Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Komedie
  • Animovaný
  • Drama
  • Sci-Fi

Recenze (13)

plakát

How to Be a Man (2013) 

Film tak dobrej není, ale kvůli tomu geniálnímu návodu jak jí správně vylízat, si zaslouží mnohem víc než jen pět hvězd.

plakát

Tropická bouře (2008) 

Nikdy sem na parodie moc nebyl, ale tenhle kouse mě oslovil. Herecky natřískáno akorát nechápu jak se židovskej Bruce Willis mohl dostat tak daleko jako herec, jeho režie mi nevadí. Jack Black a RDJ nezklamali. A fakt, že i Cruise se nebojí se shodit sám sebe, okořeňuje tuhle pičovinku, která pobaví. Člověk akorát nesmí moc přemejšlet.

plakát

Sin City: Ženská, pro kterou bych vraždil (2014) 

Stalo se to co se dalo očekávat a "sequel" znovu neobstál. Po druhém shlédnutí považuji za největší nedostatek hudední stránku. Hudba vůbec nepodtrhuje děj a to až převelice ubírá na atmosféře, která byla u předchozího dílů to nejzásadnější. Navíc filmu chybí Rodriguezova rafinovanost. Většina kapitol je výborná, až na ukázku absence talentu sexy Nancy při jejím emocionálním průjmu. Navíc ačkoliv při Dwightově epizodě mě Brolin velice bavil, opravu mi vadí spěch autorů v závěru epizody, když si nepočkali na Owena a není tam ten jeho ksicht. Celkově mě to přišlo takové uspěchané na to kolik let sme čekali..

plakát

Lásky čas (2013) 

Film mě upoutal od A do Z, samozřejmě, že je tam pár chybek a spoustu toho už sme viděli, ale člověk nemusí být za každou cenu originální, když to funguje. Při dialozích sem se kolikrát rozpomněl na své první zkušenosti. Hlavní hrdina je sympatickej zrzavej lůzr, který navíc má to štěstí, že se může vrátit. Jak já mu to záviděl. Možná kvůli tomu sem byl u filmu napnutej jak trenýrky. Pořád sem očekával nějaou krozi spojenout s časovým paradox, které jsem se asi naštěstí nedočkal. Proč taky, když to funguje. Rozhodně sem byl velice překvapen a proto řadím do osobního top 5 tohoto žánru.

plakát

Vejška (2014) 

Po překvapivě líbivém gymplu přichází jeho pokračování, u kterého není překvapení, jak už jsme zvyklí, že za moc nestojí. Místy až katastrofální scénář nepodpoří ani ubohý vývoj postav. Tak trochu mi utekla zápletka( Sprejuj.. teda maluj dokud, tě přestane bavit utíkat před policajtama? ) Hlavní postava, která za celý film nezmění výraz v tváři a v zásadě vůbec hrát neumí. Film nezachrání ani Mádl, u kterého si jeho výkon drží standard. V zásadě dost nepovedený snímek. 42%

plakát

Muž taiči (2013) 

Film by mohl mít i o hvězdu víc. Přece jen zápletka byla poměrně zajímavá. Děj tekl proudem. A akční scény byly velice líbivé. Navíc Tai Chi, je ještě neokoukané, takže člověk, který je příznivcem fight filmů, si přijde na své. Co ovšem filmu škodí je chvílemi až přemíra střihu. Obzvlášť v závěrečném fightu, kde se snaží stárnoucí Neo zakrýt jeho pomalé a křečovité údery zakrýt velice krátkými záběry fakt, že jeho klouby už vržou a proto jeho pohyby nemají tu mladickou grácii. Ale co mě iritovalo nejvíce bylo opakování jedné repliky v určitých pasážích. Každopádně režisérsky vydařený debut. 65%

plakát

Úžasňákovi (2004) 

Pro mě jednoznačně nejlepší pixarovka vůbec. Výborný scénář plný vytříbeného humoru. Záplatka velice povedená. Každá postava má svoji osobnost a vůbec vás nenudí ji poznávat. Rodinka superhrdinu (mimochodem moji jmenovci) vzdávájící hold svým předlohám (Flash, Fantastic Four, Bond..) vás dostane do varu. A budete se při sledování cítit zase jako to jedenáctileté dítě, které chtělo mít obrovskou sílu. 100% a přitom pořád marně čekám na pokračování.

plakát

Rebelka (2012) 

Film mě nejvíc bavil samotným skotsko-irským akcentem. Pro anglofonní publikum určitě lahůdka. Příběh má své kouzlo, i když vás nic nepřekvapí. Film proudí jako horská řeka a velice pobavý i vtípky. 80%

plakát

Liga výjimečných (2003) 

Film nepřináší nic extra nového. Zápletka je poměrně tuctová, scénář spíše průměrný, ale přesto bych tento film neodepisoval. To co mu dává své kouzlo je literární crossover, který mě ve své době dokázal přikovat k židli. Navíc film proudí poměrně slušným tempem i přesto, že se žádný velký zvrat nekoná. Film je stále uspokojivou záležitostí.

plakát

Raubíř Ralf (2012) 

Rodinný film, který přes přeprinceznovaný Frozen, nedostáva notnou dávku světla, aby udělal dírů do světa. Poměrně originální příběh Vás přinutí si k "záporákovy" Ralphovi udělat vztah, který Vás doprovodí až nakonec filmu. Osmi bitovému hrdinovi nechybí odkazy na další hry z mého mládí. Na můj vkus je konec až moc pohádkový, ale co jiného čekat od filmu pro děti?