Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Sci-Fi
  • Drama
  • Animovaný
  • Komedie

Recenze (8)

plakát

The Haunting - Záhadné sídlo Bly (2020) (série) 

Pokud chcete horor, tak The haounting of Hill house. Bly Manor je jenom strašidelná, utahaná romanťárna kolem do kola o ničem. A na konci nám to postavy ještě řeknou na plnou hubu: "Tohle není příběh o duchách, je to příběh o lásce." Díky, ale nechci. Velká škoda, že toto tvůrci nevyjasnili už na začátku. A Netflix to samé, lákal na horor. Takhle prostě ne.

plakát

Captain America: Občanská válka (2016) 

Pro klasického diváka nic moc film. Zápletka Kapitán/Bucky se tváří jen jako tupá bromance dobrá k ničemu. Druhá zápletka o tom, jestli mají být Avengers pod dohledem, se na začátku jeví jako hlavní bod filmu, ale v průběhu vyprchává. Jediný následek je vězení pro tyto lidi. Třetí zápletka Zema funguje asi nejvíc. Ale po prvním zhlédnutí jsem byl velmi zklamán. Pak jsem viděl některé animáky, které všechny postavy víc rozvedli. Po druhém zhlédnutí Kapitána Ameriky byl celkový dojem z příběhu sice lepší, ale za to postavy to degradovalo. Zemo je strašně očesaný a silou vpasovaný do filmového světa Avengers. Ze strany tvůrců hodně nevyužitý potenciál tohoto padoucha. Vdova a Wanda se chovají nesmyslně, z minuty na minutu mění názory jakoby nic. Největší chyba filmu je ale v jeho třech zápletkách. Zápletky nemají dost prostoru a žádná tak není zpracována do důsledků a to je neuspokojivé. Výsledek je takový, jaký je. Za mě 2*.

plakát

Star Wars: Poslední z Jediů (2017) 

Ach jo(moc smutný výraz)... Chyby a hloupost, které nastavila předchozí epizoda vesele pokračují(ostatně co jiného by se s tím dalo taky dělat). Proč se kosmické lodě pořád chovají jako letadla v atmosféře? Leia tu sílu má, nebo ne? Proč nám tvůrci stále předhazují koncept "najít, jednu část systému vyřadit a druhou zničit"? Proč jsou obě strany k ničemu? Odkud se vzal ten hnusnej sith? Co se stalo se žáky Luka, které po masakru Kylo Ren odvedl s sebou? Proč se film nevěnuje hlavně výcviku Rei? Proč se film odehrává v řádu asi osmi hodin? Dekomprese ve vesmíru funguje jenom někdy(scéna kdy se Leia přitahuje zpět do lodi)? A spousta dalšího, pro přemýšlivého fanouška star wars až k pláči. Tahle nová trilogie měla takový potenciál a Dysnei z toho udělal akorát hnusnej shit. Při tom popřel všechny skutečnosti nejenom z předchozích filmů, ale i knih. Škoda však už byla napáchána. Ve zkratce, příští film už nepodpořím.

plakát

To (2017) 

Plný počet bodů. Hlavně za masky. Děkuji, že to nebylo komplet digitální. Příběh funguje, udržuje diváka krásně napjatého. Hororová stránka filmu taky super. Vřele doporučuji.

plakát

Rogue One: Star Wars Story (2016) 

Mnohem lepší než Force Awakens. Příběh funguje, postavy se chovají racionálně. Stín Impéria je cítit všude. Můžu říct, že tohle mě bavilo. Nejsem si jistý kvalitou Darth Vadera. Čekal bych že všechny protivníky prostě rozseká mečem, místo házení s nimi o stěny. Jenže to by se asi rating dostal někam jinam. Digitální Lea byla o něco lepší než generál. Celkově stojí za shlédnutí.

plakát

Star Wars: Síla se probouzí (2015) 

Koncept hvězdy smrti a jak ji zničit z původní trilogie mě vytáčel. Nejhorší je, že tvůrci se to ani nepokoušeli pozměnit. Prostě jako vždy, zničit štít a pak zbraň. Jenom hvězdu smrti zásadně zvětšili a zničili víc než jednu planetu. Chybělo mi vysvětlení, co se dělo mezi ep. VI a VII, myslím politiku atd. Proč princezna Lea není Jedi? (Ano, později jsem se dozvěděl, že by měla být schopná sílu pouze vycítit a ne ji i ovládat. Nevím jestli to tak opravdu je.) Rey je asi génius protože je snad první, která nepotřebuje intenzivní trénink a na vše přijde sama a jde to. Naproti tomu záporák je asi úplně k ničemu, protože neporazí ani chlapa, který nemá sílu. Navzdory tomu, že záporák MÁ intenzivní trénink. S mečem se pak ve filmu ohání každý druhý trouba. Musel jsem se tvůrcům vysmát za mapu, kterou za sebou zanechal Luk. Ve filmu je řečeno, že to není mapa galaxie ve které se příběh odehrává. Po přidání chybějící části, která tvoří tak 15%, to najednou je “naše“ galaxie. Nemluvě o tom, že samovolné probuzení R2D2 je jako zásah vyšší síly. Pro mě je tento snímek zklamání. Očekával jsem uspokojivý, inteligentní, propracovaný a dospělý příběh, který jsem nedostal.

plakát

Spider-Man: Homecoming (2017) 

Špatný film od začátku do konce. Ve filmu není jak Peter Parker přišel ke svým schopnostem. Bez obleku od Starka je úplně zbytečný. Ve filmu není ani spider-manův pavoučí smysl, všechno za něho dělá oblek. Ve filmu není jediný kaskadérský kousek, všechno je digitální. Vytáčí mě mimika masky, nechápu důvod, proč to Marvel dělá. Záporák nic moc, ale to chápu. Kdyby tam byl někdo jako Goblin, musel by naklusat aspoň jeden další Avenger a zachránit Spider-manovi zadek. Další důležité postavy jsou oproti předloze tak hloupě přepracované, že jsem se bouchal do čela. Mary Jane tu v podstatě není, teda je, ale Peter do ní není zamilovaný a její totožnost se divák dozví až na konci filmu. Peter Parker je na střední škole a je mu 17, proč? Strýček Ben tam není ani zmínění. Tetě May snad není ani 40 let. V předloze tetu a strejdu vnímám jako morální mentory. Tady to tak rozhodně není, teta se chová jako zbytečná máma. Outro filmu se hodí k nějaké komedii. Jsem fanoušek trilogie Spider-man s představitelem Tobey Maquirem. Celých neuvěřitelných 133 minut Spider-man: Homecoming jsem trpěl. Za mě nedoporučuji, blíží se k odpadu.

plakát

Thor: Ragnarok (2017) 

Příběh tvůrcům funguje, utíká svižně a nepokulhává. Cate Blanchett je jako Hela výborná, prosím víc takových záporáků a správně vybraných herců. Humor tu bohužel vytváří kámen úrazu. A Ragnarok tak není první film, u kterého se zdá, že Marvel chce dělat komedie místo kvalitních sci-fi thrillerů. Druhá věc, která mě zklamala, byla postava popravčího. V komiksu je Popravčí čistokrevný záporák. Tady je to však ňouma, který neví kam patří, dvakrát změní strany a nakonec se celkem zbytečně obětuje.