Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Fantasy
  • Akční
  • Animovaný

Oblíbené filmy (10)

Klub rváčů

Klub rváčů (1999)

"The first rule of Fight Club is: You do NOT talk about Fight Club." A já nemůžu ani kdybych chtěla. I osm měsíců po zkouknutí totiž nenacházím slova, která by popsala ten úžasný zážitek, který se mi naskytl při sledování filmu. Edward, Brad a Helena jsou úžasná trojka, kritizování konzumní společnosti je na místě, plot twist na jedničku a Where is My Mind of Pixies je dokonalé završení celého Klubu Rváčů. 10 out of 10 would watch again, and again, and again...

Drive

Drive (2011)

Těžko se mi hledají slova k popisu tohoto filmu. Dostala jsem od něj víc, než jsem vůbec mohla očekávat a Drive se tak stal jedním z mých nejoblíbenějších filmů. Skoro až němý Ryan Gosling svou roli zahrál víc než skvěle a vůbec se nedivím nádherné Irene, která se do něj zamilovala. Jejich láska navíc není jen tak obyčejná, i přes obrazovku svého notebooku cítím tu unikátnost, ale zároveň nevinnost jejich pouta. Tenhle příběh ale není o nich, což film společně s ne-tak-šťastným koncem dělá ještě lepší. A ve spojení se soundtrackem? 10/10!

Sin City - město hříchu

Sin City - město hříchu (2005)

Sledováno s nulovým očekáváním, jen s čistou láskou ke komiksovým filmům a Bruce Willisovi. Nevím, co mě dostalo nejvíc - příjemné prolínání jednotlivých příběhů, láska mezi Nancy Callahan a Johnem Hartiganem, nebo celková vizualizace filmu. Dávám 5*, protože mě film bavil natolik, abych se po shlédnutí theatrical verze podívala i na verzi extended.

500 dní se Summer

500 dní se Summer (2009)

Romantiku s vizuální kopií Ledgera a modrookou Zooey Deschanel jsem na seznamu měla dlouho a musím říct, že po svých několika dnech se svou mužskou obdobou Summer (netroufám si počítat, the wound is too fresh) je (500) Days of Summer přesně ten film, který jsem potřebovala vidět. Ano, zabolel. Ano, rozplakal mě. Ale taky mi ukázal, že po každém nádherném létě přijde ještě krásnější podzim. Snad. (Film číslo jedna na zkouknutí po rozchodu)