Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Krimi
  • Akční
  • Dobrodružný

Recenze (23)

plakát

Endeavour - Barvy (2018) (epizoda) 

Výprava parádní, detektivní zápletky se s postupujícími díly vytrácí ve prospěch politické agitace. Vrátili jsme se do kulturní tvorby 50.let, agitka poplatná době o budování multikulturní společnosti. Hlavně že se těm vykonstruovaným filmům o morální úpřevaze jednoho světonázoru z 50.let dneska smějem a je to tady zpátky. Do role odprůrců postavíme kámoše Hitlera a vraha posadíte na jejich stranu s totálně iracionálním chováním. A vůbec, co je to za detektiva, že si hned na začátku nezjistí, že mu ten vrah kecá o něčem tak zřejmém jako o rodinném stavu.

plakát

168 hodin (2006) (pořad) odpad!

Vlajková loď multikulti euroliberálně angažované propagandy ČT jak se zdá podle procent má úspěch. Na to měli přijít komunisti, kdyby dali do zemědělskýho magazínu hezkou zrzku, lepší hudbu, profesionální grafiku, trochu vtipu, ironie a pár záběrů zesměšněných politiků, tak by jim diváci ty imperialisty za západu a dokonalost KSČ a KSSS sežrali. Někde jsem tu četl, že je to objektivní. No, tak toho člověka, co to napsal, bych fakt chtěl vidět, abych se mu vysmál.

plakát

Vražda - Série 2 (2009) (série) 

Tak je to chytlavý, ne tak jako jednička, ale i přesto. To spojení s politikou, který bylo v první sérii kvalitní, je tady úplně mimo mísu. S vyzněním tohohle prostě nemůžu souhlasit. Scénáristi jsou evidentně nějaký sluníčka. A být Dán, tak mi tahle agitka i nasere. Ti podle scénáře "kladní" politici jako ministr spravedlnosti jsou na mě prostě moc sluníčkový (hlavně to pro mně abslutně nepochopitelný neustálý stavění se proti zákonu o zákazu protistátních extremistů). Navíc je to překombinovaný, to byla jednička taky, ale tady to je už absolutně nereálný, v řadě části nelogický a nevěrohodný (i co se týká kriminální linky, hlavně osoba pachatele, jeho jednání a jednání vůči němu). Některý myšlenkový pochody v politický části strašně naivní. Schvalujeme zákon proti extremistům na základě ječnoho případu/nepřípadu jako by nebylo milion jiných důvodů. Navíc ho měli dojednaný dávno předtím a pak dělají, jako by jeho přijetí záleželo na základě tohohle případu. Preference lidovců (to je národovecká strana) klesají na základě opět na základě jednoho případu, jako by se mi tam neproducírovaly tisíce islamistů, což ani ten seriál nepopírá. Je vidět, že to vzniklo 2009 před Arabským jarem, vznikem IS a masovou emigrací z Afriky, dneska už jsou lidi o něco chytřejší, i když možná ne o moc.

plakát

Romeo krvácí (1993) 

V tom filmu nejsou 2 minuty v kuse, který by byly logický.

plakát

Wallander (2008) (seriál) 

Nechápu, kde to vzalo takové vysoké hodnocení. Branagh jako elitní dekektiv z oddělení vražd se chová jako pubertální školačka. O vyšetřování tam ani nejde, půlku díly si vystačí Branagh se svým brekotem sám. A nejde jen o brekot, ale i o jeho jednání. Když je takovej pacifista, tak co dělá s pistolí u policie a proč není u charity. Doufám, že takhle nevypadá švédská policie ve skutečnosti, to by byla teda velká bída. Některé zápletky napsaný úplně blbě, u toho zavražděnýho důchodce by napadlo i debila řešit napřed loupež a podívat se na kameru v bance, pak teprve řešit nějakého synka, co neměl důvod ho zabít.

plakát

Pečený sněhulák (2014) (pořad) 

Většina scének trapná, asi něco pro fanoušky Genzera a Suchánka. Vymyšlený snad za 5 minut, natočili snad každou kravinu, co je napadla. Z toho, co by mělo nějaký potenciál, je zase většina nedotažená. Zajímavý bylo centrum mozku, psaní reality jako scénáře, překopnutý kabel a grantová komise u moderního umění s hodnocením autora "vztah k EU kladný". Jinak je to ale o hovně.

plakát

Policejní odznak (2002) (seriál) 

Epizodní pohádky typu Kriminálka Mami, Zákon a pořádek a spol., kde hrajou detektivy modelky a manekýni s přístupem Mirka Dušína, jsou spíš reklamy na policii s poselstvím pozitivní diskriminace, multikulti, politický korektnosti a sterilnosti; s příměsí neustálýho poučování a snahy ohromit co nejkurioziózním případem, sci-fi, co nejdetailnějším záběrem z márnice, pěti zvraty za díl, neomylností místní policie a 100% objasněností ve městě, kde je skutečná objasněnost 20%. Realitu ovšem uvidíte teprve v seriálu jako je tenhle. The Wire a The Shield jsou totiž pravý opak, sice jsou dost odlišné, ale mají společný základ - jsou to příběhy o skutečnosti, i když to má taky menší mouchy. The Shield je oproti The Wire dost urychlený, což zase tak nevadí, má to tempo. I když to pak vypadá, že za týden toho tam zvládnou udělat víc než jinde za rok. Vyšetřování vražd mimo gangy tady působí docela rušivě, stejně tak některé soukromý záležitosti. Podle tohohle seriálu bych si mohl myslet, že většina bílých Američanek jsou afektovaný hysterky. Tím nevylučuju, že to ve skutečnosti tak opravdu je, ale já tam nebyl, tak nevím. Postavy manželek mi tam přijdou ze všech nejzápornější, ještě víc než většina gangsterů - u těch zločinců vidím aspoň nějakou logiku jednání. Snad krom gangsterů z poslední série jako Rezian a ten Mexičan a u nich bych čekal, že budou o něco chytřejší. A ještě jeden dodatek: někdo by měl Američanům říct, že Arménie není na Balkáně.

plakát

Fargo (2014) (seriál) 

Tak není to úplně špatný, ale těch 92%, co to má, je absolutně nezasloužených. Těsně předtím jsem zkouknul The Wire a to je seriál, co si to zaslouží. Už proto, že ho napsal bývalý detektiv. Tohle je strašně přitažený za vlasy, nemá to logiku, jednání většiny postav napsáno a upraveno absolutně nerealisticky a účelově. Navíc to hapruje na všechny nohy. Jeden neomylný tajemný zabiják ala "Tahle zeme nění pro starý", až do konce do posledního dílu nechytitelný a nesmrtelný, po sobě zanechá desítky stop, ale tady to vypadá, že USA je policie a FBI na úrovni jižního Bečuánska. Jeden mentálně postižený nástupce šerifa, pár dalších "pacientů" policajtů, pro který je připoutanej střelec automaticky sebevrah a jedna mezi nimi osvícená policejní variace mutace Frances McDormand z původního Farga. Ona tady vůbec většina postav má výrazný deficit inteligence, takže to občas vypadá jako příběh z Bohnic "Mezi ploty". Vraždy jsou napříč více okrsky, ale v seriálu vidíme jen jednoho šerifa z Bemidji a po uzavření jednoho případu najednou ticho a těch ostatních asi 5 vražd už nikdo neřeší. Tu "past" na druhýho Nygaarda by snad rozklíčovalo i malý dítě, ale do scénáře se holt hodila vymašťaná policie, tak jí tam holt dali. Kdyby tohle prošlo přes policii, tak určitě ne přes prokuraturu a obhájce u soudu a dřív než za rok. Faktických chyb tolik, že to nejde ani spočítat. Ten titulek "podle skutečných událostí" mi irituje a je až trapný, když je to vymyšleno od A do Z a ještě to navíc všichni vědí, protože tolik blbů se pohromadě najde jenom v léčebně. Fakt nevím, kde to bere takový hodnocení. Je to taková účelová vyvražďovačka alias jeden neomylnej vrahoun, co si tak občas střílí jen tak pro lepší nálahu, proti tlupě vygumovaných policajtů. Tak možná je to vyvražďování tak moc sexy, že to má tolik procent, ale já tam nic víc nevidím. Sem tam nějakej fór to nezachrání.

plakát

Smůla (1972) 

Remake Muže jménem La Rocca. Poté, co nebyl autor předlohy Giovanni spokojen se zpracováním, tak natočil valstní verzi, opět s Belmondem. Giovanni je možná dobrý spisovatel, ale režie velká bída. Vypadá to jak kdyby to točil totální amatér. Původní film měl atmosféru, tohle nemá vůbec nic. Vzniklo toho z toho jenom velký béčko. Občas to vypadá,že to snad ani nemyslel vážně a má to být parodie.

plakát

Válečný kůň (2011) 

No děj asi následující: po prvním pohledu na hřebce měknou srdce děvčátek i vozatajů, Britů, Francouzů i Němců, že má divák hnedka chuť běžet mu vykydat stáj. To vše opakované asi pětkrát na všechny způsoby. Snad tak mohli dát, jak před ním vyměkne i řezník, škoda. Klasika podobných filmů, čím větší rozpočet, lepší efekty, kamera a výprava, tím povrchnější a naivnější scénář jak pro mládež do 15 let. Něco jako zápletky z nových dílů Hvězdných válek. Natočit to takhle špatně, když má někdo k dispozici takový peníze, herce a štáb, to je zločin. Tohle fakt není drama - to je spíš kolonka" rodinný" nebo "dobrodružný".