Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Akční
  • Komedie
  • Sci-Fi
  • Horor

Oblíbené filmy (9)

Vetřelci

Vetřelci (1986)

Nejlepší sci-fi film o mariňácích a zlých chladnokrevných bestiích z vesmíru. Nejlepší režisér, skvělej Michael Biehn nebo Bill Paxton, skvělý prostředí, skvělej scénář, všechno skvělý! :D

Terminátor

Terminátor (1984)

Genialní předehra pro ještě genialnější dvojku, oproti ní je to na jednu stranu temnější, na druhou paradoxně kouzelnější, to asi kvuli párečku Kyle a Sarah, levným efektům a celkové atmosféře tehdejší doby. Miluju ten film.

Mandragora

Mandragora (1997)

Jak už tady kdosi psal. Snaží se celkem mizernej, v některých scénách dost nevyniknutelnej scénář spolíhat na tu drsnou realitu, šokující scény a občas vtipný výrazy? Nevim, přijde mi spíš, že jo, ale rozhodně to není špatný! Ač jsem proti těmhle rádoby - moralistickým filmům pro mládež dost zaujatej, tak tohle se mi líbilo. Možná kvuli ještě lepší drsnosti než nabízí ostatní český filmy tohodle žánru.

Cesta

Cesta (2009)

Božínku, proč to tu má jenom 73%? Tenhle film by měl bejt v prvních dvou stovkách nejlepších filmů na csfd. Miluju postapokalyptický filmy, jenže poslední dobou bylo spíš IN do toho cpát zombiky, jadernou válku nebo hodně akce. Ne, že bych proti tomuhle něco měl, všechno to mám moc rád. Ať je třeba Threads nějaký ty Romerovky nebo bůh ví co. Jenže tenhle film je jinej, za příčinou apokalypsy stojí přírodní katastrofy a změna klimatu. Spousta lidí se snaží přežít lidsky, leč marně, druhá strana, ten zbytek jsou kanibalové, piráti a zloduchové. A mezitím vším je jeden otec a jeho syn, kteří chcou jen dojít na Jih, tam je teplo. VYNIKAJÍCÍ lidský drama o tom, kdy nějaká morální korektnost mezi přeživšíma už nemá absolutně žádnou hodnotu, protože přežít znamená zapomenout na veškerej humanismus, soucit a bůh ví ještě co... tady je 21. století, ale je to horší než středověk.

28 dní poté

28 dní poté (2002)

Pro mě absolutně nejlepší Zombie film, skvělá genialní Evropská / Anglická atmosféra, výbornej scénář - inovace běžících zombíky, skvělej výběr herců... jeden z nejlepších filmů co sem kdy viděl (:

Vlákna

Vlákna (1984)

Já vím, že by mě za to asi jiní proklínali, ale k páté hvězdičce mi chybí efekty. Vím, že nebyly peníze a ani doba a právě, proto to bohužel skončilo jako TV film, ale je to naprosto skvělá REALISTICKÁ ukazka toho co by se stalo, kdyby se opravdu něco takovýho spustilo. Nedivil bych se kdyby to v té době vyvolalo paniku nebo tak:) Jen jedna věc které sem si všiml, všimněte si, že při závěrečné scéně jak ta dcera té ženské rodí to dítě má plomby. Sakra, sem nevěděl, že v té době byli zubaři:D

Star Wars: Epizoda III - Pomsta Sithů

Star Wars: Epizoda III - Pomsta Sithů (2005)

Chápu, že lidi, kteří se v SW nepohybujou tenhle film nijak nenatchne. Dokonce chápu i lidi, kteří milovali starou serii a tohle je nenadchlo, protože je to prostě jiný. Já s novou serií zas tak problém nemám. Jasně, jednička mi přišla trochu nudná, jenže dvojka už dávala věci do pohybu a tenhle díl? Tady se stane všechno... rozpad republiky, order66, uvidíte proč a jak se z Anakina stal Darth Vader... všechno to 40ti letý puzzle konečně zapadne do sebe a vy čumíte s otevřenou hubou a říkáte si "Jo, takle to teda bylo"....

Star Wars: Poslední z Jediů

Star Wars: Poslední z Jediů (2017)

Nebojte, žádný zásadní spoilery, ale i tak si to možná radši přečtěte po filmu... :) A do komentu taky nepište spoilery. Kdyžtal mě zprávy. Než jsem šel na The last jedi, tak jsem si uvědomil, že se na něco těším tak moc jako jsem se už x měsíců nebo let netěšil. Věděl jsem, že zase uvidím Luka Skywalkera. Toho Luka, kterýho znám ze staré trilogie a jehož jméno a postava mi zůstala zafixovaná roky v hlavě. A teď jsem ho zase viděl :) Nechci fakt spoilerovat, tak jen v bodech co potěšilo a co ne. + Milion super odkazů na starý SW, vtipná akce, vztah mezi Kylem a Rey, samostatnej Luke, skvělá Rey, - Pár zbytečných dějových linek, který tam nemusely být a díky kterým nedostal podle mě tolik prostoru právě Luke, kterej by si ho zasloužil víc. Pak taky pár drobných chybiček, ale to čert vem. Celkově dávám 85% - je to film za kterej jsem moc rád a těším se až to spojí dohromady poslední díl :)