Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Akční
  • Sci-Fi
  • Dobrodružný

Oblíbené filmy (10)

Americká krása

Americká krása (1999)

Jak já miluju tenhle film. Viděl jsem ho až nedávno a nechápu jak jsem ho mohl tak dlouho přehlížet. Vždyť tomu vše nasvědčovalo! Oscar, Spacey a díky Road to Perdetion můj oblíbený Mendes. K tomu všemu samozřejmě výborná kritika od mých známých. Že jsem choval odpor k podobným žánrům? Po American Beauty se takových to snímků již nebojím. Od tohoto filmu dostanete přesně to co čekáte, alespoň to si myslíte do první půlky. Vlastně vás překvapí o trochu dřív... co to kecám, už od začátku je to milé, vtipné a sympatické.

Forrest Gump

Forrest Gump (1994)

Někdo, prostě má rád Forresta. Někomu je to trapné, a proto se začne nazývat filmovým znalcem. Ten znalec, možná tento film zkritizuje. Proč? Chce být výjimečný? Začne v tomto milém filmovém pohlazení hledat chyby. Začne o tomto filmu poučovat a stane se z něj expert na nedůležité maličkosti. Maličkosti, které když poskládáme jako kostičky lega, získáme příběh, který tak všichni milujeme. Nenecháme si ho vzít. Nechci být jiný. Nechci vybočovat. Občas je lepší jít za stádem. Mám rád Forresta Gumpa...

Čistá duše

Čistá duše (2001)

Russel Crowe je dokonalý herec. V "A Beautiful Mind" tento fakt předvádí na 100%. Je to jeho korunní role. Silný příběh, plné dialogy... sakra, co chcete abych na filmu hodnotil? Jako prostý divák jsem byl unešený. Nejsem školený filmový kritik. Pokud je někdo schopen tento film označit například za slátaninu... pokud mě se film líbil, co s tím kritik udělá? Jako normální filmový divák z masa a kostí vám ho doporučuji :) Každopádně TOP10.

Chyť mě, když to dokážeš

Chyť mě, když to dokážeš (2002)

Každý fandíme padouchům. Těm chytrým, nepolapitelným... zvlášť když se jim to všechno daří. Leonardo DiCaprio si určitě zaslouží obdiv každého filmového fandy. Určitě jeden z mých nejoblíbenějších kousků.

Million Dollar Baby

Million Dollar Baby (2004)

Nemá smysl psát dlouhý komentář k filmům Clinta Eastwooda. Je to... Eastwood. Co víc by jste chtěli? Jednohlasné doporučení. Útočí na city, zároveň mistrovsky ve vás vyvolává, co jiní filmaři prostě vyvolat nedovedou. Jednodušeji se to napsat nedá. Ať už je Eastwoodův příběh zasazen kamkoliv, vždycky bude originální a přesto pro jeho styl tradiční.

Walk the Line

Walk the Line (2005)

Bomba, která přiletěla a z mé představy o perfektním životopisném filmu udělala kaši. Kaši, kterou mě Johny Cash krmil následující dvě hodiny a já jen poslušně otvíral ústa a nechal se vnést do světa, tohoto brilantního countryového zpěváka. Pokaždé když se sálem ozve "Hello, I'm Johny Cash" je to jako byste dostali dávku country přímo nitrožilně a prožívali ji s komparzisty v sále, tam za kamerou. Cash nemohl být nikdo jiný, než Phoenix. Nechápu jak dokonale zpěvákův hlas napodobil. Chvílemi jsem si myslel, že Johny vstal z mrtvých a písně prostě nazpíval. Kdybychom hledali chyby, našli by se nějaké. Ale když už snímek chyby nemá, už mu vlastně něco chybí, ne?

Bídníci

Bídníci (2012)

Mám rád muzikály. A jeden z mých nejoblíbenějších muzikálů jsou Bnídníci. A ano, nejlepším filmovým muzikálem jsou Bídnci v čele s vynikajícím Hugh Jackmanam, mým oblíbeným Russlem Crowem nebo Anne Hathaway, která se sice moc dlouho neukázala, ale i tak bylo vidět její obrovské spojení a soužití s rolí. Ve spojení s dechberoucí hudbou (na píseň "Do You Hear The People Sing" by mi asi nestačili superlativy) Zejména herecký koncert prvních dvou jmenovaných se nejspíš zasloužil o mé plné hodnocení. Již nemám co říct. Atmosférou nabitá, předlohu ctící a ohromě výpravná bomba.

Gran Torino

Gran Torino (2008)

Filmy Clinta Eastwooda mají empatickou stránku. Mají taky koule a drsné hrdiny (většinou je hraje Clint) Gran Torino, můj nejoblíbenější filmařský počin tohoto režiséra, otvírá téma rasismu, je to tak trochu moderní gangsterka a ještě řeší psychologické problémy veterána z Koreje. Je to nesmírně silný příběh.

Počátek

Počátek (2010)

Právě nápad a originalita Christophera Nolana dělají z Inception dokonalý film. DiCapria berme už jen jako pouhou třešeň na dortu této strhující akce s ohromným příběhem a perfektně vykresleným světem, kde lze svůj sen tvořit a prožít ho na plno. Budete lapat po dechu u skvěle zpracovaných vizuálních efektů. Vlastně bychom mohli vychvalovat Počátek úplně ve všem. Určitě se jedná o jednu z nejlepších Sci-Fi za posledních pár let. Dovolím si nesouhlasit s názory že se jedná o film bez hlubší myšlenky. Myslím že jde právě o opak a nad světem Inception přemýšlet lze a film k tomu vybízí. Ale opravdu, jaké by bylo...