Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Akční
  • Drama
  • Dobrodružný
  • Animovaný

Recenze (10)

plakát

Živí mrtví (2010) (seriál) 

Pro někoho možná jen akční zombiárna, v mých očích však velkolepý příběh obrovského a nikdy nekončícího boje skupiny přežívajících v šíleném světě. Boje o holý život, protože ten je to jediné, co jim zbylo. Skutečně ohavně vypadající nemrtví jsou to, co zaujme jako první, posléze jsou to však hlavně propracované charaktery postav, které seriál táhnou dál. Ať už je to zdrcený Rick, chladná Michonne, drsňák Daryl, zvrácený Guvernér nebo okolím zkažený Karel, jejich osudy člověka nepřestanou zajímat. Za mě bez debat plný počet a současné první místo mezi mými oblíbenými seriály.

plakát

Protiúder (2010) (seriál) 

Mých pět hvězdiček se týká jen první série. Je sice pravda, že akce někdy není nic moc, neboť teroristé rádi naběhnou doprostřed místnosti a až potom se rozhlížejí a koukají, kde by ten Richard Armitage asi tak mohl být. To je ale asi tak všechno, co se seriálu dá vytknout. Richard Armitage se do role rozhodně hodil, přítomnost Andrewa Lincolna mě jakožto fanouška TWD potěšila a seriál má co nabídnout i po příběhové stránce. Druhá série by vzhledem ke změně obsazení spadla v hodnocení někam na hranici dvou a tří hvězdiček, ale protože jsem jí po prvním díle zavrhl, nebudu snižovat hodnocení skvělé řadě první.

plakát

Repo Men (2010) 

Repo Men je dobrý film, dlouho jsem nevěděl, zda je to u mě na tři nebo na čtyři, no nakonec dávám tu lepší možnost, protože tenhle film si to skutečně zaslouží. Taková kyberpunková budoucnost je určitě zajímavé téma, příběh má spád, akce je dobrá (chvílemi na můj vkus trochu přehnaná, ale vcelku dobrá), fajn herci i nečekaný závěr

plakát

Temná relikvie (2010) (TV film) 

No... je to slabota. Obsazení Jamese Fraina je sice fajn a má to sem tam nějaký světlejší moment, no žel bohu asi v každé druhé scéně je vidět, jaký hrozný nízkorozpočťák to je. Efekty jsou jedním slovem hrozné a to je u takového filmu zkrátka neodpustitelné. Záběry na loď nebo bojové scény celkově nestojí za nic. Na druhou stranu se na to vcelku dalo v koukat a nic nebylo tak hrozné, aby mě to donutilo film vypnout a tak když přihlédnu na to, že je tam můj oblíbený herec, tak dávám ještě tři.

plakát

Půlnoční vlak (2008) 

Pro mě velmi zmařená hodina a půl života. Půlnoční vlak ve své podstatě není ani horor, neboť film není ani strašidelný, je jen odporně brutální. Jakýkoliv náznak čehokoliv co by filmu dávalo nějaký smysl je nakonec zabit naprosto nelogickým a stupidním závěrem, kdy jsem nevěděl, jestli to má být myšleno vážně, nebo si z nás tvůrci střílejí. Zkrátka nechápu, jak tento film může mít přes šedesát procent, protože sám si myslím, že s tou jednou hvězdičkou jsem ještě docela štědrý.

plakát

Únos (2012) 

Film začíná velmi slušně. Díky temné atmosféře a výtečnému hereckému obsazení by se film mohl zařadit mezi nadprůměrné thrillery. Ovšem závěr, kde se tvůrci rozhodli udělat pořádný zvrat, i když vlastně nebude dávat moc smysl a jen člověka (alespoň mě) naštve, pro mě odeslal The Factory ze čtyř hvězdiček jen dvě.

plakát

Muži, co zírají na kozy (2009) 

Výjimečné obsazení a pár vtipů, které člověka skutečně rozsekají. Ovšem je jich pomálu a celkově tak film není nijak zázračný, právě naopak klesá spíš k průměru. Zkrátka film, na který jsem se kouknul a celkem mě bavil, ale rozhodně se nejedná o nějakou pamětihodnost.

plakát

Gladiátor (2000) 

Film, který mě skutečně dostal a jeden z mála, které jsem rád zhlédl vícekrát. Příběh chytne, stejně jako postavy, ať už Russel Crowe, který odehrál v roli Maxima absolutní vrchol, tak i Commodus, který je opravdu šílený přinejmenším stejně, jak nás učili při dějepise. O vizuální či zvukové stránce asi nemá ani cenu mluvit, neboť Gladiátor má všechny své Oskary zaslouženě.

plakát

Bylo, nebylo (2011) (seriál) 

Byť jsem byl k seriálu zpočátku skeptický, musím nyní uznat, že tohle je dost možná absolutní seriálový vrchol. Práce scénáristů je znát, neboť takhle promyšlený příběh se asi už jen tak neobjeví. Efekty nejsou špatné, obsazení hodnotím na jedničku. Propojení (nejen) pohádek a námi známého světa funguje překvapivě dobře a fakt, že prává láska je tím nejmocnějším kouzlem a že dobro vítězí nad zlem stoprocentně potěší všechny, kteří věří, nebo alespoň chtějí věřit ve šťastné konce i u nás.

plakát

Slova (2012) 

Ačkoliv příběh knihy v knize v knize, který nám vypráví autor té nejvyšší mě chvílemi mátl a konec byl přece jen zmatený trochu více, než bych chtěl tak musím uznat že se mě film dotkl, má svou hloubku a ne že ne. Každý, kdo někdy snil o úspěchu a pak tvrdě narazil to musí pochopit a už jen za to mu ten plný počet musím dát.