Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Akční
  • Krimi
  • Sci-Fi

Obsahy (9)

Dilema

Dilema (2011)

Co uděláte, když náhodou zjistíte, že vašeho nejlepšího přítele podvádí jeho žena? Je lepší mu říct krutou pravdu, nebo se tvářit, že o ničem nevíte? Ano, přesně takové dilema má před sebou hlavní hrdina v hereckém podání známého komika Vince Vaughna. Nic netušícího kamaráda ztvárnil Kevin James, jeho nevěrnou manželku pak Winona Ryder.

Návrh

Návrh (2009)

Andrew (Ryan Reynolds) má v práci starosti: vozí se po něm obávaná šéfová Margaret (Sandra Bullock), a tak lítá jako hadr na holi. To však ještě netuší, že před jeho šéfkou - ve filmu mile přezdívanou "čarodějnice" - vyvstal ještě mnohem větší problém. Jako Kanaďanka má být totiž deportována ze Států a jedinou možností je, najít si urychleně (to jest, v horizontu minut) ženicha. A Andrew je zrovna po ruce...

Škola života

Škola života (2009)

V Británii se píší raná šedesátá léta a středoškolská studentka Jenny (Carey Mulligan) přemýšlí o tom, zda jí její vynikající prospěch umožní dostat se na Oxford. Ani přísný otec (Alfred Molina) však netuší, že všechno může změnit seznámení s okouzlujícím, avšak poněkud tajemným mužem středního věku (Peter Sarsgaard), mužem, který jí ukáže úplně jiný svět. A náhle se zdá, že si Jenny namísto nudného studia může zvolit bezprostřední školu života.
Stylově laděný snímek s prvky konverzačního dramatu vznikl na motivy knižních pamětí britské novinářky Lynn Barberové, které pro filmový scénář adaptoval její krajan, spisovatel Nick Hornby.

Zrození šampióna

Zrození šampióna (2009)

Dojemný snímek podle románu Michaela Lewise THE BLIND SIDE: EVOLUTION OF A GAME je inspirován skutečnými osudy nadměrně narostlého a nevzdělaného černošského chlapce Michaela Ohera. Ten, ačkoli pochází z rozvrácené rodiny, se díky vzdělávacímu programu dostane na prestižní sportovní školu, kde mu setkání s droboučkým spolužákem pomůže najít nejen novou rodinu, ale také sám sebe - svou postavu promění z handicapu v přednost a prosadí se jako hvězda amerického fotbalu. Klíčovou roli Michaelovy adoptivní matky si zahrála Sandra Bullock, samotného hlavního hrdinu pak Quinton Aaron.

Funny Games USA

Funny Games USA (2007)

Manželský pár (Tim Roth a Naomi Wattsová) si společně s malým synkem na prázdniny pronajmou dům na venkově. Místo odpočinku je tam ale čeká dvojice mladých psychopatů schopná... čehokoli. Snímek je remakem stejnojmenného rakouského filmu z roku 1997, který neotřelým zpracováním zaujal i na festivalu v Cannes. K americké adaptaci si studio přizvalo i původního režiséra, Němce Michaela Hanekeho.

Plán hry

Plán hry (2007)

Joe Kingman je ten nejtvrdší hráč amerického fotbalu, jakého si umíte představit. Má slávu, respekt spoluhráčů, vypracované svaly a ženy po něm šílí - včetně jisté docela malé dívenky jménem Payton, která mu jednoho dne zazvoní na dveře a představí se docela nezvyklou větou: Jsem tvoje dcera. A jak už to tak nejen v amerických filmových komediích bývá, od toho okamžiku už nic nebude jako dřív...

Marley a já

Marley a já (2008)

Scénář komedie Marley & Me vznikl podle autobiografického bestselleru amerického novináře Johna Grogana z roku 2005. Film pojednává, stejně jako v USA velmi populární Groganova kniha, o životě jedné (rozuměj autorovy) obyčejné rodinky, kterou svérázným způsobem "terorizuje" psí mazlíček jménem Marley. Jeho neutuchající nesnesitelnost ovšem všechny lidské obyvatele domu nakonec leccos užitečného naučí...

Světlušky v zahradě

Světlušky v zahradě (2008)

Tradičně pojaté a částečně autobiografické melodrama režiséra a scenáristy Dennise Leeho líčí v několika prolínajících se časových rovinách osudy manželů Taylorových (Wiliama Defoe a Julia Roberts), jejich potomků (Emily Watson, Ryan Reynolds ) a konečně i jejich životních partnerů (mimo jiné Carrie Ann Moss). Už tak notně pokřivené rodinné vztahy ještě vyhrotí nečekané neštěstí...

Slipstream

Slipstream (2007)

Snímek, jehož režisérem, scénáristou, hlavní hereckou hvězdou a dokonce i autorem hudby je sir Anthony Hopkins. Film vypráví příběh scénaristy, pracujícího na snímku jménem Slipstream (sic!), jemuž se náhle začne dějová linka právě psaného díla podezřele proplétat s osobním životem: filmové postavy se objevují v reálných situacích a hlavní hrdina (a společně s ním i divák) si nemůže být jistý vůbec ničím. Ve vedlejších rolích filmu, který lze přirovnat k režisérskému stylu Davida Lynche, jsou ze známějších herců k vidění například Christian Slater nebo John Torturro.

Reklama