Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Rodinný
  • Drama
  • Komedie
  • Válečný
  • Fantasy

Zajímavosti k filmům (19)

Strach

Strach (1963)

Na začátku filmu, kde jede za autobusem Škoda Octavia a dává směrovku doprava, jí místo horní oranžové části bliká prostřední červená, která byla určená pro brzdovou a koncovou dvojvláknovou žárovku.

Tím pádem

Tím pádem (1979)

Československý rozhlas, stanice Praha, denně dlouhá léta v 8 hodin ráno vysílal hru A léta běží...“. Úvodní znělka tohoto seriálu se několikrát ozývá v průběhu filmu.

Ludwig van Beethoven

Ludwig van Beethoven (2020) (TV film)

V čase 01:58:00, těsně po rozhovoru otce Bethovena s pánem na Telčském náměstí, je na sloupku podloubí jasně vidět malůvka, která tam určitě na rozhraní 18. a 19. století nebyla.

Madame Sans-Gene

Madame Sans-Gene (1961)

Závěrečné scény byly natočeny v interiérech zámku Caserta nedaleko Neapole.

Staříci

Staříci (2019)

Parkoviště u Hypermarketu je obchodní centrum Olympia v Srbicích u Teplic. Je tam zřetelně vidět Komáří vížka v Krušných horách.

Bratři Kipové

Bratři Kipové (1979) (TV film)

Exteriéry věznice se natáčely v Malé pevnosti Terezín.

Černá země

Černá země (1985) (seriál)

Ve druhé polovině prvního dílu je scéna z lesní tancovačky na prkenném parketu. Scéna je filmována v Boleticích - Borové mezi Opavou a Hlučínem na konci ulice K lesu. Dnes je tam již jen odpočinkové místo bez tanečního parketu.

Osvobození

Osvobození (1969)

Ve čtvrtém díle, zhruba v 52. minutě, těsně po dlouhé scéně z nádraží, při krátkém záběru útoku sovětských tanků, je zjevně vidět stín snímající kamery na výložníku.

Pianista

Pianista (2002)

Ve scéně, kdy Szpilman (Adrien Brody) nosí cihly na zádech po dřevěných schodech, jsou v prvním záběru vidět cihly opotřebované s oblými hranami. Ve druhém záběru jsou jasně vidět cihly skoro jako nové s ostrými hranami.

Anzio

Anzio (1968)

Interiéry z úvodu filmu jsou ze zámku Caserta severně od Neapole.

Dobrý voják Švejk

Dobrý voják Švejk (1956)

Švejk (Rudolf Hrušínský) se vrací do bytu s vyklepaným kobercem a za ležící dámou je vidět obraz položený na podlaze. V navazující scéně je pověšen na zdi, i když už není vidět celý.

Zátah

Zátah (1984)

V šesté až sedmé minutě filmu je záběr na náměstí v Mníšku pod Brdy, konkrétně na tamnější samoobsluhu.

Boj o Moskvu

Boj o Moskvu (1985)

V záběrech z vojenského velitelství sovětské armády v Minsku, 60 minut od začátku filmu, jsou jasně vidět na stěnách mapy částí Československa.

Závrať

Závrať (1962)

Několik záběrů je i z večerních Teplic. Konkrétně z Řetenic, u panelových domů mezi ulicemi Svojsíkova a Duchcovská u nemocnice.

Atentát

Atentát (1964)

Scéna v kabině kina se odehrává v dnes již zrušeném kině Cíl v Hloubětíně. Promítací stroje jsou Meoptony 3, které se vyráběly až po válce. Lampové skříně jsou maskovány uměle vytvořenou plechovou bednou.

Reklama