Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Animovaný
  • Drama
  • Sci-Fi
  • Komedie

Oblíbené filmy (10)

Mechanický pomeranč

Mechanický pomeranč (1971)

Nikdy jsem si nemyslela, že nějakej film, se může úplně vyrovnat knížce, ale Kubrick tohle dokázal, přestože film pojal trochu odlišně. Kdykoliv slyšim "Singin in the rain", tak si vzpomenu na tu znásilňovací scénu a umíram smíchy. Doteď jsem nepřišla na to, jestli se mám u některejch násilnejch scén smát nebo bejt naprosto znechucená, to ale nic nemění na tom, že to ve mně zanechalo obrovskej dojem a celej film jsem naprosto hltala. Mistrovský dílo, co víc dodat.

Přelet nad kukaččím hnízdem

Přelet nad kukaččím hnízdem (1975)

Jack Nicholson je výbornej téměr ve všem, v kombinaci s Formanovo režií, se ale film proměňuje v téměř něco dokonalýho. I ostatní herci hráli fakt dobře a občas mi kvůli tomu přišlo, že na konci filmu budu stejně šílená jako oni. Louise Fletcher byla úžasně nesnesitelná, celou dobu nevíte, jestli jí chcete zabít nebo přefiknout, děsivý je na tom, že nejspíš obojí, hlavně si nesplést pořadí. :D Z konce filmu sem měla smíšený pocity, ale vlastně se dá považovat za něco jako "hořkej happyend".

Sin City - město hříchu

Sin City - město hříchu (2005)

Tenhle film prostě miluju. Ala komiksová atmosféra snadno upoutá a vtáhne do děje. Záporáci jsou naprosto odpudiví, kdybych některýho z nich potkala, tak nejspíš umřu na infarkt předtim, než na mě sáhnou, "klaďasové" si zase kolem sebe drží tu správnou drsnou atmosféru a holky jsou tam skoro všechny sexy. To, že se děj skládá z jednotlivejch příběhů, mu na kvalitě jen přidává. Bruce Willis je prostě frajer, ale musim uznat, že v Sin City rozhodně nebyl jedinej, kdo předved skvělej hereckej výkon. Co víc dodat, snad jen, že kdybych mohla hodnotit šesti hvězdičkama, tak určitě budu.

Jedna ruka netleská

Jedna ruka netleská (2003)

Pro mě jeden z nejlepších českejch filmů. Tak za prvý v něm hraje Macháček a Trojan a oba jsou kvalitní herci a Vilhelmová taky. Za druhý vážně jsem se zasmála, "obyčejnej houbovej čaj" to zabil. A přes všechen ten humor a nadsázku to v sobě mělo něco až děsivě realistickýho, protože skoro každej máme svýho kostlivce ve skříni.

Batman se vrací

Batman se vrací (1992)

Tenhle film mě asi nikdy neomrzí, má prostě atmosféru. Tučňák je neuvěřitelně slizkej, odpornej a jako malá sem kvůli němu měla noční můry. A Kočičí žena je úžasná, nedokážu se rozhodnout, jestli je víc šílená nebo sexy. Burton si mě obecně získal, ale v tomhle filmu asi nejvíc.