Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Akční
  • Sci-Fi
  • Krimi

Recenze (296)

plakát

Plynové lampy (1944) 

Na rok 1944 určitě pecka, atmosféra mistrovská, stejně jako Ingrid a snad ještě lepší Charles Boyer, nicméně od začátku do konce vše až moc jasně nalajnované, bez jakéhokoliv překvapení či zvratu. A polda má jasno taky od začátku, hm...

plakát

Svědek obžaloby (1957) 

Pro mě především výborná komedie s typickym suchym anglickym humorem! I když z produkce USA, ale předloha od Agathy vysvětluje vše:) A když to ještě okoření král veseloher Wilder, je na nestárnoucí pecku zaděláno! Zásluhu na tom má určitě i skvělá Marlene, k popukání babizna služebná a sestřička jakbysmet, ale nejvíc si film pro sebe "krade" skvostnej Charles Laughton! Navíc i po dramatické stránce to má dost slušné napětí, jediné, co moc nechápu, že zde všichni píší o šokujícím finále s mnoha překvapeními, přitom za mě tedy bylo z převážné části již od půlky lehce odhadnutelné. Což je vlastně jediný důvod, proč nedávám "plnou palbu".

plakát

Pojistka smrti (1944) 

80 let starý?! Neskutečný, v tý době to muselo být zjevení, Wilder byl prostě genius!

plakát

Štístko (1966) 

Není moc komedií, které nejsou vyčpělé po dvaceti - třiceti letech, ovšem aby nic ze svého vtipu neztratil film ani skoro po šedesáti to už je majstrštyk. Štístko sice nedosahuje na úplně nejvyšší mety jako Někdo to rád horké, Slaměný vdovec, Neboštíci nebo třeba Podivný pár, i tak je to ale (obzvlášť proti dnešním výplodkům) nadmíru zábavné, vtipné a prostě nadčasové tak, jak to v tomto žánru uměl snad jenom genius Billy Wilder! A pochopitelně mu v tom opět pomohla sehraná dvojka jedněch z nejmistrnějších komediálních (nejen) herců ever, Jack a Walter. Obzvlášť u replik posledně jmenovaného jsem řval smíchy, což je po takových letech to nejlepší vysvědčení!

plakát

Nevěstin otec (1950) 

Mám velkou slabost pro staré bijáky a tedy samozřejmě i pro božskou Liz. Ale ve vší úctě -a to i ke skvělému a zde obzvlášť vtipnému Spencerovi- na tomhle dílku se přeci jen zub času nepatrně podepsal, takže z dnešního pohledu je to místy lehce omšelé. Kapku pomalejší rozjezd plně vynahradí k popukání humorná střední část, kterou excelentně táhne hlavně Tracy, ovšem poslední třetina sklouzne do nepříliš vynalézavé a trochu nudné romanťárny. Přesto celkově milé, to každopádně, přinejmenším proto, že na vás dýchne atmosféra (a aspoň iluze) doby, kdy byl Svět ještě v pořádku...

plakát

Jak chutná smrt (1995) 

Jedna hvězda za sexy Christovou a slušnej výkon Juraje, jinak od A do Z velká mizérie...

plakát

To se vysvětlí, soudruzi! - Lada Lazarová (2024) (epizoda) odpad!

Tragédie, suverénně nejhorší díl, přitom byste finále čekali na vrcholu "skládanky". Opět se musím opakovat, ale tohle jen dokazuje jakej je tento seriál balast!

plakát

To se vysvětlí, soudruzi! (2024) (seriál) 

BALAST! Téma to tedy bylo parádní, ale celkově bohužel promrhané a v některých částech utopené doslova v diletantismu...Díly u kterých nevíte kam schovat hlavu před nekonečnou trapností, s topornejma hereckejma výkonama, střídaj epizody, kdy vše docela funguje, má to vtip a člověk se nadmíru dobře baví. Nepochopitelné, větší balast jsem snad neviděl! Ve všech dílech skvělej Noha, ve většině solidní a přirozená Pavlovičová. Cina nechutně přehrával, Termerová slizká a Macháček se tomu všemu v nepatřičných momentech prostě smál.

plakát

To se vysvětlí, soudruzi! - Srdečné pozdravy z lázní (2024) (epizoda) 

Zkoumal jsem, zda je zakopanej pes ve scénáři, že je tenhle seroš balast jak na houpačce. No a i když nevim kdo je scénáristka Vaňková, tak ty díly u kterých je podepsaná zrovna ona patřej k jedinejm smysluplnejm!