Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Animovaný
  • Akční
  • Sci-Fi

Recenze (13)

plakát

Vyměřený čas (2011) 

Výborná myšlenka, ale zpracování mě neuchvátilo (pro mě srovnatelné s Hunger Games). Osobně mám ráda sci-fi, který i lehce poukazuje na to, kam společnost směřuje a že to není vždycky úplně nejlepší (v tomhle je top Black Mirror). Ale bohužel, herecké obsazení mi vůbec nesedlo, děj mi přišel hrozně uspěchaný, často jednání beze smyslu, pár povedených vtípků a nejsilnější z celého děje byla romantická linie. Takže ve výsledku romantika jako v 95% romantických filmů, kde jeden z páru je z nejbohatší vrstvy a druhý naopak z bídných podmínek...

plakát

Wonder Woman (2017) 

Nemůžu si pomoct, od momentu, co jsem viděla trailer, jsem se tolik těšila. Slibovala jsem si akčně-romantický film. Romantiku komentovat nebudu... očividně zas problém dnešní doby - násilí ve filmu být může, erotika ne. Akčnost byla tak přehnaná, přeefektovaná, přezpomalovaná, že by člověk usnul. Některé scény byly tak předvídatelné, až to bolí. Některé rádoby vtipy tak nevtipné... Akční scény mi někdy připadaly jak vykradený Matrix a jindy (obvzlášť kombinace zpomalení a hudby) Kill Billa, při finální bojové scéně mi to zase připadalo jak vykradený poslední díl Harryho Pottera 😂

plakát

LEGO® Batman film (2017) 

Musím říct, že jsem neměla velká očekávání. Říkala jsem si "Lego příběh" byl skvělej, tak dobrý to nebude. Je pravda že u Lego příběhu jsem se nasmála daleko víc, ale tohle bylo taky skvělý 😊 nechyběly hlášky a výborný zvuky při střílení atd, příběh dával i docela smysl (což jsem moc nečekala, protože jsem zkoušela nějakej starší lego hrdinskej film a ani jsem ho nedokoukala jak nudný mi to přišlo), nechyběly narážky na Batmana/Supermana (filmy) a co já osobně musím ocenit nejvíc, objevili se Dálkové (Doctor Who), což pro mě osobně bylo teda velký překvapení. Na na na na na na na na Batman!

plakát

Pán času - The Return of Doctor Mysterio (2016) (epizoda) 

Tento speciál mě moc potěšil. Jako vždy dokázal spojit vánoční pohádkové s creepy hororovým. Dělá atmosféru Vánoc :D Opravdu moc tu chybí Clara :/ Ale jinak to má vše - vtipy, drama, akce, romantika, sny,...

plakát

Hobit: Bitva pěti armád (2014) 

Shhh SPOILERS! V kině jsem váhala, jestli to tvůrci myslí vážně, jestli jsem se třeba nespletla a nešla na nějakou romantickou komedii. Hra na city občas přehnaná, píše se přeci dobrodružný... a scény, které... nevadí mi, že celé fantasy je nereálné, ale vadí mi scény tak nereálné, až celý film zesměšňují. Pojďmě porazit gravitaci a nechme Legolase létat po padajících kamenech... To jestli si náhodou vůdce elfů nespletl dopravní stroj se Santa Clausem, jelikož obří los, který v mžiku nabral šest vojáků mě taky pobavil... To jak hrstka skřetů probije několik armád při pohledu z ptačí perspektivy také působí dost humorně... Bojující ve městě nemají po bitvě na tváři ani čmouho, oblečení ani natrhnuté... Potom najednou všichni umírají, nehledě na to, co v příběhu má být... A docházíme ke konci, kdy už si říkáme, že trapnější to nebude... a přichází scéna, kdy se Azog dostane pod led a vypadá, že byl poražen, ale najednou probodne dýkou led a dostane se ven? Vážně, tvůrci, proč tolik přehánění a tolik efektů... všichni víme, že jde efekty udělat cokoli, ale tohle je moc.

plakát

Attila Marcel (2013) 

Spokojenost s typickým francouzským filmem... děj nejde nijak očekávat. Film rozhodně není jen komedie... pár písniček (muzikální), i silná dějová linka hrající na emoce (trošku psychologický), pěkný soundtrack, pár zaručeně vtipných scén. Svojí zvláštností připomíná spíš Amélii z Montmartru, ale na poněkud nižší úrovni.

plakát

Sedm životů (2008) 

Ačkoli mi první část filmu nepřišla nejdříve vůbec zajímavá, potom mě film hodně chytl. Hrál neuvěřitelně na emoce. A ať jsem chtěla nebo ne, měla jsem potom tendence pokládat si mnoho otázek. Často ale i na samotnou logiku filmu. Tenhle důvod je až moc častá příčina. Telefonování, smska, otáčení se dozadu za dětmi... to prostě za volant nepatří. Ale když pominu tohle... můžete být dobrý člověk, ale nemusíte se dočkat dobrého konce. Dojemná romantika.

plakát

Hobit: Neočekávaná cesta (2012) 

Možná jako počítačová hra by to bylo moc pěkné. Krásná krajina, grafika. Uznávám, pár pěkných/vtipných scén. Ale moje nálada po celou dobu filmu byla... kdy přijde ta akce... a ta vydržela do titulků. (Aneb nezbývá než souhlasit - http://www.videacesky.cz/trailery-recenze-filmy/uprimne-trailery-hobit-neocekavana-cesta ) Je to film jen pro fanoušky Pána Prstenu/fantasy, kteří jsou unešení, i když nedokážou říct proč.

plakát

Jeden den (2011) 

Netypický vztah, vztah, kdy se může přátelství změnit v něco jiného, ale zabere to hodně času, úspěchů, neúspěchů a vyžádá si to svou cenu. Líbilo se mi, že v životě to tak chodí... není nějaký osud a jestli je, nefunguje to hned. Dochází k míjení, změnám, objevování priorit. Ale každý máme asi někoho... na koho si vzpomeneme, až když ho hodně potřebujeme a víme, že nikdo jiný takhle nepomůže. Obě hlavní postavy mají zápory i klady... Není to klasická romantika. Ale přes snahu a cíle obou, konec diváka jako mě velmi zklamal.

plakát

Neopouštěj mě (2010) 

Film je podaný tak, že ani neváháte, zda by bylo něco takového ve společnosti možné. Díky tomu mi ani nepřišel jako sci-fi. Tak krásně nenápadně podané. Ano, ve filmu mi hodně chyběly jakékoli náznaky odporu, ale s tou výchovou je možné, že by s tím byli opravdu smířeni. A jednání lidí bylo... logické. Jen zkoumání, jestli někdo takový může mít duši... Romantika Nejlepší mi přijde, že vede k zamyšlení. Už jen, kdybyste věděli, že něco přijde, jak byste naložili s tím... časem svého života? Kiera Knightley zde krásně ztvárňuje pěknou mrchu, kterou jsem během sledování nenáviděla. Zatímco Carrey Mulligan hraje perfektně svoji roli smířené dívky, která má naděje, ale bere vše reálně, tak jak jí život vše připraví. Milostný trojúhelník, neetické chování a myšlenky, ... nemůžete čekat žádnou logiku. Chování je... jen na základě emocí.