Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Akční
  • Krimi
  • Dokumentární

Recenze (1 413)

plakát

Království Planeta opic (2024) 

Všechno se to semlelo příliš rychle a v závěru zanechalo relativně dost trhlin a mezer, které měly být buď dořečeny v nějakém širším sestřihu anebo se mají vejít do druhého dílu a ani to není jisté. Království má naštěstí tolik silných chvil a po celou stopáž se drží v kvalitě tak vysoko, že za mě není o čem a potvrzuji, že návštěva kina je kvůli nádherným záběrům, opět uvěřitelným digitálním lidoopům, hudbě a zvuku naprostá povinnost. Producentům mávám a děkuju, že to nepodělali a držím jim palce, ať to s pokračováním funguje stejně tak dobře a ještě líp. Ať je příběh epičtější a akční scény více osudové a ať je čas na to říct toho méně, ale stejně dobře, tudíž fakt pořádně a v klidu. Jako to uměla celá předchozí trilogie. A vůbec, mám pro tuhle franšízu celoživotně slabost a zatím jsem v pohodě úplně se vším, co mi naservírovala, vedle ikonické Planety opic zejména v posledních čtyřech filmech. Malý zázrak mezi blockbustery, které jsou v dnešním světě kompjútrú plné bombastických scén o ničem a pro nic a vlastně ani ne tak efektních jako to umí Planeta opic, kde i jen jízda na koni v otevřené krajině nebo procházka lesem činí radost. A ve finále ani nevím, kdy to bylo a nebylo digitální. Fungovalo to na jedničku.

plakát

Třicet případů majora Zemana (1974) (seriál) 

Filmařsky opečováno, ale co to reprezentuje, a jaká je to propaganda, je k zblití. Studna je instant classic.

plakát

Případy 1. oddělení - Série 3 (2022) (série) 

Na české poměry určitě výjimečná práce a v konkurenci světa a nejrůznějších TV a platforem je třetí řada díky práci s atmosférou, hudbou a herci teda hodně vysoko. Mrzí mě od první série jen ty až příliš prosté a jednoduše schematické archetypálně zlé postavy, se kterými je jednání až příliš jako s blbými, kteří neslyší, nevidí. Jinak fakt dobrá práce nejen na české poměry.

plakát

Stovky bobrů (2022) 

Asi málo THC v krvi (žádné), žádné publikum v kině, co by rozesmívalo jen tím, že se směje, žádný alkohol v krvi. To všechno vedlo k tomu, že jsem asi očekával příliš a tomu očekávání se nepříbližilo nic. Uznávám gigatunu nápadů. Míjely mě fóry. Těším se na druhý pokus, který by šel směrem k Naked Gun nebo Připoutejte se, prosím nebo i Tomovi a Jerrymu. Třeba.

plakát

Bílý anděl (2023) 

Toto je peklo na zemi. Nezbylo nic, jen svědectví o destruktivní povaze zločinného impéria a jeho zločinech. (Festival Jeden svět).

plakát

Základna Hollywoodgate (2023) 

Kdyby na mě po cestě vyskočil Sasha Baron Cohen, nedivil bych se :) Jinak temná a děsivá sonda do nitra nestvůry.

plakát

Nevyhasneme (2023) 

Sdělení je jasné. Forma neoslnila. Dva silné momenty ani Radiohead celek neutáhnou. Debaty se studenty a hosty na Jednom světě byly hodně fajn.

plakát

Vocasy na tripu (2023) 

Koncept sranda. Rating pro dospělé pro tenhle nápad nutný, ok, být sprostý jako dlaždič je občas taky sranda. Škoda jen, že je to tolikrát dost nechutné, že se mi ani nechce sdílet, že jsem to dobrovolně viděl. Ale jo, párkrát jsem se i zasmál.

plakát

Amadeus (1984) 

Druhé Opus Magnum nejen Miloše Formana ale celé historie filmové tvorby. Líp to nejde. Ikona. Viděno nejméně pětkrát a nikdy neodmítnu zas a zas.