Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Akční
  • Fantasy
  • Sci-Fi

Recenze (9)

plakát

Věc: Počátek (2011) 

Nezvládnutý hlavný motív filmu. "Alien" sa nesprával cieľavedomo, nemal modus operandi, nebudil rešpekt. Pokiaľ jeho jediným cieľom bolo "ítí volá domů" nedal celý ten masaker zmysel. Bubácké scény a obžraté xichtíky sme videli už v čelustiach pred 30 rokmi. Nejaké tie hviezdičky si zaslúžia aspoň efekty a herci, ale zo vzduchu sa uvariť nepodarilo.

plakát

Kulový blesk (1978) 

... a ešte pochvala scenáru: všimli ste si ako Dr. Ječný očumuje osudový "Divánek" už v jednej z prvých scén? vždy keď si to pustím, smejem sa v nových momentoch. Nápadne cítiť cenzúru: napr "Tihle lidé jsou při stěhování nejspojehlivější." viď neskor "Koňský handlíř" v Nejisté sezóně.

plakát

Habermannův mlýn (2010) 

Oceňuji nestranný pohled na téma, hvězdička dolů za prvoplánovost některých scén (např. Janina hvězda v druhém deportu) a u střihu také (např. Haberman utone / jana vchází do vyrabovaného domu). Od postavy Habermanna jsem očekával akčnější roli v příběhu.

plakát

Mamas & Papas (2010) 

Když jsem si ve 43 minutě řekl, že už bylo řečeno vše, a můžou přijít titulky, nemýlil jsem se.

plakát

Avatar (2009) 

Skvelý estetický zážitok. V koncepte Pandory mi vadila imitácia pozemských tvorov (kone, psovité a mačkovité šelmy, hmyz a pod.), u Navi mi vadila ľudská psychika, mimika a správanie. Pandora si zaslúžila viac fantázie, aby film mohol byť označovaný za "sci-fi". Ako "fantasy" ok, ale tento rozpor ma rušil každú chvíľu a spolu s predvídateľnými scénami núti smiať sa ako pri druhoradom akčňáku - zato aspoň jedna hviezdička dole.

plakát

P.S. Miluji Tě (2007) 

Výborný námět s těma dopisy. Pak spousta romantiky na hraně kýče. Jako chlapa mě to nudilo a náhody v ději mě trochu znechutily. Nicméně určitě to doporučím mámě a kamarádkám.

plakát

Do Começo ao Fim (2009) 

Lovestory založená na kontroverzi – proč ne. Jeví se to jako dobrý nápad, bohužel myšlenka fatálně padá na tom, že je mimo realitu. V polovině filmu se děj střihle o patnáct let dopředu. Kdyby se příběh vyvýjel tak harmonicky jak na začátku, tak v těchto patnácti letech se stane všechno důležité. A nebo měl scénář hlavní hrdiny na tento čas odloučit. Film by tak dostal dramatickou zápletku, role rodičů by dostali méně pozitivní ale více lidskou podobu. A potom by se příběh dal rozvíjet víceméně podle původní představy. Promarněná šance. Jednu hvězdu dávam za tému, druhou za kvalitní herecké výkony ve vedlejších rolích (pšedevším Júlia Lemmertz), třerí za celkový výtvarní dojem.

plakát

El cielo dividido (2006) 

Pokus vtáhnout diváka do hloubky se nevyvedl. Celé drama by se dalo sestříhat do 15 – 20ti minutového krátkého filmu a bylo by vypovězeno možná víc. Příběh mělký, postavy povrchní, erotické scény nevěrohodné. Z emocí se podařilo předat pramálo. Za pochvalu rozhodně stojí výběr scén corbusierovského města, pro daný záměr to působí vhodně chladně občas surrealisticky. V hudbě mě milo pobavila dvořákova Rusalka v češtině. Dvě hvězdy alespoň za dotáhnutý pokus do konce. Kdo jste dal pět hvězd, napište, co se vám líbilo.

plakát

Dar od Boha (2005) 

Realistická comming-out dráma. Zdařile zpracovaná psychologie hlavního hrdiny, rodinné vztahy a širší sociální okolí. Děj je věrohodně zasazen do doby šedesátých až osmdesátých let. Pošmákl jsem si mimo jiné na architektuře, rekvizitách, kostýmech a maskách.