Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Krimi
  • Drama
  • Komedie
  • Horor

Recenze (10)

plakát

Já, padouch 2 (2013) 

Délka filmu 98 min., distributor Universal Pictures, rozpočet 76 mil. USD, při otevírajícím víkendu v USA výdělek přes 83 mil. USD. Nominace na dva Oscary. Jako vždy Mimoni nezklamali :-D Já, padouch 2 je lepší, než první díl,který byl suprový . Je zde pár neočekávaných okamžiků, které Grua rozveselí a pak následně zklamou - jako diváka. Nevím co jiného dodat, než shlédnout a těšit se na film Mimoni a Já, padouch 3 :-D

plakát

Interstellar (2014) 

Délka filmu 169 min., distributor Paramount Pictures, rozpočet 165 mil. USD, při otevírajícím víkendu v USA výdělek 50 mil. USD. Film pojednává o zkáze lidstva resp. neobyvatelnosti Zemně. NASA najde vedle planety Saturn černou díru, která vede do jiné galaxie, kde se nachází tři pravděpodobně vhodné planety. Již v minulosti na tyto planety vyslali lidi, aby jej prozkoumali. Takže už je jasné, co je obsahem filmu. Dále se zde snaží změnit teorii relativity apod. Ve filmu jsou skvělé zvukové efekty, zvuk, hudba a vizuální efekty. Není divu, že film byl nominován na Oscara. Po shlédnutí filmu, jsem se sám zamyslel, zda se blíží konec života na Zemi a zda je možné, že někde v nekonečném vesmíru existuje planeta, která lze osídlit.

plakát

V moci ďábla (2005) 

Délka filmu 113 min., distributor Screen Gems, náklady na film 19 mil. USD, otvírací víkend v USA výdělek přes 30 mil. USD. Film se vydal zajímavým směrem zkřížit duševno s justicí. Před soudem stojí jako obviněný kněz (Tom Wilkinson) a jeho obhájkyně (Laura Linney) proti státnímu zástupci (Campbell Scott). Zde se projednává exorcismus, který byl neúspěšný, při němž zemřela dívka Emily Rose (Jennifer Carpenter). Jsou zde použity různé znalecké posudky či pohledy na exorcismus a psychický stav Emily. Je zde několik záběrů, které člověka zamrazí. Film je natočen dle skutečné události, která se stala v Německu Anneliese Michel nar. 21. Září 1952. Účelem filmu, je zamyšlení, zda nějaké nadpřirozené bytosti existují či nikoli. Existují?????????? Či ne ?

plakát

Kokain (2001) 

Délka filmu 124 min., distributor New Line Cinema, náklady na film 53 mil. USD, otvírací víkend v USA výdělek přes 12 mil. USD. Film pojednává o nejznámějším drogovém bossovi v USA Georgeovi Jungovi známém také jako Boston George. George Jung nar. 06. Srpna 1942 v Bostonu stát Massachusetts se stal od 60. Let 20. století drogovým dealerem resp. marihuany. V 70. letech se stal nejznámějším dealerem v USA lehkých i tvrdých drog. Obchodoval s Medellínským kartelem, kde hlavou tohoto kartelu byl Pablo Escobar. Jung se stal časem členem tohoto kartelu. V roce 1984 byl zatčen a uvězněn na 60 let ve Federální věznici v Danbury v Connecticutu. V této době Jung již šnupal denně dávky kokainu, které by normálního člověka zabily. 02. Června 2014 byl propuštěn na svobodu ve svých 72 let. Po zveřejnění filmu, George Junga jej navštívila jeho dcera poprvé ve vězení. Postavu George Junga hrál Johnny Depp, který se ujal role se vší hrdostí. Penelope Cruz také podala skvělý herecký výkon. Maskérům klobouk dolu, jak se vydováděli při postupném stárnutí Johnnyho Deppa. Děj filmu je rozdělen na dvě části vzestup dealerovské a “závislácké“ kariéry a boj se závislostí a strach o dceru. Děj filmu diváka od začátku až do konce nepřestane bavit. Určitě stojí za to film shlédnout.

plakát

Chraň nás od zlého (2014) 

Déllka filmu 119 min. rozpočet 30 mil. USD, distributor Sony Screen Gems, při otevíracím víkendu v USA výdělek necelých 10 mil. USD. Po dlouhé době, kdy u hororu jsem měl uvnitř divný pocit. Scénář filmu není nějak zvlášť bohatý, ale za to makeup hlavní záporné postavy je perfektní. Celý film je doprovázený skvělou hudbou, ale i zvukové efekty též nejsou k zahození. Z filmu se stane postupně skvělý hororový zážitek. Eric Bana zde hraje policajta, který není jen hrdina, ale člověk bojující uvnitř sama sebe s minulostí. V průběhu děje se spojí s knězem, který se stane jeho tzv. pravou rukou. Postava kněze je netypická, ale to bych už toho moc prozradil.

plakát

Sběratel kostí (1999) 

Délka filmu 114 min., distributor Universal Pictures, náklady na film 73 mil. USD, otvírací víkend v USA výdělek necelých 17 mil. USD. Film je natočen dle knižní předlohy od spisovatele Jeffery Deaver pod stejným jménem jako film. Film se drží děje dle linie určené knihou. Samozřejmě vše, co je v knize není ve filmu. To by musel film trvat o několik desítek minut déle. Herci Denzel Washington a Angelina Jolie se svých rolí ujali na jedničku. Jak v knize, tak ve filmu graduje napětí. Ať kritikové píší, co chtějí, film je vydařený. Určitě jej shlédnu vícekrát.

plakát

Hunger Games: Síla vzdoru 1. část (2014) 

Délka filmu 125 min., distributor Lionsgate, rozpočet 125 mil. USD, při otevírajícím víkendu v USA výdělek necelých 122 mil. USD. Linie filmu je opět vytyčena knižní předlohou, respektive film se drží jen mantinely. Hodně scén a dialogů jsou jinak než v knize, jen důležité momenty jsou podle knihy jako např. bombardování 13. kraje či nemocnice v 8. Kraji apod. Bohužel jak jsem se těšil na tento díl, jsem zklamán, očekával jsem více. Jediný kdo hereckým výkonem nezklamal, byla opět Jennifer Lawrence představitelka Katniss Everdeenové a Woody Harrelson představitel Haymitche.

plakát

Hunger Games: Vražedná pomsta (2013) 

Film je dlouhý 146 min., rozpočet 130 mil. USD, distributor jest Lionsgate, při otevíracím víkendu v USA výdělek přes 158 mil. USD. Linie filmu je dána knihou, i když v několika místech vybočuje od knižní podoby. Některé scény z knihy chybí, dle mého názoru by zde měli být, ale to je věc názoru. Ve druhém dílu se herecké výkony oproti dílu prvnímu zlepšily. Režie a scénář je téže lepší než v prvém dílu i kamera má lepší záběr. Několik věcí se za 146 minut člověku vyjasní jako např. že z Katniss se stane vůdčí typ, nastíněná diktatura z Kapitolu přiostří, atd. nechci toho moc prozradit, aby ti co film ještě neviděli, měli zájem film vidět. Určitě se těším na třetí díl. Jsem zvědav, co přinese :-D

plakát

Hornet's Nest, The (2013) 

Nejlepší válečný dokument, který jsem kdy viděl. Délka dokumentu 91 min., distributor Freestyle Releasing , při otevírajícím víkendu výdělek 26.550 USD. Dokument pojednává o 101 Airborne divizi americké armády očima dvou novinářů otec (Mike Boettcher) a syn (Carlos Boettcher). I když otec je světově známý novinář z válečných konfliktů po Zemi, byl jako doprovod syna, který chtěl zdokumentovat válečný konflikt v Afghánistánu i bez svolení otce. Boettcherové se zúčastnili několika operací ve válečné zóně, kde málem také přišli o život. Za tento dokument dostali News & Documentary Emmy Award. Na tento dokument jsem slyšel několik různých názorů, ať pozitivních či negativních. Nechám Vás, ať se rozhodnete sami, co vlastně dokument přináší či přenáší na diváka. Za sebe mohu říci, že dokument určitě nevidím naposledy.

plakát

Americký sniper (2014) 

Délka filmu 133 min., distributor Warner bros., rozpočet 58,8 mil. USD, při otevírajícím víkendu v USA výdělek necelých 90 mil. USD. Jako vždy, Clint Eastwood nezklamal. Film je špičkově zrežírovaný, skvělé zvukové efekty, špičkový herecký výkon od Bradley Cooper atd. Není divu, že film má několik nominací na Oscara. Film je dokument o Chrisopherovi Scottu Kylem nar. 8. Dubna 1974, který zemřel 2. Února 2013, kdy jej zabil válečný veterán. Chris Kyle je legendou mezi ostřelovači. Tento ostřelovač má 160 potvrzených zabití. Clint Eastwood natočil film, který pojednává o životě amerického hrdiny. Co dělal před vstupem do NAVY SEAL, výcvik, nasazení v Afghánistánu, rodinu až po jeho smrt. Dokument má překrásné kamerové záběry, vynikající zvuk a špičkové zvukové efekty. Film není určen pro pacifisty. Jinak všem co mají rádi válečné filmy, FILM DOPORUČUJI!!!!