Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Komedie
  • Drama
  • Sci-Fi
  • Animovaný

Recenze (16)

plakát

2001: Vesmírná odysea (1968) 

Co to sakra je? Zprvu. Pak se tím snažíš prokousat a furt nic a nic, jen frustrující zbytečně zdlouhavé scény studiové ,grafiky' :) s valčíkem. Nakonec se něco stane, nebo se možná nestane nic (moc jsem to nepobral) a mysli si o tom co chceš. Tak trochu souhlasím s uživatelem verbal.

plakát

Transcendence (2014) 

Mohlo to být opravdu moc dobré sci-fi nebýt toho přímočarého a z mého pohledu odbytého scénáře a samozřejmě i režie. Je vážně škoda, že myšlenku nedostali do rukou tvůrci, kteří by pro to měli cit a zkušenosti. Určitě by přidali víc mysterióznosti, dramatičnosti a bezesporu prohloubili celkový dojem z filmu. To by mu náramně slušelo. 50%

plakát

Zprávař 2 - Legenda pokračuje (2013) 

Tak jako je to další kravina s Willem Ferrellem. Pro můj smysl pro humor však obsahuje dost dobrých scének a hlášek. Ferrell dobře hraje stupidně zabedněnou, leč úspěšnou postavu. Čistě jen komedii za 4 :)

plakát

Všechny cesty vedou do hrobu (2014) 

Není to nuda, párkrát jsem se slušně zasmál. Ale vzhledem k tomu obsazení jsem čekal něco víc. Rozhodně to tvůrci měli víc propracovat se zkušeným scenáristou pro komedie. Seth MacFarlane jako herec dobrý.

plakát

Cesta (2009) 

No já nevím, hodnocení v červeném, ale pro mne to bylo docela utrpení a nuda. V podstatě se tam nic neděje, jen se otec se synem blemcají po zdevastované zemi. Otec není muž, ale jen přecitlivělá ženská. Film jsem nedokoukal, nevydržel jsem, takže vlastně ani nevím proč je stav země post-apokalyptický, jestli je to vůbec vysvětleno a to nemám rád. Děj docela o ničem.

plakát

Wolverine (2013) 

Z mého pohledu je to nejhorší film založený na komiksové postavě. Tvůrci film asi cíleně soustředili na asijské diváky a to nejen aby vyplnili prázdný čas mezi "opravdovými X-Meny", ale aby i vydělali nějaké ty šrouby. Jsem rád, že jsem na tom nebyl v kině, mrknout na to jednou bohatě stačilo. Jelikož to ale není zas nějaký nudný propadák, dávám 45 %.

plakát

Jak jsem poznal vaši matku (2005) (seriál) 

Ač jsou postavy úspěšné ve svém oboru, každá z nich je zatížená jistou stupiditou, která však pramení s jejich osoby samotné. Nejlepší díly: 07x17 Žádnej stres 07x18 Karma

plakát

Osvícení (1980) 

Knihu jsem nečetl, ale nedílnou součástí je naprosto jistě práce režiséra a herců. Nemůžu uvěřit jak se podařilo Kubrickovi vyždímat takový herecký výkon z šestiletého Dannyho Lloyda, který je naprosto dokonalý, až z toho běhá mráz po zádech. Podstatná většina dospělých herců by toto nedokázala a mohli by se jít zahrabat. Samozřejmě nelze odstínit ani Nicholsna a Duvallovou, ale ti byli nasazení určitě účelně. Tok děje ve mně promíchával myšlenky dalšího ubírání, ale v podstatě jsem se nedočkal pár vysvětlení (SPOILER: třeba kdo Jacka pustil z mrazáku? Byla to ta druhá osoba co žije v chlapci? Nejspíš ano, nebo se tam stále pohybuje ten první vrah? Měl Jack jen halucinace? Takové nevysvětlené otázky moc nemám rád.). Každopádně si snímek zaslouží 5 hvězd.

plakát

Kapitán Phillips (2013) 

Když si to tak uvědomuji, tak jsem si moc nedokázal představit, jak v dnešní době probíhá útok pirátu. Vždycky jsem si to (s jistou mírou nadsázky) představoval, že do sebe dvě rovnocenně velké lodi pálí z děl :). V podstatě stačí pár vyzáblých nezkušeným rebelů nadrogovaní nějakým svinstvem, s pár palnými zbraněmi a malým člunem a dokáží převzít pod kontrolu obří kontejnerovou loď. Nebýt vychytralosti kapitána a posádky, tak se jim to i málem povedlo. Obzvlášť se mi líbilo, jak v závěru probíhalo vyjednávání, došlo ke zmobilizovaní flotily válečných lodí kvůli jednomu malému záchrannému člunu a americkému kapitánovi. Mívám rád takovéto životopisné dramata, mohlo by tam být ještě o několik pár scén navíc s pohledem na ty obří lodě z dálky, proto slabších 90.

plakát

Mission: Impossible - Ghost Protocol (2011) 

Trocha parodie předchozích dílů dělá ze snímku nejen akční thriller, ale i zábavnou snad možná i komedii. Jinak by se to asi nedalo udělat, protože akční thrillery už dnes potřebují další rozměr, kterým by mohlo být okrajové parodování. Dávám 70%, ale slabých kvůli slabému konci.