Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Akční
  • Drama
  • Animovaný
  • Krimi

Oblíbené filmy (10)

Podfu(c)k

Podfu(c)k (2000)

Co vznikne, když se několik úžasných dějových linií nakonec spojí? Podle mě asi nejvtipnější a pro mě nejzábavnější film na světě. Ritchie si udržel formu z Lock Stock a nejen to, ještě sám sebe překonal. Výtečná banda cikánů v čele s Bradem Pittem, úchvatný Frankie Fourfinger a celému tomu vévodí Tvrďas. Pro mě neměl tenhle snímek ani minutu trvající slabé místo - od první scény s židy ve výtahu jsem slintal blahem až po závěreční titulky.

Pulp Fiction: Historky z podsvětí

Pulp Fiction: Historky z podsvětí (1994)

Pro dost filmů je nebezpečné,když se stanou kultovními.Ale ne pro krále všech kultů,pro Pulp fiction.Neznám žádný jiný film,ze kterého by lidé znali tolik hlášek a vtípků.Kolik desítek parodií se zabývá zrovna Historkami z podsvětí? Překvapili mě i herci.Nikdy jsem nebyl velkým fandou Travolty,ale tady se ukazuje skvěle a díky tomuto filmu ho mám zaškatulkovaného jako skvělého herce.Tarantino ubral oproti Gaunerům trochu konverzace a přidal humoru a to se mu naprosto jasně vyplatilo.Těžko tenhle KULT popsat...

5 centimetrů za sekundu

5 centimetrů za sekundu (2007)

Tenhle film prostě miluju. Nejlépe ze všech ukazuje krásu lásku, tu skutečnou, nejlépe odhaluje kořen téhle emoce bez jakýchkoliv umělých sladidel, které nám stále servírují hollywoodští filmaři. V tomto filmu je tento cit tak jemně vykreslen se vším, co má láska obsahovat - tedy i bezmoc a strašnou potřebu setkání. O vizuální stránce ani nemluvě.

Závrať

Závrať (1958)

Možná nejlepší Hitchcockův film, který jsem doposud viděl. Režisér dokázal vytvořit hrdinu, který tentokrát nejenže má v patách policii nebo nájemné vrahy, ale i sám sebe. Úžasně dramatický příběh...

Manhattan

Manhattan (1979)

Na Manhattanu je nádherné to, že vám Woody servíruje vážný příběh, který tak můžete brát, ale nabízí vám ještě sám sebe jakožto tvůrce toho nejlepšího humoru. Celý nádherný snímej je skvěle okořeněný hudbou mistra Gershwina.