Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Akční
  • Sci-Fi
  • Krimi

Recenze (43)

plakát

Úsměvem ke štěstí (2007) 

Nemám nic proti pozitivním filmům, ale tahle "let´s all start vomiting rainbow" chuťovka byla už trochu nad limitem. Potkat hlavního hrdinu v reálu, po dvou větách bych měl akorát tak chuť mu jednu natáhnout.

plakát

Twilight sága: Nový měsíc (2009) 

Půlka filmu je vzdychání, půlka ukňourané pohledy. Bravo. Fakt se mi ještě nestalo, abych se u filmu (doopravdy, ne obrazně) chytal za hlavu každých 15 minut (to při každém pokusu o romantickou scénu - tady fakt nefunguje ani jedna). Co tady naštěstí nepřestalo fungovat od prvního dílu je fajn kamera a občas ta muzika. "Jsi jediný důvod, proč žiju, ale musím odejít, sbohem a šáteček." A dalších 40 minut ho nikdo neviděl... A ne, Kristen Stewart fakt neumí hrát, ten samej nadrženej ksicht dělala na svého milého nagelovaného frajera, na svého naolejovaného svalovce, na svého otce (!), a co čert nechtěl, i na krvechtivého taliánského stínoplacha, co ji zrovna chtěl vysát, hmm hmm.

plakát

Dům loutek - Echo (2009) (epizoda) 

Rozhodně na to nekoukat před samotným seriálem. Nechte si to až jako bonus po první sérii. Nebo to vynechte úplně, o nic nepřijdete.

plakát

Třinácté patro (1999) 

Kvalitní old-school sci-fi, kde je hlavní příběh a myšlenka, a ne série kopanců ve zpomalených záběrech. Je to holt jiný film než většina dnešních sci-fi. To je pro někoho plus, pro jiného mínus. Co mě velmi mile překvapilo, byla hutná atmosféra, na kterou jsem zvyklý spíš z knížek. S Matrixem se nedá nesrovnat (bohužel) - Třínácté patro u mě vyhrává v tom, že v něm jde skutečně o nějakou vyšší pointu, Matrix má zase svůj skvělej styl. Filmy jsou to oba výborné.

plakát

Generace X (2005) 

Za tou fasádou je mnoho velkých myšlenek, které ale bohužel nevyplouvají úplně na povrch. Chumscrubber mohl být film dosahující velikosti třeba Americké krásy, kdyby se všechno povedlo vyjádřit tak, jak to asi režisér (a spoluautor scénáře) zamýšlel. Možná chyběly zkušenosti, kdo ví. Každopádně doufám, že Posin bude režírovat dál, něco talentu v sobě podle mě má.

plakát

Skins (2007) (seriál) 

Už několik let čekám na "svou" generační výpověd - ať už ve filmu nebo v seriálu. A teď jsem se z velké části dočkal, tenhle seriál prostě šlape. Perfektně vybraná a užitá hudba, neznám v tomhle ohledu lepší seriál (a že je tu pořádná konkurence). (po první sérii). Edit: Druhá série opět za jasných 5*, víc dát nejde :(. Uvidíme, co bude dál, ale s postavama z prvních 2 sérií se budu loučit asi velmi těžko. Edit: Třetí série je opět bez chyby, ať si říká kdo chce, co chce. Už se nemůžu dočkat dalšího pokračování. Edit: Čtvrtá série je oproti předchozím mírně pozadu, jedna nebo dvě epizody jsou tu slabší, než zbytek, a jednotlivé díly jsou méně propojeny mezi sebou (oproti předchozím sériím tu skoro nejsou story arcy, a to považuju za ten hlavní důvod, proč mi tahle série přišla slabší). Taky mi přijde, že autoři se víc a víc vzdalují od britského pojetí a snaží se víc přiblížit západnějšímu stylu, bohužel. Takže tahle sezóna je za 4.5*, pořád je to jeden z mála seriálů, který dokáže tahat pravé emoce.

plakát

Terminátor: Příběh Sáry Connorové (2008) (seriál) 

Jasně, pár dílů tam bylo slabých, ale základní linie pořád táhne a celková myšlenka je především v posledních dvou dílech 2. série pěkně rozvinutá. Myslím, že málokdo, kdo zkouknul obě série, by si tu třetí nepřál. Rozhodně ten seriál není tak hroznej, jaký tady má hodnocení (51% momentálně).

plakát

Stmívání (2008) 

Tak to mám potvrzeno, i neskutečně dementní film se mi může líbít, takže to se mnou nakonec nebude tak špatný. Holt vizuál dělá hodně, ksicht "do pěti sekund hodím šavli" jsem kupodivu vydržel bez záchvatů smíchu a místní komentáře mě velmi pobavily, díky díky díky.