Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Akční
  • Animovaný
  • Fantasy

Oblíbené filmy (10)

Fontána

Fontána (2006)

Nádherná filosofická esej. Úžasní herci. Pohlcující hudba. Pefektní režie. - Můj nejoblíbenější film.

Carlitova cesta

Carlitova cesta (1993)

Skvělá gangsterka, která pro mě překonala snad i kultovního Kmotra. Byť to není taková klasika...

Návštěvníci

Návštěvníci (1993)

Tuhle komedii mám rád. Francouzský humor s pěknou výpravou. A dvojka je taky super!

Život je krásný

Život je krásný (1997)

Guido kráčí vesele a teatrálně, s úsměvem na tváři před popravčí četou rovnou a přímo na smrt. A to ze dvou důvodů - chce tak zachránit svého syna a pak... život je přece krásný. Geniální zesměšnění lidské krutosti.

Prázdniny v Římě

Prázdniny v Římě (1953)

Audrey Hepburn je nejroztomilejší filmová princezna. A prázdniny v Římě asi nejromantičtější film, kterámu chybí snad jen happy-end.

Rocky IV

Rocky IV (1985)

Zdrcující prohra následována vítězstvím nad celým Sovětským svazem, jehož obyvatelé svému nepříteli v jeho slávě nakonec ještě fandí. Nejlepší díl!

Předčítač

Předčítač (2008)

Je to brilantní film a po letošním shlédnutí většiny podstatných snímků asi i nej-film roku. Bohužel/bohudík nedýchá takřka vůbec žádnými pozitivními emocemi, a tak proti Milionáři ztrácí divácké body. Jenže vyjadřuje se zcela kompaktně k tolika "velikým" tématům, že je škoda ho jen tak přehlédnout. Morální rozpor lásky k masové vražedkyni. Což ovšem opodstatňují, nikoliv však ospravedlňují, okolnosti jejího života. A to včetně její negramotnosti, s níž se snaží po celý život potýkat. Filozofický podtext, kde se na přednáškách v Heidelbergu řeší Jaspersovo klíčové dílo "Otázka německé viny". To všechno zabalené do překrásné formy. Nicméně Osara bych Winslet letos přidělil pořád spíše za Nouzový východ...i když je to vlastně úplně jedno.

Láska nebeská

Láska nebeská (2003)

Romanticko-komediální puzzle, které se prostě povedly.