Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Dokumentární
  • Akční
  • Krimi

Recenze (189)

plakát

Válečníci (1999) (TV film) 

Klasický příklad toho, že jednotky OSN nemají vůbec žádný smysl. K čemu má smysl posílat někam vojáky, kteří nemají žádnou pravomoc zásahu a musí jen stát stranou a dívat se...dívat se na vraždění, rabování, znásilňování, vypalování domů a čistky. Tak proč tam jsou? Podstatou vojáka je tomuto zabránit a ne se na to dívat. To tam nemusím být a neodnesu to psychicky. Naprosto stejné jako v Africe (Somálsko, Černý jestřáb sestřelen nebo Hotel Rwanda). Když už někoho někam pošlu tak s cílem pomoci a to v těchto případech znamená zabíjet. A stačilo by většinou trochu té těžké techniky a pár tisícovek vojáků. Zrušit OSN, je to organizace naprosto k ničemu!

plakát

Kriminálka Anděl - Sekretář (2014) (epizoda) odpad!

Tento díl je totální fušeřina. Nejhorší, co jsem zatím viděl v celé kriminálce Anděl. To, že v každém díle jsou šílené dialogy, na to se zvyknout dá, ale v tomto díle už toho bylo až moc. Mimo jiné jsme zde dozvěděli, že šéfa kriminálního oddělení může dělat alkoholik, jak nám ho zde nabízejí v plné parádě. To už samo o sobě je bizár. A chytré řeči o fotbale paní psycholožky to dorazily...taky jsem komentář prostě už dát musel.

plakát

Top Gear: Polární speciál (2007) (pořad) 

Veskrze se zde píše, že dokázali dojet autem na Severní pól. No, nedokázali. Nebýt pomocného personálu, který je dvakrát vytáhl, tak by tam zůstali viset a nedojeli by nikam. Takže ve finále by to dokázali jen ti psi a Hammond.

plakát

Jan Žižka (2022) 

Zdejší vlnu kritiky absolutně nechápu. Zjevně si zhýčkaní diváci mysleli, že to bude epos jako bylo Království nebeské nebo třeba Troja. Je to český film a je to sakra povedený film. Nádherný obraz, domácí krásná krajina, české hrady a příběh a neporaženém vojevůdci. Sice trochu jinak, ale na pořádné bitvy by musel být rozpočet trojnásobný. Příběh je jasně postaven a nic mu nechybí. Středověká krutost se zde promítne v plné kráse. Výběr herců skvělý. Typickou českou vlastností je vše české shazovat a na všem hledat jen negativa. Zaujímám opačný názor a hledám pozitiva a těch jsem našel sakra dost. Samozřejmě jsou tam "blbosti", ve zbroji, ve zbraních, ale prostě to bylo i u Troji a ta měla rozpočet x krát větší. Srovnám-li to s klasickým českým "uměním" točit jen zhovadilé dojáky či komedie, pak pustit se do historického filmu chtělo kuráž a za to velké díky.

plakát

Mumie (2017) 

Na jednu hvězdu to není, jsou tam aspoň slušné efekty a dobré herecké obsazení. Tím však výčet pozitiv skončil. Celé je to mišmaš, který nesedí. Každý každého dvacetkrát zabije, aby pak zase žil, každý každého nenávidí, aby se pak měli všichni rádi atd...Vzhledem k obsazení tohle skazil scénárista.

plakát

Den Páně (2020) 

Je nutné přežít první hodinu filmu, která se neskutečně vleče. Pak přijde finále a to jediné zvedlo mé hodnocení z odpadu na dvě hvězdy. Viděl jsem mnoho filmů o exorcismu, ale dělat si kříž pomocí hasáků a vymítat brutalním násilím jsem ještě neviděl :-)

plakát

Pád anděla (2019) 

Já si prostě nemohu pomoci, ale filmy kde malá skupinka zničí naprosto početnější konkurenci (která je mimochodem též skvěle trenovaná, nejsou to pasáčci s kalašnikovem), jdou mimo mě. Je to prostě nesmysl. Zápletka je též naprosto šílená a neuvěřtelně nereálná. Jednu hvězdu dám za útok dronů a druhou přestřelky, zbytek je slátanina na entou.

plakát

Kellyho hrdinové (1970) 

Určitě zajímavý námět i téma, ale i tak z toho mám rozporuplné pocity. Film mě nevtáhl do děje, tak jak by bylo potřeba a tak jsem se dodíval a zase dlouho nemusím. Zbytečně dlouhé.

plakát

Výkupné za Londýn (2021) 

Klasika, která tu byla, je a bude. Frustrovaní jedinci vytvoří skupiny, které jsou ovládány jedním inteligentním velitelem a jsou snadno manipulovatelné. Tam, kde není vzdělání, práce roste frustrace a z té se potom vzniká nepříjemný výbušný koktejl. Vše jiné je zlé. Plebs tu byl, je a bude a je živnou půdou pro různé dobré rétoriky...

plakát

Poslední týdny (1998) 

Zde nelze jinak. Vypovídající hodnota tohoto dokumentu je více, než jasná a je potřeba si ji znovu připomínat. Děsivé svědectví toho, co bylo, jak je možné že to bylo a jakým způsobem to zničilo život milionům lidí. Nikdy více!