Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Akční
  • Dobrodružný
  • Krimi

Oblíbené filmy (10)

Vykoupení z věznice Shawshank

Vykoupení z věznice Shawshank (1994)

Toto mistrovské dílo ukazuje na to že naděje je možná i v takovým drsným vězení jako je Shawshank. Svojí roli odvedli Tim Robbins a Morgan Freeman jako nezaměnitelná dvojka dvou věznů. M. Freeman byl vyprávěč a musím uznat že scénárista a dohromady režisér Frank Darabont to zvládl na 200 procent. F.Darabontovo zatím nejlepší celovečerák. Tim jako Andy Dufferson zahrál klidnýho a upřímnýho vězně , který se dostal do basy za dvojnásovnou vraždu.Nejlepší je jak pomohl celý věznice k rozvoji.Konečný útěk prostě bomba.Je taky vidět , že když někdo je ve vězení celičký svůj život tak si na život za mříži těžko zvyká hlavně co se týče rozvoji země.A ted někajé scény , který jsem si oblíbil : Jak pustí hudbu na celou věznici.Jak zařídí chlazené pivo.Jak si nachází nový přátele.Za tento film hodnotím 5 hvězdičky s tím že je to film řadící se mezi 5 nejlepších filmů kdy udělaných. Doporučuju pro psychický odolnější diváky.

Forrest Gump

Forrest Gump (1994)

Tento film se dá říci popisuje dějiny ameriky druhé poloviny dvacátého století.V podání geniálního herce Toma Hankse ,který ztvárnil postavu výše napsaná.Má velice příjemný hlas který se veli dobře poslouchá.Obvzlášt mě nadchlo to jak osoba s malým IQ dosáhla tak neuvěřitelných výsledků a neznala Johna Lenona,Elvise nebo například firmu přes ovoce.Ale abych nepřidělil Forrestovi vše musím pochválit poručíka Dana a na třetí místo Jenny. Scénař Erica Rotha byl vynikající a hlášky filmu se ještě dodnes jako humor opakují.Za vybrání artistů a vytvoření díla mohl užasný a skvělý Robert Zemecich , kterýho musím ze všech nekvíc pochválit za to , že na to vůbec přišel , že ho to napadlo.Kamera odvedla své jako profesionál.A ted pár věcí co mě ve filmu nadchly.Létající pírko za samém začátku u autobusové zastávky a na konci školní zastávky autobusu u Forrestova bytu.Válka ve vě tnamu se mi do hlavy vryla , jak zachránil ty vojáky kvůli tomu že mu Jenny pověděla , žesi namá hrát na hrdiny a má utíkat. Jak skládal zbran.Jak odpovídal seržantovy na otázky.A ted pár hlášek které jsem si oblíbil:Kdyby nás bůch stvořil všechny stejně, měli bychom všichni na nohách to co ty.Pro blbce každý blbec.Poručík Dan nechal to modlení je na mně.Konečný verdikt 5 hvězdiček , ale kdybych mohl dal bych jich 6 nebo 7.

Tenkrát na Západě

Tenkrát na Západě (1968)

Je zatím nejlepší doložený western, který znám. A jsem si skoro jist, že ho žádný nepřekoná.Nejlepší na ně je to napětí hudba, herci , nápad… Nemůžu nevyslovit tato fantastická jména herců ktří mne ohromili na tolik , že jsem si tento film přidal do mích oblíbených deseti filmů.A to jsou henry Fonda ,Claudia Cardinale-mimochodem považovaná jako nejhezčí žena,Jason Robards a Charles Bronson.Když jsem tento film viděl poprvé, žasnul jsem na tolik , že jsem o něm další dva týdny neustál přemýšlel. Zvukové efekty tu nemohu zapomenout jako cvrkání kobylek. Nejvíce se mi líbilo napětí vždy když začala hrát harmonika. Ano to mne vždycky dostane.Toto dílo patří mezi moje oblíbené filmy které si rád pouštím.Recenze či verdikt filmu je u mne 5 hvězdiček s ticíci plus k tomu. Tento film doporučuji pro osoby , kteří mají trpělivost.

Amadeus

Amadeus (1984)

Nejocenovanější film na oscars. Forman zanechal úplně stejnou hudbu od Mozarta , vůbec ji nepředělal . Tom Hulce jako šašek Mozart a Abraham jako vážný můž s neuvěřitelnou závistí. Jodno ze tří nejlepších formanových děl.Nebudete se nudit rozhodně doporučuji.

Pulp Fiction: Historky z podsvětí

Pulp Fiction: Historky z podsvětí (1994)

To je film, který naprosto šokoval veřejnost novým stylem ala Quentin Tarantino. V tom krimi thrilleru se sejde víc hlavních postav který se nějakým náhodným způsobem propojí zažijí pekelný drama. Po prvním shlédnutí jsem o tom mluvil a furt jsem to nemohl vypustit z hlavy.Představoval jsem si to pořád a pořád do kola.John Travolta jako vrah , který musím zabavit manželku jeho šéfa-tu stvárnila Uma Thurman okouzlující žena tancující bůhvíco.Samuel L. Jackson vrah , který před zabíjením zarecituje část bible.Bruce Willis jako vrcholový Boxer mějící spadnout v pátým kole.Uklízeč Keitel radící jak se schovat před policií a jak uklidit stpoy. A dokonce i Qentin Tarantino si zahrál boháče s luxusem.Tento film má co dosebe.Od tý doby je to jeden z mích lepších filmů.5.Zatím jeho nejlepší film.Zvukové efekty podle Qesntina byly naprost originální.Za Pulp Fiction : Historky z podsvětí dávám 5 zasloužených hvězdiček .Trvá delší chvilku na střebávání.

Návrat do budoucnosti

Návrat do budoucnosti (1985)

Všechno je propojeno. Každá věc co v minulosti Marty udělá změní budoucnost. Dokonalý šílený doktor. Příběh dádvá smysl a je vtipný. Tento film mne velice pobavil. Rád se na něj koukám znovu a znovu. Po Forrestu Gumpovi nejlepší Zemecichův film. Aby syn nalákal vlastního otce aby se zamiloval do sví budoucí manželky a tím zachránil svoji egzistenci.To je bomba.