Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Akční
  • Drama
  • Horor
  • Sci-Fi

Recenze (35)

plakát

Prometheus (2012) 

Parádní sci-fi film, ve kterém funguje úplně všechno. A je úplně jedno, jestli se to zdá jako pokračování Vetřelce, nebo ne. Hustý, napínavý film, kde se ani chvilku nenudíte. Návštěva mimozemské lodi je už fakt husté drama. Film nabírá na tempu po sejmutí dvou členů posádky ošklivou zmijovitou příšerkou. A snad vrcholem filmu je sejmutí starce, obřím mimozemšťanem, to se podařilo. Z filmu je cítit množství inovaci a nápadů a tak dokonce filmu není snadno čitelné, co se vlastně stane.

plakát

Zítra to roztočíme, drahoušku...! (1976) 

Pěkný komediálky kousek. Zcela přirozený humor, až je šokující, jak to dokázali. V tom filmu není snad jedna špatná scénka. Možná je to scénářem, ale určitě herci, kteří byli v té době esa. Kopecký a Janžurová excelují. Film si udržuje vysokou úroveň i po přestěhování na sídliště. Ty energické, směšné hádky a spousta křiku jsou nezapomenutelné.

plakát

Scary Movie 5 (2013) 

Co je tohle za blábol. Len mnoho trapného humoru a přehrávání. Skoro nic není směšné a ještě je tam spousta hloupostí. Z předchozími částmi se to nedá ani srovnat. Jedna hvězda za Charlieho a Lindsay.

plakát

Kašpárek (1980) 

Skvělá francouzská oddechovka. Belmondo v roli podvodníka a svůdce žen je skutečně skvělý a vtáhne vás do děje. Některé jeho kaskadérské kousky vypadají nebezpečně, který herec by to dnes dokázal. To jak vjede na motorovém člunu na recepci, je jedna z nezapomenutelných scén. Hraje tam hodně směšných herců. Film se rychle prolíná od jedné akci do druhé, což bylo na film z 80.let netypické a občas se až ztrácíte v ději.

plakát

Rozpolcený (2016) 

Jako thriller hezký kousek. Herec v hlavní roli hraje několik rolí a zhostil se toho výborně. Skutečně hraje různé postavy. Vlažný začátek postupně graduje. Napětí by se občas dalo krájet a pomáhá tomu i temný zvukový doprovod. Konec byl očekávaný, že kdy se změní v špatného. Ale to vůbec nevadilo. Bylo to drsnější, než očekávání. Rozhodně to byla nejsilnější část ve filmu.

plakát

Terminator Genisys (2015) 

Důstojné pokračování legendární série. Faktem, ale zůstává, že v mnoha ohledech táhne za kratších konec ve srovnání s podceňovanou trojkou, nebo čtvrtým pokračováním. Hlavně v hercích, kteří nebyli nic moc, co se o předešlých částech nedalo říct. Herečka v roli Sarah Connor, nebyla ani přitažlivá, ani zajímavá. Rakušan však na svůj věk předvedl nadstandart . A některé souboje se záporákem byly skutečně drsné. Děj je tak překombinovaný, že se v něm až ztrácíte, časté cestování v čase. Mnohé scény jsou až přitažené za vlasy. Např. honička na vrtulnících a seskok rakušána to už bylo příliš. Záporák zase nezvládá situaci a nevytváří ani zdaleka takové napětí jako terminátory z jiných částí. Až ke konci to nabírá na obrátkách...

plakát

Valkýra (2008) 

Skvělé válečné drama. I když od počátku je jasný výsledek akce, je to tak natočené, že film zcela vtáhne do děje. Fakt hustá atmosféra. Hlavně po atentátu to vře. Přesto, že je to americký film, vůbec tak nevypadá. Cruise se ale do filmu pohledově nehodil. Vyžadovalo by si to drsnějšího herce a možna i méně okoukaného. Nejsou běžné filmy, které končí špatně a tento patří k nim.

plakát

Americká krása (1999) 

Skvělý film. Je to drama, ale zároveň často i komedie a na konci dokonce tragédie a pořádně depresivní. Scénář je super s pár divnými postavami z malého města, které ozvláštnili děj. Někdy to ani nevypadá jako americký film. Hudba je nezapomenutelná a patří k největším kladem filmu. Spacey dostal zaslouženě Oskara, tak dobře vyhořelého chlapa ve středním věku snad ještě nikdo nezahrál.

plakát

Nevědomí (2013) 

Kvalitní, ale dost překombinovaný scifi film spojující několik námětů již z různých jiných filmů. Začátek mi připomínal Total Recal. Postapokalyptický svět, který občas mrazí je natočen na úrovni, zvraty byly neočekávané, konec s pořádným výbuchem. Ačkoli Cruise se do filmu nehodil a často tam jen poletuje. V některých částech film dost nudil a také akčních scén je málo.

plakát

Gravitace (2013) 

Úžasný film, možná v mnoha aspektech průkopnický. Rozhodně si zasloužil tolik Oskarů. Celkové provedení je úchvatné a snad v žádném filmu ještě nebyly použity takové záběry na zem. Vytváří to intenzivní poznávací zážitek. Dlouhé vesmírné záběry bez střihu vytvářejí fakt silnou atmosféru. Zvláštní je, že ve filmu je velmi triviální příběh. Jako kdyby v tomto filmu příběh nebyl až tak důležitý. Stačí ten vesmír. Někdy to bylo napínavější jako nějaký horor. Ta bezmoc herců v nekonečném vesmíru - to se hned tak nevidí.