Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Dokumentární
  • Animovaný
  • Akční

Recenze (28)

plakát

Vazba (2019) 

syrové drama s minimalistickou scénou, které brutálně ukazuje šikanu a zákon padajícího lejna. ukázka fungujícího cukru a biče.

plakát

Lovu zdar! (2014) (studentský film) 

Jsem si ujasnila a stanovila vlastní hranice hodnocení myslivce magora a myslivce myslivce. Kontroverzní téma , jehož kontroverzi si člověk uvědomí až u mouder typu "zastřelit zvíře je lepší než orgasmus". Škoda, že se mi nepodařilo na festivalu vidět i Danielův svět, mohlo to být zajímavé pojednání o lidských úchylkách...

plakát

Několik Let (2014) (studentský film) 

Pro mě to byl film o aktivismu na n-tou. Oceňuju nadšeni a myšlenku, za kterou autorka dokumentu i pan aktivista bojují, ale i přesto je pro mě dokument spíš důkazem o tom, že kromě šlechetných cílů je dobré volit i vhodné prostředky...

plakát

Velký rasistický experiment (2013) (TV film) 

Asi jsem z anotace i názvu měla až příliš velká očekávání... Ale rozhodně bylo zajímavé pozorovat manipulativní techniky slečny vedoucí. A přemýšlet, jak by tohle proběhlo v našem prostředí.

plakát

Dítě pravé lásky (2014) (studentský film) 

Téma s velkým potenciálem a zajímavě pojaté. Hodně mě to nadchlo, škoda že kometáře od těch mladších respondentek nebyly častější i v průběhu.

plakát

Ida (2013) 

Dokonale ztvárněné prostředí, poutavý příběh, zajímavé postavy, přesah... Tenhle film je lahůdka, která se těžko popisuje slovy.

plakát

Eugéniové (2013) 

Měla jsem poměrně velká očekávání, takže jsem zklamaná, ale když si to člověk shrne, tak šlo o poutavou formu, dost nových informací. Z dokumentu je znát snaha o objektivitu, ale vzhledem k tématu filmu to podle mého objektivně pojmout nejde. Mluvený komentář je až zbytečně odborně kostrbatý, obsah by šel pojmout jednodušeji se stejnou myšlenkou.

plakát

Co děláme v temnotách (2014) 

Geniální show v dokumentárním provedení, která je do detailu vtipná a originální. Skvělá komediální oddychovka.

plakát

Bunny a býk (2009) 

Zajímavá a originální komedie s nápaditým vizuálním zpracováním.

plakát

Dobrý řidič Smetana (2013) 

Už dlouhou dobu přemýšlím, zda je Smetana "blázen" nebo hrdina. Tenhle dokument ho ukazuje spíše jako oběť, která má svůj selský rozum a nebojí se ho použít. Přestože nejsem fanoušek Klusáka a Remundy, tak mě touhle věcí potěšili: příběh, který má i na jejich poměry v sobě absurdity dost, zbytečně nenafukují a drží se dějové linky, kterou se snaží uchopit komplexně, zajímavě a s přesahem.