Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Akční
  • Animovaný
  • Drama
  • Dobrodružný

Recenze (134)

plakát

Mercury (1998) 

Vždycky nesnášim, když po pěti minutách trvání filmu dopředu odhadnu, jak dopadne. A nejvíc nesnášim, když mam pak pravdu. A taky nenávidim hraní na city pomocí postiženého malého kluka, když navíc autoři snímku vyděli definici autismu maximálně za jízdy ve vlaku cestou na plac. Když k tomu přičteme, že všechny ženské postavy byly ošklivé jako noc, zbývá otázka: Proč jsem to já kokot dokoukával?! Film opravdu nehodný faktu, že v závěrečných titulkách probleskne jméno Bruce Willis.

plakát

Daredevil (2003) 

Většinou komixovým filmům spíše nadsazuji, ale tohle je prostě velmi špatné. Nikde žádná krev, hlavní hrdina je ještě teplejší než Spidy a jeho holka je nechutnější než cikánka Jolanda z EZO.tv. Dost jsem se těšil až příde Duncan a trochu to spraví, ale byl jsem opět zklamán. Role "Kingpina", který má být král podsvětí, ale působí spíše jako vychovatel ve školce, mu neseděla. Nakonec jediné rozveselení jsem nakonec našel ve výborném Colinu Farrellovi. No, to trochu přeháním, tak strašné to nebylo, ale stejně je škoda, že se s komixem podobného formátu někdo nepopasoval lépe.

plakát

Looper: Nájemný zabiják (2012) 

Minutu po konci promítání mi bylo všechno jasné. O další půl hodinku později po konzultaci s přáteli, kteří byli v kině se mnou jsem v tom měl perfektní maglajs. Nebo jsem sám, kdo pochopil (a teď pozor, spoiler), že ten malý klučina, Willis i Levitt jsou jedna a ta samá postava? Mám pocit, že to z příběhu vyplynulo.. Ani konec by nedával smysl, kdyby tomu tak nebylo.. Nebo nemám pravdu? Čím více o Looperovi přemýšlím, tám více mi to zamotává hlavu. Byla to zplácanina, nebo perfektně promyšlený příběh? Asi nejspíš něco od obou. Rozhodně se ale vyplatí vidět. Už jenom kvůli hereckým výkonům. A já si kvůli vysvětlení promítání zopakuji nebo se kouknu na fan weby. EDIT 29. 10. 2012: Po pár dnech mi dochází, že je tahle verze naprostá píčovina. Ale bylo by to zajímavé, ne snad? :)

plakát

Stíhači Red Tails (2012) 

Tak nějak jediný pocit, který ve mně film vyvolal je, že musím hned jít a praštit baseballovou pálkou prvního negra, kterého potkám, po jeho nahnědlé kebuli. Ne, teď vážně, větší sračku jsem už dlouho neviděl a Lucas u mě hodně klesl. Jedna slabá hvězda za vzdušné souboje.

plakát

Šílený Max (1979) odpad!

Co to jako má bejt? Gang žaludů na motorkách versus Mel Gibson, který soustavně vypadá jako by si měl ze zadku vytáhnout gumovýho robertka a říct: "Tak jste hádali správně!" ?! Nemám celkem nic proti filmům, které trošku odporují logice, ale dokáže mi někdo vysvětlit, proč ti policajti připomínali žáky páté třídy zvláštní školy na vycházce?!! A proč se vůbec všichni ve filmu chovají permanentně sjetě? A proč mam hodinu čekat, než se příběh rozjede? Ano, Joanne Samuel je celkem sexy, ale to nestačí ani na půl hvězdičky.

plakát

Přizdis*áči (2011) 

Ne, vážně, je to fakt prdel! Když už si myslíte, že ti čtyři kriplíci nemůžou vymyslet nic, co by je víc ztrapnilo, tak nakonec přijdou s něčím velkolepým, aby vám změnili názor. Jako třeba tím, když se jednomu z hochů vydaří perfektní šipka z výšky přes 3 metry (je to vejška) aby se následně málem utopil po padesáti metrech souvislého plavání. Jestli je seriál alespoň z poloviny tak dobrý, tak ho hodlám shlédnout během příštího měsíce.

plakát

Soudce Dredd (1995) 

Soudce Dredd má všechno, co potřebuji. Vtip, nadhled, létající auta, střílení, honičky, postapokaliptickou budoucnost, Schneidra jako malého, vtipného, i když trochu trapného chlapíka, Stalloneho jako férovýho drsňáka a rvačku kundiček nakonec. Takže znovu nechápu hodnocení CSFD, jelikož pro mě je to, jak je film "chytrý", pouze jedno z měřítek kvality a to ani zdaleka ne to nejdůležitější. Prostě a jednoduše: sice z toho nezmoudříte, ale zasmějete se, pobavíte se a možná se vám z Diane Lane i postaví (v tomto bodě máte samozřejmě smůlu, pokud jste ženského pohlaví).

plakát

Lesní duch (1981) 

Jsem sice moc mladý na to, abych to zažil osobně, ale umím si představit připosraného dvanáctiletého kluka, jak se stejně vyděšenou partičkou kamarádů v osmdesátkách tajně sjíždějí odporně nekvalitně nahranou VHSku s jednohlasým dabingem od Ondřeje Hejmy, nebo někoho podobného, a mezi jednotlivými zatajeními dechu se těší, až bude vyprávět ostatním kamarádům, že viděl na videu krvavej biják z Jůesej. Pak na to koukne o dvacet let později a zatlačí nostalgickou slzičku. No, já jsem nic nezatlačoval, a stejně jsem byl potěšen. Skvělé nápady (znásilnění stromem je jen začátek), na nízký rozpočet působivé triky a tíživé napětí bohužel časem kazí časté přehmaty a nepřesnosti v chování hlavních hrdinů a v dějové lince obecně. Kupříkladu bych vytknul scénu, kdy jeden z hochů odejde ven, dovnitř se vrátí polomrtvý a jeho kamaráda ani v nejmenším nezajmá, co se mu stalo a my se to už vůbec nedozvíme. Celkem ale lepší 3*.

plakát

Repo: Genetická opera! (2008) 

Mě to opravdu nepřišlo vůbec zlé! I když zpěv trošku pokulhává, až si někdy člověk říká, jestli režisér vybral naschval tak zpěvově nenadané herce (což ovšem neplatí pro všechny, například Paul Sorvino nebo Bill Moseley mě opravdu dostali), dialogy a příběh celkově nejsou nic moc, tak musím dát Repo 4*. Znovu totiž zapůsobila má dávná láska k cyberpunkové nebo jiné pokřivené budoucnosti. A vize, ve které světu vládne organizace pro výměnu a zdokonalení orgánů, která nechává neplatiče vykuchat jako krmná prasata mě vyloženě okouzlila. Třikrát BRAVO(girls?) a jen tak dál, jen ten zpěv si prosím příště odpuste.

plakát

Sedm (1995) 

Po celý průběh filmu velmi strhující a zajímavý krimi thriller s originální zápletkou a všemi diváky právem oblíbenými herci. Mě osobně ničím zvláště nezaujal, ale uznávám jeho kvality. Potud 4*. Problém nastává na konci. Cpoak by se geniální vrah, přesvědčený o své pravdě, ve své podstatě idealista a hluboce věřící člověk, který budoval po léta svůj plán na potrestání lidské rasy, jen tak ze srandy rozhodl brutálně odstranit ženu vyšetřovatele, kterého si váží a který ho vlastně ani nijak neohrožuje? Proč by to jako dělal? Vždyť přece žádný smrtelný hřích nespáchala, nebo mi něco uniklo? Tohle jsem vážně nějak nepobral a je to důvod proč, ač nerad, dávám Sedm jen 3*. Nezachrání to ani tak nápaditý hudební doprovod.