Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Akční
  • Dokumentární
  • Krimi

Recenze (53)

plakát

Top Gun: Maverick (2022) 

To měla být akční adventura a né film. Let tím kaňonem, krádež orezlýho Tomcatu a jeho následný zaparkování bez podvozku na lodi... Pařba jak cyp! Jako film ale k smíchu. Lepší, kdyby tam lítal ve svym vohozu Superman, než tamten důchodce ve stíhačce. Plasticita mezilidských vztahů vezme u srdce: "Búúú, nechtěl jsem ti umožnit, abys lítal a dopadl jako tvůj fotřík.... Dej si radši kliky, vole...." Příště ignoruju zdejší hodnocení, abych pak nemusel koukat na 3,14čoviny.

plakát

Michal David - žít tak, jak se má (2021) (TV film) 

"Každý národ má takovou pop music, jakou si zaslouží." "...vekslácký pop s italským nádechem..." Dvě hlášky, který vystihují fenomén Majkla Dejvida. Jo, jsou to hrozný sračky, co dělá a ano pro prachy udělá cokoliv. Lidi za to zaplatěj, tak je asi všechno v pořádku a ČT může o umělci natočit i dokument. Na druhou stranu, bolševickej režim by byl shit i bez Janečkova cirkusu a v estrádách by radostně křepčili jiný kkti. Jen ty hokejky v Naganu mohly poslouchat něco jinýho....

plakát

Rock of Ages (2012) 

Velkolepě pojatá show, všechny ty glamový sračky vyznívají mnohem líp díky ženským hlasům a vizuální podobě než utrápený originály. Pamětník si s nostalgií zavzpomíná na dětství a přezpívá písničky kapel, ke kterým by se s odstupem času studem nehlásil. Tohle si dám určitě ještě jednou....

plakát

Pod jedním nebem (2017) (seriál) 

Německý špionážní eintopf jak má být. Vrcholem byl incestní poměr mladého DDR špicla procházejícího nástrahami západního světa. Jeho uvědomělý fotřík verbující pro Stasi bonzáky ve fabrice, zůstává přes jisté pochybnosti věren socialistickým ideálům. K překonání krize mu zjevně pomohlo, když s nadopovanou plavkyní vyléčili ptáčka nalezeného na sídlišti. Nadále tedy může být na svého syna patřičně hrd. Nebýt slizkého mladíkova nadřízeného, který kolem sebe permanentně pohazoval vajgly a cpal se nezdravými pokrmy, asi by se na to nedalo dívat. Malé plus můžeme dát i partě bukanýrů, která pěkně nakopala tomu obéznímu poserovi. Ani bych se nedivil, kdyby jel scénárista na LSD. Taková zápletka se za střízliva snad ani vymyslet nedá. Exteriéry z Nuslí a jakéhosi sídliště, které autenticky navozují atmosfěru východního Berlína sedmdesátých let, jistě polechtají ego každého českého patriota.

plakát

Rodinný film (2015) 

Jen není příliš jasné, jestli se jedná o rodinnou komedii, nebo pokračování legendárního sovětského filmu Bílý Bim, Černé ucho.

plakát

Kobry a užovky (2015) 

U prvních Slámových filmů a třeba v Mistrech mě ten český white trash ještě bavil, ale teď mi to přijde už trochu ohraný. Ze života zvířat v zapadákově se pomalu stává klišé.

plakát

Vendeta (2011) 

Vetchý chvílema dost vyměklej. Nechápu, proč toho třetího nechal naživu? No, je fakt, že pak by byl film o dost kratší a já bych nemohl prožít chvíle nejistoty, jestli to ten hajzl snad náhodou nepřežije. Udušení v blátě bylo nakonec celkem přijatelný, i když já bych spíš radši tu bejzbolku, kterou měl na psa.

plakát

Železná srdce (2014) 

Já tušil zradu, a proto jsem se nenechal uchlácholit slibným průběhem filmu. Po najetí tanku na minu se pak konečně všechno zvrhlo ve stokrát omleté klišé. Hlavní hrdinové začali jako mávnutím kouzelného proutku jednat iracionálně a místo toho, aby se snažili pár dní před koncem války přežít, rozhodli se bránit svůj domov - tank v sebevražedné misi proti padesátinásobné přesile. V zájmu toho, aby si divák mohl naplno užít závěrečnou akční řež, byli Krauts tak neschopní, že nedokázali trefit tank panzerfaustem ani z pár metrů. Díky nočnímu zraku koček mohli obránci poslat do věčných lovišť tucty Fritzů, než se tam odebrali sami. I prostor na dialogy se našel. Závěrečné lidské gesto německého vojáka bylo zcela jistě vyvrcholením celého příběhu...... A přitom to mohl být tak dobrý válečný film, škoda.

plakát

Hauři (1987) 

Kritika takřka kapitalistických poměrů v jednom JZD. Lidé jsou zde zaměřeni pouze na výkon a vydělávání peněz. Navazují povrchní vztahy, soudružská pospolitost se z družstevníků dávno vytratila. Zasloužilý soudruh, jenž se odmítá smířit s úpadkem socialistických hodnot v družstvu, nakonec z bezmoci zareje držkou v ornici a prohrává nerovný souboj. Mladý inženýr neschopný prosadit se v tvrdém a bezohledném prostředí se vrací se do náruče socialistického nicnedělání. Tam může v klidu zase v práci spát a nikdo mu nebude šlapat na pérka. Na filmu je krásně poznat, jaký měli soudruzi vítr ze změn, které plíživě infikovaly komunistický absurdistán. Do agitky vměstnali něco perestrojkových prvků jako kozy a kritiku zlodějen a šméčkaření. Jinak je zde ale patrný zdvižený prst, který má diváka varovat, jak by to mohlo dopadnout, kdybychom podlehli šálivému pozlátku a naše životy by byly vyprázdněny skoro stejně tak jako lidí na západě. Páni fimaři se jistě snažili zavděčit některým vysoce postaveným soudruhům, kterým ležely Slušovice v žaludku. Na druhou stranu je třeba přiznat, že měli do určité míry pravdu. Úspěch Slušovic byl příběh jednookého krále mezi slepými. V nekonkurenčním prostředí dokázaly využít své protekce u některých papalášů a jako jedni z mála v socialistickém bordelu prosperovat. Fuj, ještě že je ta doba v nenávratnu, ani ty příšerný písničky z Vašutova walkmanu se nedaly poslouchat.

plakát

Oliver Stone: Neznámé dějiny Spojených států (2012) (seriál) 

Tahle série mi dost nápadně připomíná dokumenty z dob socialismu. Americký vojensko-průmyslový komplex drtí celý svět, obzvlášť ten pokrokový. :-) Rozhodně si nemyslím, že je na škodu podívat se na západní civilizaci kritickým pohledem, ale to by nesměl být pan režisér slepý na levé oko. Samozřejmě mu nehodlám upírat právo na vyjádření názoru, ostaně v jeho zemi je samozřejmostí, že za kritiku režimu nikdo nekončí v kriminále, ale tuhle snůšku manipulací snad nemůže brát nikdo vážně. Vlastně ani nevím, jak to ohodnotit. Kdyby aspoň dokázal pobavit jako jeho kolega Moore, ale na to bere sám sebe až příliš vážně. Jen mi není jasné, na jaké planetě žijí lidé, kteří zde dávají vysoké hodnocení? Nebo jsem snad já spadnul z Marsu a moje vzpomínky na minulost jsou jen zlým snem, který se mi zdál?