Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Akční
  • Horor
  • Dokumentární

Oblíbené seriály (10)

Městečko South Park

Městečko South Park (1997)

Docela mě mrzí co si hodně lidí u nás o South Parku myslí. Nova mu dala nálepku "supersprosťárny" a združení maminek po celé republice podepisovala petice o zákazu jeho vysílání (ale copak je to určené dětem?). Ano, je to sprosté a někdy malinko zvrácené, ale hlavně je to plné skvělého satirického humoru a nadlehčování společenských problému z pohledu dětí ze South Parkské základní školy. Tento seriál se pomalu rozjížděl, prvních 6 sérií mě bavilo, byly originální a vtipné, ovšem díly od 7. do prozatím 15. série jsem doslova hltal. Čtyři hlavní postavy (Cartman, Kyle, Stan a Kenny) mají určitě své kouzlo. Hlavně tedy rasistický manipulátor se sadistickými sklony Eric Theodor Cartman stojí za zmínku. Dalším velice zábavným prvkem je naivita až stupidita rodičů dětí (Randy Marsh u mě překonal i Homera Simpsona), učitelů, poradců, městského doktora, místní policie, starostky a dalších a dalších postav. Seriál je také doslova nacpaný hromadou skvělých hlášek, určitě i lepších než: „Oh my god, they killed Kenny!“ „You bastards!“ Závěrem musím snad jen říci, že tento seriál prostě není tak špatný, jak je špatně animovaný...

Zpátky do školy

Zpátky do školy (2009)

Výborně NBC, tleskám. Postava TV geeka Abeda a v každém díle hromada popkulturních (wow, fakt jsem to slovo použil) odkazů na filmové klasiky nebo televizní seriály. Nemluvě o skvělém paintballu, dokumentu nebo nedávno odvysílané videohře. Pro někoho málo, pro mě za 5*. Kdo má rád jednoduché, až hloupé vtipy, upřednostní Dva a půl chlapa, kdo má rád přímočarost vtipů, upřednostní Teorii velkého třesku. Jediná slabina tohoto seriálu je paradoxně jeho geniální humor. Abyste se totiž zasmáli, musíte vytáhnout hlavu z prdele (slušněji řečeno - potřebujete mít tu správnou "krevní skupinu"). Bohužel právě kvůli tomuto faktu Community po 4. řadě pravděpodobně končí. You can't do that. HAVE YOU MET ME?!

Kancl

Kancl (2001)

Pro mě jeden z vrcholů televizní zábavy.

Hra o trůny

Hra o trůny (2011)

Po přečtení zatím pěti knih musím uznat a souhlasit s tvrzením, že Game of Thrones není nic jiného než zfilmovaná literatura. Naštěstí se jedná o kvalitně zfilmovanou kvalitní literaturu, takže o snižování hodnocení nemůže být ani řeč. Přesto je těžké chrlit sem superlativy na adresu seriálu, když víte, že za veškerou tou genialitou stojí knihy nebo přesněji, jejich autor. Na druhou stranu ale musím složit poklonu tvůrcům, kteří dokázali najít skvěle pasující herce (až na pár výjimek), lokace, rozumné režiséry, kameramany... No prostě kdyby ty knihy byly zfilmovány osly, nezachránila by je ani jejich genialita. P.S. Všem fanouškům seriálu nepolíbeným předlohou, rozhodně doporučuji najít si na ni čas.

Dr. House

Dr. House (2004)

Co si budeme povídat, ono je to v podstatě pořád to samé dokola. Je to nádor! Ne, je to Creutzfeldt-Jakobova nemoc! A hele, byl to nádor! Ale hlavní postava je něco tak neobvykle geniálního, že všechny ty nemoci (a že jich je) za chvíli přestanete vnímat, a začnete se soustředit hlavně na ni. Dr. House - cyničnost živená lidskou stupiditou z něho přímo vyzařuje, černý humor má snad doslova v krvi, fakt, že by kvůli tabletce vicodinu dokázal umlátit pacienta svým... stetoskopem. Tohle a mnoho dalších maličkostí z něho na první pohled nedělají zrovna ideálního kandidáta na jakýkoli post v nemocnici, určitě ne na ten doktorský. Navíc seriál dokáže vymáčknou hromadu emocí díky prostředí, kde se (ne vždycky vítězně) bojuje o život. Bohužel se z toho ale časem stává one-man show a to i přestože se scénáristé snaží Housův tým oživit novými postavami. Nicméně určitě tady máme co do činění s tím nejlepším "doktorským" seriálem vůbec, o chlup lepším než Koordinace v růžovém na Nově. EDiT: Po nakoukání kompletních pěti sérií přidávám pátou hvězdu a dodávám: Kam nemůže ďábel, tam nastrčí House! EDiT2: Vedle Olivie Wilde vypadá Jennifer Morrison jako ošklivé káčátko. EDiT3: Po dokoukání kompletních osmi sérií musím pouze dodat, že se jedná o jeden z nejlepších seriálů jaký jsem kdy měl šanci sledovat a jsem si téměř jistý, že postavu Gregoryho House v mých očích už nikdy nikdo nepřekoná.

Newsroom

Newsroom (2012)

Vždycky jednou za týden či dva, když se ve mě probudí sebedestruktivní choutky a pustím si Televizní noviny na Nově, si se slzou v oku vzpomenu na Willa McAwoye, MacKenzie McHale a celý ten jejich zpravodajský tým, snažící se divákům přinést co nejhodnotnější informace. Novinářský idealismus, snaha bojovat proti komerčnímu, bulvárnímu, povrchnímu, stupidnímu, zbytečnému (vyberte si) zpravodajství, které naprosto zásadním způsobem sráží intelektuální úroveň diváků po celém světě, to je Newsroom. Lidé vedoucí boj s těmito větrnými mlýny jsou obecně považováni za cyniky, Sorkin se nám je ale snaží ukázat v poněkud optimističtějším světle. Zpravodajský model prezentovaný v seriálu je sice malinko utopický (bohužel), to ovšem nic nemění na tom, že mi postavy (a jejich boj) během pár dílu přirostly k srdci. Nerad bych také opomenul naprosto brilantně natočené dialogy (spíše slovní přestřelky), dodávající seriálu jakési nezaměnitelné kouzlo. První série - 90%, snad si to udrží kvalitu.

Battlestar Galactica

Battlestar Galactica (2004)

Jak to tady tak sleduju tak si Galacticu asi můžete buď zamilovat, nebo ji hodit mezi průměrné ničím nezajímavé sci-fi „trojhvězdičkovky“ popřípadě ještě níže. Neměl jsem šanci vidět původní seriál z roku 1978, ale jeho novější verzi jsem si zamiloval během několika málo dílů. Je úžasné sledovat lidskou rasu na pokraji vyhynutí, utíkající se svou vesmírnou flotilou (v které je mimochodem jen jediná válečná loď - stařičká Galactica), před technologicky mnohem vyspělejšími „toastery“ - cylony, které sami lidé stvořili (nebo snad nestvořili?). Příběh se každým dílem vyvíjí zajímavějším směrem. Postavy samotné, které jsou podle mě skvěle napsané (u mě na plné čáře vítězí Starbuck), prodělávají také velice zajímavý vývoj. Nejhezčí na tom však je, že to není jenom o utíkání bandy lidí před nepřítelem. Politika, náboženství, láska, nenávist, spravedlnost, tohle a mnohem víc je v BSG dokonale propojeno v jeden úžasný celek. Za zmínku určitě také stojí kulervoucí fyzika Viperů (stíhačů). I samotný závěr seriálu je výborně promyšlený, bohužel si autoři nenechali otevřená vrátka pro případné pokračování, ale kdo ví. Pro mě je to jednoduše svátost!