Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Rodinný
  • Krimi
  • Akční

Zajímavosti k filmům (259)

Gravitace

Gravitace (2013)

Astronautka Ryan (Sandra Bullock) „přeskakuje“ z ruského Sojuzu na čínskou stanici. Přitom má na sobě lehký ruský přiléhavý skafandr, který není v žádném případě určen pro výstup do vesmíru. Jak můžeme vidět, skafandr nemá naprosto žádnou podporu života, žádnou zásobu kyslíku, baterie pro vytápění atd. Skafandr drží pohromadě jen zipy (můžeme vidět později v jezeře, že jde jen o jednoduchou látku), není tedy vzduchotěsný. Z tohoto pohledu je zázrak, že se Ryan neudusila a hlavně nezmrzla.

Columbo - S dýkou v mysli

Columbo - S dýkou v mysli (1972) (epizoda)

V závěrečné scéně s rozuzlením otevírá pan Jones (Ronald Long) na Columbovo vyzvání deštník, že kterého ihned vypadne korálek. Toto se ovšem nemělo stát, protože hned v následujícím záběru se jiný korálek pomaloučku kutálí z deštníku ven. Evidentně chyba střihu, kdy záběr s rychle vypadlým korálkem měl být střihem zkrácen a po něm měl následovat záběr s pomalu se kutálejícím korálkem. V deštníku byl přece jen jeden a nikoliv dva korálky.

Byl jednou jeden dům - Jízda do tunelu

Byl jednou jeden dům - Jízda do tunelu (1974) (epizoda)

Kino „Bio Illusion“ se změní na "Šumavan" a divák vidí, jak je montován nový název, kompletně zakrývající původní název. Ovšem později, když před domem stojí nádražák (Jaroslav Moučka) s Přemkem Tvarohem (Václav Postránecký) a diskutují o Přemkově odjezdu, je nad kinem nápis „Bio Šumavan“. Prostě jiná cedule, než ve scéně s ostentativní výměnou názvu kina.

Columbo - Dvojitý šok

Columbo - Dvojitý šok (1973) (epizoda)

Po vraždě Cifforda (Paul Stewart) je znovu zapnut alarm. Přijíždí budoucí nevěsta, zvoní, paní Pecková jde otevřít a... nic. Zapnutý alarm měl při otevření dveří způsobit poplach, avšak nestalo se tak.

Byl jednou jeden dům - Jízda do tunelu

Byl jednou jeden dům - Jízda do tunelu (1974) (epizoda)

Když se Přemek (Václav Postránecký) domluví před domem s nádražákem a odchází domů, vidíme vchodová vrata (v každé polovině dvě okna a nad nimi už jen dřevo). Později, když z domu odchází Sudeťák Walter (František Němec), vidíme, že vrata vypadají ze dvora jinak, než z ulice. Při pohledu ze dvora jsou nad okny ve vratech ještě oblouková skla. Jiná vrata, než při pohledu z ulice.

Dožeň, co se dá!

Dožeň, co se dá! (1999)

Když na dům spadne letadlo a Webberovi jsou zrovna v podzemí u krytu, táta Webber (Christopher Walken) stihne zavřít pancéřové dveře. Nicméně je vidět, jak vstupní šachtou padá spousta trosek. Po několika desetiletích táta Webber vychází na povrch, ale po otevření pancéřových dveří není po troskách ani zbla. Kam se trosky poděly? A pokud je někdo od vchodu do krytu odstranil, jak to, že by se nepokusil vniknout do krytu a nechal celou záležitost jen tak vyšumět? Logické by bylo, že trosky zavalily vchod (což se skutečně stalo – bylo to zřetelně vidět).

Ad Astra

Ad Astra (2019)

Kosmická loď nese jméno Cefeus. Výslovnost musí být s „K“, tedy Kefeus, bez ohledu na způsob psaní. Jenže ve filmu je v českém dabingu používán nesmysl s vyslovovaným „C“, tedy Cefeus.

Policie Hvar - Povídka

Policie Hvar - Povídka (2024) (epizoda)

Policajti vyslýchají majitele půjčovny skútrů a ten jim říká, že klient najel 53 km přesně. Na to slovenská policajtka reaguje: „Tak to je 27 a půl km tam a pak zpět.“ Jenže polovina z 53 je 26 a půl.

Zalez do spacáku - Epizoda 1

Zalez do spacáku - Epizoda 1 (2024) (epizoda)

Ivan (Tomáš Klus) dostává školení, jak kontrolovat záchody. Přestože mají kontrolovat, jestli „to splachuje“, nikdo splachování nekontroluje. Navíc ze 4 záchodů „zkontrolovali“ jen 3.

Kód 355

Kód 355 (2022)

Na začátku při honičce v metru se nejdříve pokouší prchající Marie (Diane Kruger) nastoupit do stojícího vlaku, který je však již uzavřen k odjezdu. Marie prchá do tunelu metra a Mace (Jessica Chastain) běží za ní. Po rvačce Marie opět prchá a celá scéna končí tak, že je Marie lehce zraněna, ale stejně ještě přeleze koleje, těsně před projíždějící vlakem. A přestože vlak jede poměrně rychle a přestože víme, že jeho dveře jsou během jízdy zablokované, najednou vidíme Marii uvnitř vlaku, jak ukazuje „jedničku“ Mace. Jenže v tom je právě problém: jak mohla vylézt na rychle jedoucí vlak, jak se mohla dostat dovnitř, když do stojícího vlaku to v zastávce nešlo a jak to mohla udělat tak rychle, že ještě mohla ukazovat neslušné gesto?!

Na vlnách Jadranu - Epizoda 1

Na vlnách Jadranu - Epizoda 1 (2023) (epizoda)

Policisté najdou prázdný člun a vytáhnou jej na miniaturní „záchranářský“, tedy policejní člun. Ve všech následujících záběrech není po oranžovém člunu ani památky.

Na vlnách Jadranu - Epizoda 1

Na vlnách Jadranu - Epizoda 1 (2023) (epizoda)

V závěru seriálu Pod hladinou (od r. 2023) odjíždí poručík Zach (Matěj Hádek) z ČR do Chorvatska, protože jeho přítelkyně Alice (Sandra Nováková), vyšetřovatelka krajského policejního ředitelství, si našla jiného přítele a Zach jim nechce dělat křena. Opouští tedy Česko a oba milence a odchází „na misi“ do Chorvatska. Jenže hned v prvním díle se dozvídáme, že v Chorvatsku všichni Alici znali a všem je strašně líto, že tam loni zahynula.

Na vlnách Jadranu - Epizoda 1

Na vlnách Jadranu - Epizoda 1 (2023) (epizoda)

Český policajt se představuje jako nadporučík, přitom když vyfasoval pokoj, měl na sobě uniformu poručíka (dvě hvězdy).

M*A*S*H - Oko za oko, zub za zub

M*A*S*H - Oko za oko, zub za zub (1978) (epizoda)

Celá záležitost s vyvažováním vrtulníku jakýmsi panákem je nesmysl. Kdyby bylo nutno vrtulník tímto způsobem vyvažovat, museli by takto létat všichni piloti.

Tři oříšky pro Popelku

Tři oříšky pro Popelku (1973)

Když Popelka (Libuše Šafránková) přijíždí k zámku, vidíme, že schodiště se skládá ze dvou polovin (horní a dolní), mezi kterými je podesta. Při útěku z bálu Popelka v prvním záběru sbíhá ze schodiště, probíhá podestu a pokračuje po spodní části schodiště. Přichází střih a nový záběr, jak Popelka opět přebíhá podestu a následně, na dolní části schodiště, ztrácí střevíc. To ale není možné, protože schodiště má jen jednu podestu, kterou už, v minulém záběru, Popelka přeběhla. Následuje třetí záběr, kde se Popelka chce vrátit pro střevíc, jenže v tom okamžiku stojí na podestě, což je logický nesmysl, protože střevíc ztratila až pod podestou, na dolní části schodiště.

Tři oříšky pro Popelku

Tři oříšky pro Popelku (1973)

Když Popelka (Libuše Šafránková) přichází na ples, stojí na prázdném nádvoří zámku. Když se přiblíží k oknu, aby nahlédla dovnitř, stojí vedle vstupních dveří zbrojnoš. Avšak zbrojnoši stojí jen u prostředních dveří ze tří. Popelka jde k oknu vedle levých dveří, u kterých však zbrojnoš nestojí. V následujícím záběru je však zbrojnoš nikoliv u prostředních dveří, ale u levých dveřích, sousedících s oknem, kterým Popelka hledí dovnitř.

Tři oříšky pro Popelku

Tři oříšky pro Popelku (1973)

Když Popelka (Libuše Šafránková) pere v potoce prádlo, má džber po své pravé ruce a hromadu prádla po levé. Zároveň lávka, na které stojí, vychází do potoka zleva. Když Vincek (Vladimír Menšík) po rozhovoru s ní odjíždí do města, je hromada prádla na stejné straně, jako džber a lávka vychází do potoka zprava.

Vyprávěj - Squat

Vyprávěj - Squat (2013) (epizoda)

V úvodu epizody se dozvídáme, že se cestovka přesunula „do nových kanceláří v Praze“. Scenáristé si zřejmě neuvědomili, že pracující důchodkyně Jana (Veronika Freimanová) bydlí v Pardubicích. Denní dojíždění do práce do Prahy – cca 110 km – tak znamená aspoň 2 hodiny vlakem tam a 2 hodiny zpět (Jana nemá řidičák a pokud by jej měla a autem dojížděla, moc by ji z výplaty nezůstalo). Dvouhodinové dojíždění do práce a zpět je nesmysl.

Ostrov

Ostrov (2023)

Ke konci filmu, ale i kdesi v jeho středu, vidíme plastové obložení oken letadla. To je ale nesmysl, protože AN-2 má jednak okna kulatá a nemá žádné vnitřní plastové obložení.

Vyprávěj - Cibulkovy seznamy

Vyprávěj - Cibulkovy seznamy (2013) (epizoda)

Když pohřebáci nakládají rakev s Krbcem (Martin Sitta) do auta, levý pohřebák se naklání dopředu a rakev drží v téměř natažených rukách, což by nebylo fyzikálně možné, pokud by v rakvi ležel 80 kg vážící chlap.

Reklama