Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Akční
  • Drama
  • Krimi
  • Dobrodružný

Zajímavosti k filmům (63)

Wolverine

Wolverine (2013)

Hugh Jackman (Wolverine) naštval během natáčecího volna pobouřil místní obyvatele. Když byl se svým synem na návštěvě lázní na hoře Fudži, místo aby zakryl své "choulostivé partie" ručníkem, namočil jej a obmotal kolem hlavy, protože mu bylo vedro.

Zákon gangu

Zákon gangu (2008) (seriál)

Postava Rona Perlmana kouří stejně jako v jeho předchozím počinu Hellboy (2004) doutníky.

Kurz sebeovládání

Kurz sebeovládání (2012) (seriál)

V 21. epizodě 2. řady dá Patrick (Michael Arden) Edovi (Barry Corbin) čísla do loterie. Tažené čísla jsou 4, 8,15,16, 23 a 42, tedy stejná čísla, která hrála velkou roli v seriálu Ztraceni (od r. 2004).

Čmuchalové

Čmuchalové (2010) (seriál)

Produkce seriálu byla i přes pozitivní ohlas fanoušků po první sérii zastavena.

Čmuchalové

Čmuchalové (2010) (seriál)

V díle 8. s názvem "Všichni jsou už v Mexiku" se v jedné scéně objeví Keith Szarabajka, Rockmond Dunbar a Donal Logue. Zajímavostí je, že všichni tři se shodně objevili i v seríálu Zákon gangu (od r. 2008).

Hra o trůny

Hra o trůny (2011) (seriál)

Původně měli hrát zlovlky trénovaní vlci, ale protože se mnoho scén natáčelo v Británii, kde to zákony o bezpečnosti práce nedovolují, a protože se zvířata na place často setkávala s dětmi, rozhodli se filmaři použít psy, kteří se co nejvíce podobají vlkům.

Hra o trůny

Hra o trůny (2011) (seriál)

Od okamžiku, kdy dostal seriál zelenou, byli producenti i autor ve shodě, že Tyriona musí hrát jedině Peter Dinklage, i když je vyšší a hezčí, než jak je popsán v knize. Nikoho jiného nepozvali na casting, ani o nikom jiném neuvažovali a jen doufali, že Dinklage roli přijme. A on ji přijal s požadavkem, že nechce mít dlouhý plnovous, jaký obvykle mívají všichni trpaslíci ve fantasy.

Zákon gangu

Zákon gangu (2008) (seriál)

The One-Niners, běžně známý jako 9'ers, je pouliční gang založený v Oaklandu, Los Angeles a pravděpodobně dalších městech. Laroy (Tory Kittles) je jejich vůdce. Všichni jejich členové jsou Afroameričané a jejich "barvy" jsou fialové. 9'ers se také často objevovali v seriálu Policejní odznak (od r. 2002), na kterém se spolupodílel jako coproducent Kurt Sutter, tvůrce seriálu Zákon gangu.

Ženatý se závazky

Ženatý se závazky (1987) (seriál)

Stevovo (David Garrison) celé jméno je Steve Bartholomew Rhoades.

Pařba na třetí

Pařba na třetí (2013)

Ve všech třech dílech trilogie byly postavy ve výtahu vždy uspořádány tak, aby se každý herec alespoň jednou objevil uprostřed. V prvním filmu to byl Bradley Cooper (Phil), napravo byl Ed Helms (Stu) a nalevo Zach Galifianakis (Alan). Ve druhém díle byl uprostřed Ed Helms, napravo Zach Galifianakis a vlevo Bradley Cooper. A ve třetím díle je uprostřed Zach Galifianakis, napravo Ed Helms a nalevo Bradley Cooper.

Živí mrtví

Živí mrtví (2010) (seriál)

Rick Grimes (Andrew Lincoln) s rodinou pochází z fiktivního města King County. To bylo pojmenováno na počest legendy knižních hororů Stephena Kinga, který je mimo jiné dobrým přítelem Franka Darabonta, producenta a režiséra 1. řady seriálu. Frank Darabont navíc adaptoval Kingovu knihu „Mlha“.

Ve smrtelné pasti

Ve smrtelné pasti (2010)

Danny Trejo a Harold Perrineau se po tomto filmu setkali ještě při natáčení serialu Zákon gangu (od r. 2008).

Boss

Boss (1996)

Chris Penn a Michael Madsen se setkali již při natáčení filmu Gauneři (1992).

Pekelná jízda

Pekelná jízda (2008)

„Victors“ jsou do češtiny přeloženi jako „Viktorové“. Výraz lze však přeložit také jako „Vítězové“.

Zákon gangu

Zákon gangu (2008) (seriál)

Kurt Yaeger, který ztvárnil jednoho z Nomádů, ve skutečnosti přišel při nehodě na motocyklu o nohu, místo níž má protézu.

Zákon gangu

Zákon gangu (2008) (seriál)

Chuck Zito, který v seriálu ztvárnil Nomáda, jenž se usadil v Charmingu, je ve skutečnosti člen motorkářského klubu Pekelní Anděle a jistou dobu působil právě jako Nomád.

Zákon gangu

Zákon gangu (2008) (seriál)

Rusty Connes, který v seriálu ztvárnil bývalého prezidenta Nomádu Quinna, je kytaristou skupiny Attika, jejíž skladby jsou v seriálu použity.

Zákon gangu

Zákon gangu (2008) (seriál)

V 8. díle 4. série ve scéně, kdy Clay (Ron Perlman) zabije Pineyho (William Lucking), zkouší Clay Pineyho tep, přičemž má na rukou kožené rukavice.

Lovci duchů

Lovci duchů (2005) (seriál)

V 7. sérii, konkrétně v 3. díle, jsou na kreditce a mezi kontakty v telefonu použity jako falešné jména dvou rockových hudebníku Lemmy Kilmaster, což je baskytarista a zpěvák skupiny Motorhead, a Lars Ulrich, bubeník skupiny Metallica.

Reklama