Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Animovaný
  • Komedie
  • Drama
  • Sci-Fi

Oblíbené filmy (10)

Hvězdná brána

Hvězdná brána (1994)

Jak bych mohl tento film kritizovat když díky němu vznikl můj nejoblíbenější seriál Stargate SG-1. Ten nápad s cestováním na jiné planety pomocí mimozemského zařízení pomocí červí díry, skvělý avšak námět je opravdu pořádně rozveden až v Sg-1. Jinak vždy po shlédnutí tohoto filmu tak nějak přemýšlím jestli by teoreticky nešla nějaká hvězdná brána udělat.

Pán prstenů: Dvě věže

Pán prstenů: Dvě věže (2002)

Zde musím souhlasit s uživatelem Glukoza, avšak nepoužil bych výraz nejhorší, ani žádný další podobný protože nechci nijak urazit veledílo pana Jacksona. Takže řekl bych asi, trochu slabší díl ze série. Na Fellowship of ring to prostě nemá, ale zase má tento díl jiné epické vlastnosti, jako je třeba záchrana Theodena ze spárů z mocichtivosti poblázněného Sarumana a následná skoro beznadějná bitva o Helmův žleb. Nesledujeme už jen naše společenstvo, ale režisér nám ukazuje válkou zmítanou středozemi. A zde je vidět že s vyobrazením zbytku Tolkienova světa neměl sebemenší problém. Battle of the Hornburg - epický zážitek, a to že Peter Jackson do bitvy zapojil Lothlorienské elfy (v knize se nic takového nestalo) byl perfektní nápad. Rohanská armáda, nebo lépe to co posbíraly (film) proti obrovské přesile Uruk-Hai, prostě aby to ve filmu vypadalo realisticky, aby vůbec měly nějakou šanci se ubránit, musel by každý druhý Rohanský lučištník střílet jako Rambo, tak proto ta malá posila elfů :-) V knize byla Rohanská armáda mnohem větší, nebudu to dále rozebírat, takže i přes to že se jedná o trochu slabší díl, musím dát 5*

Pán prstenů: Návrat krále

Pán prstenů: Návrat krále (2003)

Završení velkolepého filmového zážitku, který se jen tak opakovat nebude. Jackson nám opět promíta střídavě příběh Froda a příběh zbytku společenstva, a stejně jako předtím se v tom neztrácí. Zde se rozhodne o budoucnosti Středozemě, MInas Tirith není jen královským městem Gondoru, bílé město je Symbolem naděje pro lidi Středozemě. Po Mistrovsky zvládnutém Fellowship of the ring, The two towers, jsem se nemusel obávat že by to Jackson pokazil. To co bylo epické na společenstvu, to co bylo epické na dvou věžích, to vše je zde spojeno do jednoho velkého epického zakončení. Kdybych byl stroj co dokáže cítit emoce, tak se asi přehřeju a vybouchnu :-)

Pán prstenů: Společenstvo Prstenu

Pán prstenů: Společenstvo Prstenu (2001)

Dlouho jsem zvažoval co bych k tomuto veledílu napsal.Už to, že Peter Jackson dokázal zfilmovat tak velkolepé, epické dílo je úžasné, co taky jiného čekat od řežiséra který má všechny filmy červené :), ale přeci jen u LOTR jsem měl jisté obavy. Po né-moc povedené animované verzi z roku 1978 jsem se bál aby to nedopadlo nějak podobně. Obavy byly zbytečné. Vše je naprosto dokonalé, od výpravy přes scénář, efekty, casting,... výběr herců se mi zdá skvělý, představitelé své role žijí. Takový epický ráz dává filmu soundtrack Howarda Shora. Těžko si představit něco krásnějšího. Sledování prodloužené verze v originále jest pro fanoušky LOTR povinností :)