Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Krátkometrážní
  • Komedie
  • Animovaný
  • Drama
  • Dokumentární

Recenze (143)

plakát

Můj soused Totoro (1988) 

Spíše než o příběh je to lyrická záležitost, které navazuje po tklivém Hrob světlušek pohladí po duši - zdařilé jsou nejen oba filmy, ale i to, jak na sebe navazují. Jak nebetyčný rozdíl mezi filmy jako je Totoro nebo E.T. a československou tvorbou 80. let, jejíž vrcholem je (můj oblíbený) Trhák natočený na materiál o kvalitě, která je přinejmenším k pláči.

plakát

Diktátor (2012) 

Naprosto trefná satira Východu i Západu. Tvůrci pro výstižnost krásně využili všech technik, jako třeba efektivní práce s kamerou.

plakát

Barbie (2023) 

Bohužel je to propaganda zvrhlého feminismu a reklama Mattelu. Mrzí mě to, protože začátek, život v plastovém městečku panenek, vypadal slibně a nápaditě. Narážky na jiné filmy v tomto případě nebyly poctou, ale kradením nápadů. Nechápu, proč se tomuhle filmu dostalo takové pozornosti, když za to, očividině i podle ostatních uživatelů, nestojí. Mj. jsem se taky nikdy nesetkala s tím, že by barbíny děvčatům pomohly vyrůst v samostatné, úspěšné ženy, naopak slýchám o tom, že disproporční rozměry barbín mají patologický vliv na představu o ženském těle.

plakát

Chlapec a volavka (2023) 

Mile mě překvapilo, že se nejedná o vyčpělou kompilaci, ale něžnou syntezi předchozích Miyazakiho filmů. Jde o krásný příběh o dospívání, kontrastu umírání a rození se, uzdravení vztahů v rodině. Animace je neskutečně realistická, zvlášť co se týče tkanin.  https://www.irozhlas.cz/kultura/film/recenze-hajao-mijazaki-chlapec-a-volavka-film-studio-ghibli_2311231909_kro

plakát

Obchoďák Sedmé nebe (2015) (seriál) odpad!

"Cloud 9" je název vhodný pro tak nějaké serverové služby, ne supermarket. Stejně tak se modrá jakožto firemní barva pro supermarket nehodí, obchody používají jasné a agresivnější barvy. Vtipy nejsou vtipné, i když všudypřítomná snaha o politickou korektnost je k smíchu. Český dabing je příšerný. Zápletka je o ničem. Tenhle seriál zkrátka chutná jako hrudka žluklého másla nalačno.

plakát

Ducháček to zařídí (1938) 

Je mi jasné, že ve své době to bylo kouzelné, ale dneska to vtipné teda vůbec není.

plakát

Oppenheimer (2023) 

Film se mi líbil, téma ne. Pěkná práce se světlem, obsah dost smutný, znepokojující.

plakát

Arabela (1980) (seriál) 

Moje hodnocení se vztahuje k tomu, jak jsem Arabelu vnímala v dětství. Nedávno jsem se pozastavila nad tím, kolik socialistických blábolů obsahuje, a přemýšlím, jak bych ji asi ohodnotila, kdybych ji viděla dneska; jak by ji asi ohodnotili i další uživatelé, kdyby si ji neoblíbili v dětsví; jak ji asi vnímají dnešní děti...V skrytu duše doufám, že už se to nevysílá, aby lidi neměli pocit, že žijí za minulého režimu. Dokážu ale ocenit, jak pečlivě se tvůrci Arabele věnovali.

plakát

Městečko South Park - Cupid Ye (2023) (epizoda) 

To s tím "konnichiwa - sayonara - kochi kochi kochi - sayonara" na TikToku bohužel skutečně existuje.