Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Animovaný
  • Akční
  • Drama
  • Komedie
  • Sci-Fi

Recenze (10)

plakát

V jako Vendeta (2005) 

Těch 5 hvězdiček si hlavně zaslouží Hugo Weaving jako charismatický V. Nenašel jsem žádné mezery v tomto charakteru a pokaždé, co se objevil ve filmu, tak to stálo za to (Ano i v zástěře když vařil byl skvělý). Natalie Portman taky nezahrála špatně, ale její roli jsem si nějak neoblíbil. Totalita nebyla vykreslena do detailů, ale jako závážný zádrhel v ději to nepovažuju. Zajímavé byly okrajové zápletky, které ve finále do sebe dobře zapadly. Výtku mám k tomu "I love you" mezi hlavními aktéry- myslím, že bez toho by se to v klidu obešlo.

plakát

Underworld: Evolution (2006) 

Asi nejlepší díl z této béčkové trilogie. Chyby tam jsou, ale mytologie a akce je udělaná tak, že se na to dá dobře koukat. Hlavní upír Marcus se docela povedl a budí strach pořádně. Chyběl mi tam Michael Sheen a Bill Nighy, ale ti to divákovi vynahradí ve trojce.

plakát

Beowulf (2007) 

Beowulf ve mě vyvolal dvě otázky. Nebylo by to hrané lepší? a Museli koně být tak blbě rozhýbaní? V některých PC hrách běhají koně realističtěji, než v Beowulfovi. Krom pár grafických vad se ale jedná o dobrodružný film, který si nebere servítky, je správně vulgární, klade důraz na mužskost té doby a vtipně naráží na nástup křesťanství. Dal bych 4 hvězdičky, ale graficky to ještě nešlape, tak jak by mělo - ale souboj s drakem se povedl.

plakát

Valčík s Bašírem (2008) 

Tento snímek v sobě obsahuje kombinaci tolika povedených věcí, že to je k neuvěření. Animace, řeči o paměti, příběh, hudba, dialogy, vtipné i smutné scény - to všechno spolu vytváří hodně silný celek. Kousek izraelských dějin podán bravurním stylem.

plakát

Ježíš je normální! (2008) 

Na prvotinu mladé slovenské režisérky je to docela zdařilý počin. Dokument je pojímán jako náhled na to, co se odehrává na sezeních Triumfálního Centra Víry a nic nepropaguje ani nezavrhuje. Otázká zůstává, jestli je dobře nechat divákovi takový náhled, aniž by se tam objevovaly názory vědců, či jiných osobností. Každopádně hodně otázek ohledně tématu tento dokument ve mě vyvolal, což by každý dokument měl.

plakát

Valkýra (2008) 

V prvé řadě musím říct, že Cruise nebyla špatná volba. Nějaké zásadní herecké vylomeniny ve filmu nepředváděl a já mu toho Stauffenberga docela i věřil. I když člověk ví, jak to skončí, tak Singer dokáže neuveřitelně napnout v dílčích scénách a spolu s panteonem známých herců (Bill Nighy a Kenneth Branagh úžasní) vytvořil vcelku historicky věrný a napínavý film.

plakát

Já, robot (2004) 

Willa Smithe jsem si poslední dobou celkem oblíbil..obzvláště v I, robot a Já legenda...V tomhle filmu sype hodně dobré hlášky (když kýchne a řekne: sorry jsem alergický na kecy - tak jsem se musel zasmát i nahlas). Není to jen vizuálně hezká podívaná, ale je to i dobrá detektivka. Roboti jsou udělaní dobře. Ti staří ale mají více do sebe (robot zasilkove služby FeDex je super) zato z nových robotů NS-5 de strach i když mají lidské tváře. Trošku mi vadilo, že poté co se šikují roboti, hned stoji ozbrojený a semknutý dav připravený se bránit...Myslím, že zanechat tam pouze paniku by bylo lepší.

plakát

Svět podle Prota (2001) 

Film u kterého otázka Protova původu není tak důležitá jako to, co dělá pro ostatní lidi. Krásně hřejivý příběh plný lidskosti. Kevin Spacey to hraje skvěle - příjemný, poučující, ale zároveň pro lidská měřítka dost poťouchlý mimozemšťan:)

plakát

Lovci dinosaurů (2005) odpad!

V půlce filmu jsem se podíval na obal dvd a zjistil, že to je z roku 2005. To byl docela hezký šok - na ten rok hodně vizuálně nepovedené, slabé efekty atd. Tato adaptace jedné povedené povídky je jejím velkým znehodnocením. Celý film na mě působil jako nějaká skica nebo návrh, ale rozhodně ne jako celek.

plakát

Bourneovo ultimátum (2007) 

Wow! Při sledování třetího Bournea jsem byl napjatý jak struna do posledních chvil. Kamera bezva, na akci se dobře koukalo a konec rozhodně nebyl zklamáním. Pro mě tento film lepší než jakákoliv bondovka. Scénu, kde Bourne mláti Deshe knížkou si pouštím často dokola.