Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Drama
  • Komedie
  • Horor
  • Krimi

Oblíbené filmy (10)

Pulp Fiction: Historky z podsvětí

Pulp Fiction: Historky z podsvětí (1994)

Kult všech kultů - a to ve všech směrech! Geniálně prolínající se scénář, typicky Tarantinovská režie, herecký koncert všech zúčastněných, nesmrtelný soundtrack a v neposlední řadě kultovní scénky, dialogy a hlášky. Kdo neviděl nebo neuznává Pulp Fiction jako by nebyl! "Čí je ta motorka?..To není motorka, to je chopper...A čí je ten chopper?..Ten je Zeda...Kdo je Zed?..Zed je mrtvej,lásko.Je mrtvej."

Zjizvená tvář

Zjizvená tvář (1983)

"I'm Tony Montana! You fuck with me, you fuckin with the best!" Moje nejoblíbenější gangsterka! Takřka tři-hodinová story o Tonyho cestě na vrchol jeho slávy. Nekompromisní jízda se spoustou akce, epickou atmosférou a excelentním Al Pacinem v jeho životní roli. "In this country, you gotta make the money first. Then when you get the money, you get the power. Then when you get the power, then you get the women."

Kokain

Kokain (2001)

Silný zážitek! Komu nebylo na konci filmu George Junga líto? Kvalitní herecké složení, nad kterým ještě vyčnívá výkon Johnnyho Deppa, perfektně zrežírovaný scénář, který napsal sám život. Jasných 5*! "Pro člověka je toxická dávka kokainu 1-1,5g,podle toho kolik váží..já bral 5g denně,někdy víc..jednou jsem vyšnupal 10g za 10 minut,asi jsem byl odolnej.."

Vetřelci

Vetřelci (1986)

Tenhle díl od Camerona se mi líbil nejvíc! Není třeba cokoliv dodávat, tuto klasiku zná každý...snad jen, že kdyby to šlo, tak dám 6*!

Predátor

Predátor (1987)

Počátek éry Predátorů! Prostředí a hlavní postava snad ani nešly vybrat lépe! Jeden z mých TOP filmů, kterému se nedá vytknout vůbec nic!

Mechanik

Mechanik (2004)

Výborně natočený chladný thriller s místy až hororovou atmosférou vás chytne hned od prvních minut. Bale tu skutečně exceluje, jeho "vypracovaná" postava nemá v hereckém světě obdoby a posílá Mechanika na ten nejvyšší level. 5*!

Strach a hnus v Las Vegas

Strach a hnus v Las Vegas (1998)

Neuvěřitelný úlet Terryho Gilliama! Film o dvou ztripovaných manících, se zásobou veškerých podpůrných látek, cestujících do Vegas. Snad 1. film s Johnnym Deppem, který se mi opravdu líbil, protože v téhle roli byl zkrátka bezkonkurenční. Benicio také neměl chybu, k tomu si přičtěte jeden z nejlepších soundtracků a výbornou režii, dokonale vykreslující všechny jejich stavy, a máte tu film, který splňuje i ta nejpřísnější kritéria. Hodnocení za "normálních" podmínek: 3,5*... hodnocení "ve stavu": 6*! Více takových filmů!!

Mulholland Drive

Mulholland Drive (2001)

...aneb rozeznávání reality od snů, halucinací a flashbacků, hledání časové linie a zaměňujících se identit. Z tohohle díla mě mrazilo ještě dlouho po jeho zhlédnutí a byl jsem stále nucen hledat pointu...jistě, že marně, ale i tak nejde dát nic jiného než 5*, protože to byl jedinečný zážitek. Samotnému filmu, od kterého již od první minuty až do závěrečných titulků neodtrhnete oči, od hereckých výkonů přes mrazivou hudbu až po šokující závěrečnou dvacetiminutovku, při které jen zmateně a nevěřícně zíráte na obrazovku, nelze nic vytknout. PS: Zajímalo by mě kolik z vás si je jistých, že celý film pochopilo, protože já si myslím, že snad nikdo nemůže přesně vědět, jak to Lynch doopravdy myslel!