Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Horor
  • Drama
  • Akční
  • Sci-Fi

Recenze (13)

plakát

Vetřelec: Covenant (2017) 

Nejlepší na Alien: Covenant je ten fakáč, co Ridley Scott ukazuje těm, kterým v Prometheovi chyběly vajíčka, facehuggeři a xenomorphové. "Ok, tady je teda máte, užijte si ty kolotoče, ale mě nechte vyprávět MŮJ příběh. Look on my Works, ye Migthy". Mě osobně mnohem víc bavil ten Scottův příběh, než ty potvory. Nemluvě o tom, že to má Ridley v osmdesáti pořád pevně v paži. Jo - a Fassbender je dokonalej. Jako vždycky.

plakát

Smrt ve tmě (2016) 

Fede Alvarez je režisér, kterého stojí za to sledovat. Dostal mě už (mnohými nepobranou) nekompromisní dvouhodinovkou invazivní chirurgie Evil Dead s pozoruhodným přesahem. A v Don´t Breathe potvrzuje, že má řemeslo v malíku a umí šponovat nervy skoro až na únosnou míru. Ten kluk má sakra talent. O Stephenu Langovi nemluvě. A pokud bude slečna Levy i dál Alavrezovou dvorní herečkou, jsem sakra zvědavej, co jí ještě čeká. Během těch dvou filmů totiž dostala dost solidně naloženo...

plakát

Kdyby byly ryby (2014) (TV film) 

Hvězda dolů za přestylizovanou a pitvořící se Vilhelmovou. Čtyři nahoru za fantastického Taclíka a Plesla, převrácení pohádkových konzerv dnem vzhůru a odvahu se vykašlat na většinové publikum.. Já jsem prasodlak.

plakát

Druhá šance (2012) 

Meryl se snaží vládnout a ostatně i vládne, jako vždycky. Ale nezřídka jí Tommy Lee nějakou suchou hláškou s přehledem zválcuje. Hodně si rozmyslím, jestli se do toho chomoutu vůbec někdy uvážu.

plakát

Zmizelá (2014) 

Hodně cynická studie instituce zvané manželství. Fincher v plné formě.

plakát

Vinaři (2014) (seriál) 

Tady nejde o Moravu a dialekt. Tady jde o to, že by zřejmě někdo, kdo tu už dvacet let laje nad tím, že nejsme schopní natočit dobrý komediální seriál, musel přiznat, že se to někomu povedlo a že to vysílá v neděli večer komerční televize. Otázka tedy zní: Napadlo tu někoho, že to není realistické existenciální drama ze života jihomoravských vinařů, ale že je to prostě obyčejná A DOBRÁ situační komedie?

plakát

Mládeži nepřístupno (2013) odpad!

Tohle se někomu líbí? Tomuhle se někdo zasmál? Tohle někdo myslel vážně? V tom případě gratuluji.

plakát

Harry Potter a Relikvie smrti - část 2 (2011) 

Na Cuarónova Vězně z Azkabanu to zase nemá. Ale Yates jakoby konečně definitivně pochopil, že pavouci, mozkomoři a smrtijedi jsou sice fajn atrakce, ale příběh tvoří hlavně postavy. Precizně vedené, až chirurgicky osekané o zbytečné "ohňostroje" (chápu zklamání těch, co chtěli jen a pouze strhující akci). Navíc překvapivá porce humoru. Škoda rozdělení Relikvií na dva filmy, v kuse je to poměrně kompaktní biják.

plakát

Rohy (2013) 

Harry Potter nám pěkně vystrčil růžky. Možná to není zázrak kinematografie, o kterém se na FAMU budou za dvacet let učit, ale určitě to je víc, než jednohubka na nedělní odpoledne. Aja má režii v paži (scéna s hady, rvačka u jezera, senzacechtiví novináři) a Radcliffe se konečně naučil hrát. "Co kdybyste si dali do huby? Vítěz získá exkluzivní interview!"