Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Akční
  • Animovaný
  • Horor

Recenze (16)

plakát

Kameňák 4 (2013) 

Někteří lidé rádi dávají některým filmům či řežisérům automaticky odpad, někdy, aniž by film skutečně viděli. U mě výborné pokračování,které klidně zkouknu i někdy v budoucnu. Hlášky Romů ve filmu jsou fantastické. Dokonce jsem byl překvapen, že už je konec filmu. :-)

plakát

Rain Man (1988) 

Dustin Hoffman v roli autistického bratra Toma Cruise. Krásný contrast dvou světů obou bratrů. Pěkná je třeba scéna, kdy se Charlie miluje se svou přítelkyní a Raymond, který netuší, o co jde příjde k nim zahekat si na postel. Vynikající výkon Dustina Hoffmana jako autistické osoby.

plakát

Gran Torino (2008) 

Clint Eastwood tak, jak ho mám rád. V tomto snímku jako herec I jako režisér.

plakát

Tenkrát na Západě (1968) 

Nádherný western, který jsem viděl již mnohokrát a stejně se na něj vždy rád podívám znovu. Hlavním lákadlem je Morriconeho jedinečná hudba a výborný příběh o Harmonikově pomstě. Westerny moc nemusím, ale tehle je zcela vyjímečný.

plakát

Kmotr II (1974) 

Pro mě osobně lepší než první díl. Film, který musíte vidět ! :-)

plakát

Kmotr (1972) 

Ikdyž druhý díl kmotrovské ságy považuji za nejlepší díl, zde jsou všechny ingredience kultovního filmu - je dobré si ovšem napřed přečíst Puzovu knihu, aby byl člověk lépe v obraze. A nádherná hudba od Nina Roty potvrzuje vyjímečnost tohoto snímku.

plakát

Sedm (1995) 

Zcela unikátní thriller s výbornou zápletkou sedmi smrtelných hříchů - a závěrečné rozluštění, které nemá chybu a logicky k němu směřuje. Velmi silný film.

plakát

Schindlerův seznam (1993) 

Vynikající a atmosférou nabušený film, kterému jsem pět hvězdiček nedal jen proto, že ne vše je zde vylíčeno po pravdě.

plakát

Alvin a Chipmunkové 3 (2011) 

Tento film jsme shlédli v letním kina za deště. Přiznám se, že se mi na něj moc jít nechtělo, ale když vidíte v dětských očích i očkách partnerky, že jim to udělá radost, tak nakonec vyrazíte. :-) Chipmunky ( v překladu pruhované hlodavce ) jsem znal už dříve z různých písniček zpívaných chipmánštinou. :-)) Partička Chipmunků a Chipettek se plaví na lodi a díky shodě náhod a silnému větru se ocitnou na ostrově. Zvláštní mi na filmu přišlo to, že Chipettky mluví slovensky a Chipmunkové česky. Film je zaměřený na dětské publikum a tomu taky odpovídá celkové vyznění filmu. Čili ikdyž nejsem rozhodně cílovou skupinou, tak děti a na stejnou vlnu naladění jedinci budou mít stoprocentně radost.

plakát

Méďa (2012) 

Po zhlédnutí několika upoutávek na film, jsme se rozhodli, že si na něj zajdeme do kina. Asi každý si jako dítě přál mít medvídka nebo nějakého jiného plyšového kamaráda. John je sám, nikdo si s ním nechce hrát a tak mu rodiče koupí plyšového kamaráda - méďu, v originále Teda. Jedné kouzelné noci vysloví John přání, aby jeho plyšový kamarád mluvil. A přání se skutečně vyplní. Zajímavý námět dostává další rozměr, když máme možnost sledovat, kterak roztomilý medvídek vyroste ve zkušeného medvídka, který si umí užít života tak, jak normální dospělý člověk. Film využívá i milostní linie mezi Johnem a Lori. Na filmu je mi sympatické to, že ikdyž je místy vulgární a skutečně sprostý, stejně to nepřekročí mez tolerance, jak by se u filmu podobného typu mohlo zdát. Musím se zmínit taky o výborné hudbě a různých odkazech na legendární filmy, z nichž nejvíc vyčnívá Flash Gordon. Možná až nečekaně kvalitní romantická komedie. Chvílemi jsem dokonce uvažoval nad pěti hvězdičkami, nakonec ovšem čtyři jsou dostačující. Na tento film se milerád podívám kdykoliv znovu.