Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Akční
  • Drama
  • Animovaný
  • Krimi

Recenze (71)

plakát

Manželská historie (2019) 

Film má naprosto zavádějící název! Film se měl jmenovat "Divorst story" aneb "Vše, co jste kdy chtěli vědět o rozvodu". Potom bych se v průběhu sledování nemusel adaptovat na pro mě zcela neočekávané hlavní téma celé story. I přes to nemůžu hodnotit jinak než plným počtem. Skvělá práce.

plakát

Rychle a zběsile: Hobbs a Shaw (2019) 

I jako skalní fanoušek série jsem se do kina na premiéru nijak nehrnul, protože jsem si říkal: To už s Fast & Furious nemá nic společného. NICMÉNĚ :-) Měsíc po premiéře jsem se do kina přece jen vydal a udělal jsem moc dobře. Odmyslím-li si název, šlo o odlehčenou akční komedii se vším, co k tomu patří. Našlapaný soundtrack podpořil atraktivní elementy na plátně a co se humoru týče, přesně mi padl do noty. Výtku bych měl snad jen k roztřesené kameře v bojových scénách. 9/10

plakát

Krev šampiona (2016) 

Komentář obsahuje spoiler. ... Film velmi dobře zobrazuje pocity hlavního hrdiny a jeho blízkých v těžké životní situaci. Vnitřní boj mezi touhou uspět v tom, co člověk miluje, čím žije a doporučením, všech jeho blízkých, které je v zájmu zachování jeho zdraví. Pro blízké je tento boj srdcervoucí a těžký. Pro bojovníka je srdcervoucí a snadný. ... Největší lež, kterou vám lidi říkají: "Není to tak jednoduché."

plakát

Assassin’s Creed (2016) 

Moje oblíbená citace z filmu a potažmo ze hry: "Tam, kde ostatní slepě následují pravdu, ty pamatuj... Nic není pravda. Tam, kde jsou ostatní omezeni morálkou nebo zákonem, ty pamatuj... Vše je povoleno. Pracujeme v temnotě, abychom sloužili světlu. Jsme asasíni. ........ Pokud se člověku líbí myšlenka, formou zpracování nepohrdne.

plakát

Pod rouškou noci (2016) 

Parafrázovaná citace z filmu: Existuje nebe? Nebe je teď a tady. Proč vypadá jako peklo? Protože jsme to posrali.

plakát

Walter Mitty a jeho tajný život (2013) 

Komentář může obsahovat spoilery. Co se stane, když naši peněženku plní někdo jiný a nám stačí jen do ní sáhnout a použít obsah jako odpověď na všechno? Někomu to může znít lákavě. Na druhou stranu jiní z toho cítí nudu, zbabělost a umělost. Může to být vůbec opravdové, reálné? ..... Walter se přesvědčil, že za každým uskutečněným snem je spousta úsilí. Úsilí doprovázené životními zkušenostmi a ranami, které zvedají hodnotu výsledného díla. Zároveň si uvědomil důležitost vztahů a jak dobré je mít kolem sebe lidi, kterým na vás záleží. ___Film nabízí spoustu zamyšlení a s chutí si rýpne i do divákova svědomí. Na závěr klasicky má oblíbená citace z filmu: Krásné věci se o naši pozornost neprosí.

plakát

Vlk z Wall Street (2013) 

180 minut filmu, z toho 0 minut nudy, 40 minut smíchu, 5 minut smíchu se slzami v očích, 5 minut stojáka (,kterého bych u filmu s přístupností od 12 let opravdu nečekal), ve zbývajícím čase jsem obdivoval makléřské umění mluvit a přesvědčovat. Za nejlepší moment v motivačních projevech Vlka považuji ten, ve kterém všem svým makléřům vrátí něco, co jim sám vzal a mezi makléři propukne davové zvířecí nadšení. Leonardo DiCaprio je výborný herec a potvrzuje to v každém ze svých filmů, ať už jsou nové či staré. Děj filmu ukazuje jakou moc, sílu a možnosti získá člověk, který šplhá po hřbetech bezmocných, slabých a omezených. Přijde mi, že to je vlastně pohled z opačné strany, než jakou prezentuje český snímek Šmejdi.

plakát

Madisonské mosty (1995) 

Zajímavá citace úst Roberta Kincaida:"Nechci tě potřebovat, protože tě nemůžu mít.

plakát

Užívej si, co to jde (2009) 

Woodyho styl je mi velmi blízký. Bohužel mě ale neumí nadchnout a tak si ode mě za tento snímek zaslouží "jen" 66%. Opět zmíním zajímavé citace z filmu: "Někdy je klišé nakonec nejlepším způsobem jak se vyjádřit." A tady úryvek z rozhovoru: otec mluví k dceři o matce - "Jistě,... má plné právo mě nenávidět." Boris doplňuje - "A taky ho plně využívá." :-D

plakát

Nevědomí (2013) 

Zase jeden z filmů, kde je zpracovávaná má oblíbená tématika. A dívám se na něj hned ze tří úhlů pohledu. Z prvního - "možná verze budoucnosti upozorňující na nás samotné", z druhého - "zobrazení lidské slabosti" ve smyslu odmítání skutečnosti, která je v přítomném okamžiku absurdní, protože si lidská mysl nechce připustit možnost, že byla zmanipulována. A nakonec z pohledu lidského potenciálu, jenž roztáčí vrtuli vizionářství. _______Toť z filozofie vše. _______ Ve filmu se objeví pár nelogických jevů, leč z důvodu "zajištění napětí" pochopitelných, žádnou logickou hrubku jsem nepostřehl. ______ Vizuál nemá chybu.