Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Slavná mordparta ze „čtyřky" řeší případ vraždy bohaté živnostnice z Libně. Další kriminální případ ze staré Prahy podle knihy Jiřího Marka "Hříšní lidé města pražského" natočil režisér Jiří Sequens v roce 1970. Podtitul filmu – krvavý vaudeville – vystihuje mírně ironický nadhled, s nímž autoři přistupují k řešení vraždy bohaté soukromnice z pražského předměstí. Hlavním podezřelým je mladý a elegantní dragoun Rudi Macháček. Ukáže se, že je to nastávající zeť libeňského policejního komisaře Zdychynce. Rada Vacátko však přijde na kloub i poněkud lechtivé záležitosti – švarný důstojník je výrobcem a dodavatelem „zboží" pro šarmantní a okouzlující andělíčkářku Dragičovou... Ve filmu se jako obvykle setkáte nejen s mordpartou z pověstné „čtyřky" – Jaroslavem Marvanem, Josefem Vinklářem a Josefem Bláhou, ale i s Vladimírem Menšíkem v roli komisaře. Jeho ženu hrála Stella Zázvorková, podařeného snoubence Josef Abrhám a záhadnou paní Dragičovou Květa Fialová. (Česká televize)

(více)

Videa (1)

TV spot

Recenze (160)

curil 

všechny recenze uživatele

"Já ti dám štramák! Jestli si myslíš, že spolu budete chodit chlastat, to se mejlíš! Srovnala jsem tebe, srovnám vás oba!". - Jako bych slyšel svou tchyni z druhého manželství. Můj nejoblíbenější kousek z filmu na zábavě v podání Stelly Zázvorkové a Vladimíra Menšíka za nezbytné asistence Josefa Beka v roli zpěváka dechovky. Ze čtyř příběhů "čtyřky" policejního rady Vacátka určených pro kina je tento nejpovedenější. ()

DAPDO 

všechny recenze uživatele

Krvavý vaudeville Partie krásného dragouna je v pořadí druhý celovečerní film ze čtyř, navazující na legendární seriál Hříšní lidé města Pražského. U tohoto filmu jsem se z těch celkově čtyř co pan Sequens natočil jednoznačně nejvíc nasmál, je to spíš více komedie než krimi. Parádní zábava po celou dobu, ono taky obsazení už slibuje velkou podívanou. Když pominu klasickou mordpartu, ve filmu excelují především pánové Abrhám a Menšík (ten si mimochodem zahrál už ve zmiňovaném seriálu velitele četníků) a dámy Fialová (také si střihla roli v seriálu-taky bláznivou stejně jako tady) a Zázvorková. Hlavně scény s Vladimírem Menšíkem v roli komisaře Zdychynce jsou nezapomenutelné, jeho fackovací scéna s Rudim byla natočena dokonce naostro, možná proto je ta scéna tak skvělá:-). A na závěr : víte, že vraha nevidíte poprvé až deset minut před koncem, ale už po devíti minutách ? :-) ()

Reklama

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Pepík Abrhám byl v tomto filmu pěkný kaňour, to se musí nechat. Tolik pohledných kočiček obdělat a mít v náručí mimo jiné mladou Šulcovou, Carmen Mayerovou či Helgu Čočkovou – to mu záviděl nejeden divák. Mimochodem Helga Čočková a Zázvorková také ztvárnili dceru a matku hned v prvním díle seriálu Hříšní lidé města pražského. Objevila se tu i řada dalších herců, kteří v nějakém tom díle už hráli – viz Menšík – který byl opravdu ze všech nejlepší a ta fackovaná s Abrhámem neměla chybu, stejně jako trhání svatebních šatů. Celkově tento film udržel přijatelnou laťku a proto mu dám lehce nadprůměrných 70%. ()

otík 

všechny recenze uživatele

Jeden z prvních pěti celovečerních filmů policejního rady Vacátka, tentokrát pátrá po vrahovi postarší dámy, přičemž dlouhou dobu jej stopa (i díky poněkud poblázněnému policejnímu komisaři Vládi Menšíka) vede úplně mimo. Navíc je zde významně podezřelý krásný dragoun se spoustou milenek. Film má slušnou úroveň, ale jde spíše o komedii, než krimi příběh. Na rozdíl od seriálu je tento film spíš takovou parodií, což je jistě dáno i přemrštěným přehráváním Menšíka, Květušky a hlavně Abrháma. I tak příjemný starší český filmeček. ()

Frajer42 

všechny recenze uživatele

Mlsně jsem očekával dobrou kriminálku s prvky komedie a místo toho jsem dostal solidní komedii s docela malinkatým kriminálním nádechem. Je strašná škoda, že vrah byl zřejmý v momentě, kdy zaznělo jeho jméno. Neměl jsem ani pocit, že by se to tvůrci snažili nějak více kamuflovat. Velmi záhy byla naprosto zřejmá kompletní zápletka. Nejvíce z celého filmu mě bavil Vladimír Menšík, který byl naprosto božský. Zdárně mu sekundoval Josef Abrahám v roli kundolapky a notorického plodiče dětí s neutišitelným chtíčem a vtipným pedo knírkem. Velmi milé překvapení a rozhodně v budoucnu kouknu na další "kriminálku" z péra Jirky Sequense. [77 %] ()

Galerie (7)

Zajímavosti (12)

  • Během natáčení bylo zjištěno zvláštní cvakání, později se ukázalo, že šlo o zvuky, které způsoboval mimo záběry kamery Jaroslav Marvan, jelikož měl právě nové zuby. (Witta)
  • Ve filmu byly použity autentické a opravdu věrohodné stejnokroje vzor 24, jež byly propracovány až k detailu (např.barva výložek-žlutá pro jezdectvo). (HJ-FILIP)
  • Natáčení probíhalo v místě dnešního nádraží Holešovice. (Witta)

Související novinky

Zemřel Josef Abrhám

Zemřel Josef Abrhám

17.05.2022

České nebe se rozrostlo o další velkou hvězdu, ve věku dvaaosmdesáti let totiž zemřela jedna z nejvýraznějších postav naší kinematografie, Josef Abrhám. Oblíbený herec se poslední dobou bohužel… (více)

Zemřel Ladislav Potměšil

Zemřel Ladislav Potměšil

12.07.2021

Ve věku 75 let dnes v nemocnici Motol opustil český filmový svět herec Ladislav Potměšil. S informací o úmrtí přišel deník Blesk s odkazem na vyjádření Potměšilova syna Jana. Herec známý například z… (více)

Reklama

Reklama