Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Komedie
  • Drama
  • Sci-Fi
  • Animovaný

Recenze (15)

plakát

Lucy (2014) 

Tak jsem přetrpěl hodinu a půl, abych sledoval, jak se ze Scarlett Johansson postupem času stane hnusný vysokokapacitní flash disk. Tak snad příště...

plakát

Interstellar (2014) 

Interstellar to nemá vůbec lehké, protože Nolan si u svých filmů nastavil poměrně vysokou laťku, kterou udržují buď velmi kvalitní scénáře (Memento, Insomnia, Inception), nebo velmi solidní plot twist (opět Memento, Prestige - zde navíc naprosto dokonale maskován faktem, že je nám zvrat celý film opakovaně sdělován). Interstellar je fajn. Je to dobré drama, sci-fi, ale není to TEN Nolan. "Zvrat" filmu je předvídatelný, občas se objevují nevysvětlené činy, nebo postupné umírání členů posádky (bohužel i toto klišé se tu objevuje). Na druhou stranu se tu opět projevil Hans Zimmer, který vytvořil naprosto famózní soundtrack (i když ne nejlepší) a také postava, kterou ztvárnil Matt Damon je opravdu dokonalá a perfektně zahraná i přes fakt, že divák odhadne, jakou roli má, jen co ho spatří. I přes sladký happy-end, který měl Nolan udělat spíš hořký, se i přes to všechno na film dívá sakra dobře. Nicméně Nolan se nepřekonal.

plakát

Na hraně zítřka (2014) 

Edge of Tomorrow je naprosto úžasné sci-fi. Rozhodnutí tvůrců absolutně se vykašlat na detailní vysvětlování, co jsou mimozemšťani zač, proč na nás útočí a co je jejich cílem, jen chválím. Dokonce i absence rádoby vědeckého komentování, proč se vrací čas je naprosto super a zůstává tedy jen prostor pro další akci. Film je zábavný, dobře se na něj kouká a rozhodně potěší. Snad jen trapný happy end si mohli strčit za klobouk, protože k nějakému hořkému konci celou dobu film vybízí. Za konec filmu tedy 4 hvězdy, protože poslední pětiminutovka mě fakt zklamala, bez ní by byl film naprosto boží.

plakát

Captain America: Návrat prvního Avengera (2014) 

Příjemná akční podívaná, sice se mi Avengers a Iron Man 3 líbili o chlup víc, nicméně i tento snímek má skvělé tempo, akční pasáže jsou dost přehledné a akční scény Kapitána Ameriky jsou boží. Jeho druhý solo film se povedl a souboje s Winter Soldierem jsou naprosto úžasné. Snad jen škoda, že jsem na film šel později, tedy jsem několik faktů z filmu znal díky propojení se seriálem Agents of S.H.I.E.L.D., což na jednu stranu obdivuji, jak se Marvel nebojí propojit sérii filmů a seriálu, ale člověk pak přijde o pár možných momentů překvapení. Ale souhlasím, že aktuálně se druhý Kapitán Amerika řadí mezi nejlepší Marvel filmy.

plakát

Světová válka Z (2013) 

Film World War Z mě z traileru opravdu nadchl a vypadal zajímavě. Následně jsem si přečetl knihu a začal jsem se bát, protože kniha je úplně jiná a i nákaza tam funguje odlišně. Z tohoto pohledu pro mě byl film zklamáním, protože knihu považuji za naprosto úžasný materiál, který by měl mít každý fanda zombie filmů v knihovně. Na druhou stranu, z pohledu člověka, který knihu nezná, jde o nadprůměrný zombie film, kde vše funguje a finální řešení problému je vskutku elegatní. Doporučil bych kouknout na unrated verzi, která obsahuje lehce dospělejší materiál (nestane se z toho krvavý masakr, ale je vidět krev, což v kině nebylo). Ve výsledku tři hvězdy, protože jsem prostě knihu četl a byla mnohem lepší.

plakát

Rebelka (2012) 

Opravdu líbivý snímek o tvrdohlavé princezně, kterou absolutně nebaví její předepsaná role, kdy by se měla dobře vdát a být dobrou manželkou/královnou. Do toho zcela jasný příklad toho, kdy se dítě snaží žít po svém, rodič chce, aby vše dělalo "správně" a nejsou schopni si to navzájem říct, z čehož jsou (i v reálném světě) jen problémy. Naprosto nádherný příklad toho, jak by měl vypadat animovaný film, který si získá srdce dětí i dospělých a hlavně donutí k zamyšlení.

plakát

Ledové království (2013) 

Hezký animák, ale to je asi tak všechno. Příběh je vcelku předvídatelný, nijak extra nepřekvapí a Sven mi neustále připomínal Maxima z Tangled. Navíc mě Elsa celkem svým chování vážně štvala a měl jsem chuť ji dát pár facek, aby se probrala. Tentokrát jsem z animovaného snímku od Disneyho nebyl unesený, jako tomu bylo například u zmíněného Tangled, nebo Brave (i když to je Pixar). Ale "Let it go" je opravdu krásná písnička.

plakát

Hobit: Šmakova dračí poušť (2013) 

Po parádním prvním díle Hobita, trochu zklamání. Digitální triky bijou do očí, až se člověk diví, co Jackson nechal poslat do kin. Nepřirozeně se hýbající elfové s Legolasem v čele, nehutná textura roztaveného zlata... u toho všeho jsem měl dojem, že to dělal nějaký grafik-amatér, někde v garáži. V prvním díle se mi větší důraz na digitalizaci nezamlouval, zde jsem prakticky trpěl u každé druhé scény, jak lajdácky byla provedena. Význam postavy Tauriel, fungující jako jakási osudová žena pro Killiho a Legolase, mi zatím uniká (asi aby film nebyl plný pouze mužských postav v hlavních rolích). Naštěstí Šmak je zpracován opravdu úžasně a jeho dialog s Bilbem je naprosto úžasným momentem celého filmu. Nicméně finální díl by se měl kvalitami vrátit k předchůdci, který byl o dost lepší.

plakát

Hobit: Neočekávaná cesta (2012) 

Rozjezd příběhu Bilba Pytlíka je parádní a vše příjemně uteče. Martin Freeman v hlavní roli naprosto super. Několik změn oproti knize se najde, některé však slouží ve scénáři jako pomoc, do dalších dílů (zdravíme Azoga). Pohádkovější zpracování odpovídá předloze, která je na tom oproti Pánu prstenů stejně. Snad jen větší důraz na digitalizaci zamrzí.

plakát

Šifra mistra Leonarda (2006) 

Vzhledem k tomu, že jsem četl knihu, je pro mě filmové zpracování spíše zklamáním. Tom Hanks se sice na Roberta Langdona hodí asi nejlíp a i Paul Bettany se role Albína zhostil dobře, nicméně scénář už nenabídne hlubší pohled na postavy, takže nejsou tak zajímavé. Nejde mi do hlavy, že oproti knize byl pozměněn konec (ne extra výrazně, ale přece a dle mě zbytečně). Pokud někdo nečetl knihu, rozhodně doporučuji. Po přečtení se však pohled na filmové zpracování změní, což mohu potvrdit z vlastní zkušenosti.