoval jako vrcholně špatné z vojenského hlediska. ()

Reklama

BigDeal 

všechny recenze uživatele

Otrasní 60's mimozemšťania (prečo si vtedy všetci mysleli, že mimozemské civilizácie nemôžu mať vkus?) boli nakoniec znesiteľnejší ako som čakal, no napriek tomu ma mrzelo, že odobrali značný čas Godzille a jej kamarátom. Lebo síce ničenie superinteligentnej formy života zvukom je fajn, no ten záverečný boj monštier, to je jednoducho zlato! ()

Lima 

všechny recenze uživatele

7) GODZILLA vs MONSTER ZERO (1965)__ORIGINAL SHOWA SERIES 1954-1974__Lehce do sci-fi hávu laděná Godzilla. Téměř veškerý děj se tentokrát točí kolem mimozemšťanů z planety X (nacházející se u Jupitera), kteří jsou terorizováni Kingem Ghidorahem (zde Monstrum Zero), trojhlavým drakem, šlehajícím paprsky a ničícím vše, co mu přijde do cesty. Za návod na superlék na všechny nemoci "půjčí" pozemšťané X-anům na pomoc Godzillu s Rodanem, kteří se utkají ve velké "historické" bitvě. Ta spočívá v komickém metání šutráků po sobě, Ghidorah je poražen a Godzilla může spustit TANEC VÍTĚZSTVÍ. Kdyby vás zajímalo, jak takový tanec vypadá, nuže: Godzilla skáče, při jednom skoku překříží nohy, při tom jedna ruka bouchne do břicha, druhá zamíří ke spánku, jako když salutuje voják. Při druhém skoku si nohy a ruce vymění strany atd. V ději nastane ještě několik zvratů a nakonec ke slovu přijde i vynálezce Tetsuo a jeho přístroj, jehož zvuky zparalyzují mimozemšťany. Pokud Vám ničení mimozemšťanů za pomocí jim nepříjemných zvuků něco připomíná, pak ano, máte pravdu - film Tima Burtona MARS ÚTOČÍ. Celkově vzato: málo Godzilly, hodně ufounů a méně zábavy na účet tvůrců. ()

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Ptákovina a veleještěrovina, ovšem svým osobitým způsobem zábavná, s rozkošnými triky a omamnou vůní braku, který to s divákem myslí jen a jen dobře. Vážná atmosféra původního snímku je totiž tatam, Godzilla váli, když tančí vítězný tanec na Planetě X, omráčený Radon při dopadu na záda kope nohama jako naštvané děcko, poražení mimozemšťané ustupují do budoucnosti a kus Japonska se opět musí vzpamatovat z nevyžádané návštěvy uřvané demoliční čety. Na to, jak moc blbé to bylo, to bylo opravdu dobře natočené. Čtvrtá hvězdička je za opět úžasnou Ifukubeho hudbu. ()

Galerie (45)

Zajímavosti (7)

  • S výnimkou Mothry má tento film rovnaké obsadenie monštier ako predošlý. Taktiež ich hrajú rovnakí herci. (MerlinPolcic)
  • Tento film je v chronologickom poradí šiestym filmom s tematikou Godzilly. (dyfur)

Reklama

Reklama