Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Krimi
  • Horor
  • Pohádka

Recenze (66)

plakát

Sezn@mka (2016) 

Mně to tak hrozné teda nepřišlo. Nenáročná letní oddechovka, u níž jsem se několikrát zasmála i říkala si, že některé scény jsou jako vystřižené ze života. Žádný trhák to není, ale "odpad" rozhodně taky ne. Mě to v kině bavilo..

plakát

Než jsem tě poznala (2016) 

Jeden z mála filmů, u něhož můžu říct, že je stejně dobrý jako jeho knižní předloha. Není to násilné a laciné ždímání slz, má to atmosféru a ono "něco" to ve vás zanechá. Navíc výkon herců je přesvědčivý a zkrátka ty pruhované punčochy nemají chybu...

plakát

Lída Baarová (2016) 

Poměrně povedený film s přesvědčivou dobovou atmosférou. Drží se obecně známých faktů, nepodsouvá divákovi verdikt nad Baarovou. Naopak si myslím, že vystihuje výborně onu naivitu mladé herečky, která jí vlastně nakonec přinesla "trest větší, než jaké bylo její provinění". Kdo mohl tehdy vědět co a jak bude dál... S odstupem let, se historie hodnotí jinak... Co víme my, co přinese budoucnost za pět, deset let... Zkrátka mně se film líbil, bavil mě... a proti Renčovi nic nemám :)

plakát

Dítě číslo 44 (2015) 

Výborné filmové zpracování výborné knihy. Prvotní negativní komentáře a recenze mě málem odradily do kina jít. Málem. Ovšem nejlépe udělat si názor vždy sama. Proto pro mě rozhodně milé překvapení, že to nakonec není taková "hrůza". Vlastně je to naopak velmi podařený snímek, který se někdy více, někdy méně drží knižní předlohy. Drama skloubené s detektivkou na pozadí nemilosrdných ruských poměrů... Nemám absolutně nic, co vytknout!

plakát

Život je život (2015) 

Příjemná vtipná komedie. Mně více sedla linka "reality" oproti "bondovce", ale celkově fajn film.

plakát

Ex Machina (2014) 

Výborné sci-fi, které má velkou šanci zaujmout i ne-fanoušky sci-fi.

plakát

Králova zahradnice (2014) 

U tohoto filmu jsem udělala tu chybu, že jsem na něj šla s očekáváním. Trailer mě navnadil a vzbudil určitou představu. No.. Trailer je vlastně lepší, než samotný film a celkově přehlídkou těch nejvydařenějších filmových scén. Nebylo to vyloženě špatné, že bych to nechtěla dokoukat, ale ani nic co mě pevně zavrtalo v kině do sedačky. Šedý průměr. Herecké výkony slabé - přitažlivosti mezi hlavní dvojicí jsem nevěřila, žádná tam nebyla , hudba nevýrazná a celkově všechno je takové nijaké.

plakát

Noční běžec (2015) 

Filmový námět není ničím novým pod sluncem, děj je po celou dobu poměrně předvídatelný, přesto... Výborné herecké výkony, brilantní dialogy Neesona a Harrise, akce a velmi solidní hloubka vykreslených vztahů dělají tento film hodně povedeným!

plakát

Divočina (2014) 

Dobrodružné a především silné drama o hledání sebe sama a vyrovnání se s bolestí i vlastní minulostí. Reese přesvědčivá, bezchybná, dokonalá... Není, co vytknout!

plakát

Vybíjená (2015) 

Překvapivě podařené filmové zpracování. Navzdory tomu, že tu není žádná hlavní zápletka, která by měla na konci najít rozřešení. Tento film je spíš o lidech a obyčejném životě. Parta bývalých spolužáků na školním srazu a k tomu velká hromada jejich vzpomínek. Takto nějak běží život... Sny, zklamání, prohry, nesplněná přání... Utíká to všechno až příliš rychle. Proto myslím, že myšlenku i humor filmu - hořkosladké, nostalgické - mnohem více pochopí spíše už odrostlejší diváci. Řekněme 30+. Výborná úvodní/závěrečná píseň!