Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Krimi
  • Akční
  • Dobrodružný

Recenze (27)

plakát

90 minut (2012) 

Ano, vskutku pro silné a otrlé povahy - několik diváků odešlo ze sálu...hlavně divaček. Na surovost skandinávské kinematografie jsem zvyklá, ale tohle bylo tentokrát asi už zbytečně moc explicitní. Linie starého pána spíš patetická a nevěrohodná. U dvou zbývajících příběhů je jasné, že tyhle věci se dějou a není to nic pěkného. Oceňuji autentický kontrast zdánlivě spořádané domácnosti (až sterilně, což pro Norsko sedí) a emocionální nevyrovnanosti až vyšinutosti postav.

plakát

V Bruggách (2008) 

Jen neumřít! A nezůstat navěky v těch zk**vených Bruggách! :)))

plakát

Habermannův mlýn (2010) 

Fakt síla! V tomto případě jdou stranou všechny technické nedostatky: nemá smysl je zmiňovat, poněvadž poselství tohoto filmu je především humánní; silný příběh, který se bohužel do jisté míry kdysi stal...

plakát

Single Man (2009) 

Citlivé, zasněné, jímavé. Oceňuji hru s barvami. Bylo to sexy i romantické, bylo to smutné i zábavné, zoufalé i hravé, paradoxní i kritické...prostě jako život sám.

plakát

Útěk Eddieho Macona (1983) 

Tohle byla fakt slabota a musím říct, že ani zapadající spartakova hvězda to nezachránila. Průhledné, předvídatelné situace, nedokonalé herecké výkony.

plakát

Hrozny hněvu (1940) 

Pro mne je tohle dokonale psychologicky zvládnutý film, jak režijně, tak herecky. Pokud jde o zdlouhavost, na kt. někteří níže narážejí: to je otázka očekávání diváka. Každopádně se nejedná o oddechovku!

plakát

Lekár umierajúceho času (1983) (seriál) 

Věčná škoda, že tento seriál už dlouho nereprizovali! Snad si to v ČT nebo jinde v dohledné budoucnosti někdo uvědomí a dočkáme se. Bylo by dobré, kdyby se s ním mohly seznámit i mladší generace.

plakát

Utrpení (1997) 

Vynikající Nolte, Coburn i Dafoe. Výstižná ponurost a depresivní nálada amerického venkova, což jde asi ruku v ruce s tempem filmu.

plakát

Malá Velká Británie (2003) (seriál) 

Bizarní, úchylný, občas mi vtipy nedocházely, ale u zbytku jsem se náramně bavila!